Οι σύγχρονοι μαυραγορίτες


Φλώρα Νικολιδάκη

Πότε υπήρχε "πλήρης προστασία"; Εκπλειστηριάστηκαν μέχρι τώρα και πρώτες κατοικίες που είχαν προσημειωθεί για επαγγελματικά και επιχειρηματικά δάνεια. Τώρα εννοούν ότι θα λήξει η προστασία όσων έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη και δεν ανταποκρίνονται στις αποφάσεις των δικαστηρίων, ή περιμένουν τα δικαστήρια χωρίς να πληρώνουν. 

Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας όπως εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Σύριζα που μας τον βάζουν κάτω από τη μύτη οι Τράπεζες λέγοντας: -"Η ρύθμιση δεν πρόκειται να ανανεωθεί ξανά". Που σημαίνει ότι με τη λήξη των ρυθμίσεων που τρέχουν ή προλαβαίνεις να πουλήσεις το ακίνητο, ή πληρώνεις μια κανονική και όχι ρυθμισμένη δόση ή χάνεις το ακίνητο. Και αυτά έγιναν από τον Μάιο-Ιούνιο του 2019 και όχι μετά τις εκλογές.

-Αρα, ο νυν υπουργός απλώς συνεχίζει μια προδιαγεγραμμένη πορεία αποφασισμένη από τους δανειστές και υπογεγραμμένη από τις "ελληνικές" κυβερνήσεις με σκοπό να τονωθεί η αγορά ακινήτων. Ήδη σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία προεξοφλούν το γεγονός ότι "στην αγορά θα πέσουν περί τις 40.000 ακίνητα κοψοχρονιά", σαν σύγχρονοι μαυραγορίτες.