«Βόμβα» της “καλής” Μέρκελ για τη Σένγκεν – Ζητά την «επαναεισαγωγή» της Συνθήκης στα μέτρα της Γερμανίας



 
-“Οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν εκείνοι τη χώρα όπου θα υποβάλουν αίτηση για άσυλο”, είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια ομιλίας της , σε συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), την Τετάρτη.
– Ορατός ο κίνδυνος μόνιμου εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, στην Ελλάδα.
Σήμερα το πρωί στην Ειδομένη οι χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα με τα Σκόπια πραγματοποίησαν μία ακόμη καθιστική διαμαρτυρία αποκλείοντας τη σιδηροδρομική γραμμή.
Στα χέρια κρατούσαν λευκές κόλλες χαρτί με συνθήματα που ζητούν ν´ ανοίξουν τα σύνορα. Σ´ ένα από αυτά τα χαρτιά μια γυναίκα πρόσφυγας έγραψε: “Merkel help us”, δηλαδή “Μέρκελ βοήθησε μας”. Στα μάτια και τις σκέψεις των προσφύγων η Γερμανίδα Καγκελάριος φαντάζει ακόμα ως η “σωτήρας” τους.

Μόνο που η Άνγκελα Μέρκελ έχει πάψει προ πολλού να είναι η “καλή μητερούλα” για τα εκατομμύρια των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη.
Την εποχή των φωτογραφιών στους προσφυγικούς καταυλισμούς που στήθηκαν στο Μόναχο και άλλες γερμανικές πόλεις, τον περασμένο Σεπτέμβριο διαδέχθηκε η σκληρή κριτική ακόμα και εντός του πανίσχυρου κυβερνόντος κόμματος της Μέρκελ των Χριστιαμοδημοκρατών, για την στάση της Frau στο προσφυγικό.

Βλέποντας τον άλλοτε ακλόνητο “θρόνο” της να κλυδωνίζεται η πανούργα όσο και κοντόφθαλμη πολιτικά Καγκελάριος έβαλε σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο.

Την “ιδέα” της την έδωσε άθελα του (;) εθνικιστής και ρατσιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν και η πολιτική των κλειστών συνόρων που εφάρμοσε , για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών στη χώρα του βρίσκοντας άξιους μιμητές και άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ. Μεταξύ αυτών και την έως πρότινος φιλική προς την Ελλάδα Αυστρία , με τον ακροδεξιό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Έτσι με κλειστά τα σύνορα των περιφερειακών της γειτόνων η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται να παραμένει ανοικτή στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα της , με τις ροές όμως να έχουν περιοριστεί από τους 10.000 πρόσφυγες των προηγούμενων μηνών στους μόλις 500 σήμερα….
Δίχως αστυνομικούς να δέρνουν γυναικόπαιδα στα σύνορα Αυστρίας- Βαυαρίας ή υψωμένα συρματοπλέγματα στα γερμανικά σύνορα.

Παράλληλα η Μέρκελ προωθεί υπόγεια και την επαναεισαγωγή της Συνθήκης Σένγκεν, φυσικά στα μέτρα και σταθμά της ευρωπαϊκής υπερδύναμης..
Αφήνοντας ανέπαφη την πολιτική της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η γερμανική οικονομία, επιβάλλοντας έντεχνα στους πολίτες τρίτων χωρών την υποβολή αίτησης για χορήγηση ασύλου στην πρώτη χώρα εισόδου, στην Ευρώπη. Δηλαδή στην Ελλάδα.
Έως και σήμερα η εξάμηνη άδεια παραμονής που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στους πρόσφυγες τους επιτρέπει να κινηθούν ελεύθερα εντός Σένγκεν και να υποβάλλουν αίτημα χορήγησης ασύλου, που τους εξασφαλίζει μόνιμη παραμονή και μακροπρόθεσμα άδεια εργασίας σε όποια ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν.

Όμως αν υποχρεώνονται να υποβάλλουν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα ουσιαστικά εγκλωβίζονται εδώ, αφού ως μη Ευρωπαίοι  πολίτες θα μπορούν μεν να ταξιδεύουν σε όποια ευρωπαϊκή χώρα εντός Σένγκεν δίχως περιορισμούς, δίχως όμως δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης και εργασίας!
Και οι πρόσφυγες δεν εγκαταλείπουν τις πατρίδες μόνο για να γλυτώσουν από την μανία του πολέμου. Αλλά για να στήσουν τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους από την αρχή σε μια ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης, όπως η Γερμανία…
topontiki.gr 
[--->]

Πολύ κακώς την πέφτετε για αυτά στον κάθε Καρανίκα.....

Του Σπύρου Γουδέβενου     

Από χθες στην είδηση της πρόσληψης του στενού φίλου του Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα είδα κατά πλειοψηφία τις παρακάτω ενστάσεις που με βρίσκουν παγρά αδιάφορο μέχρι και κάθετα εναντίον αυτών των "ενστάσεων"

- Ο Καρανίκας δεν υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό........Ο Καρανίκας ανήκει στο υπαρκτό κοινωνικό μέτωπο αυτών που αρνούνται να στρατευθούν για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Δεν το κάνουν από τεμπελιά. Διώχθηκε και το 2013 για αυτό, άδικα και τότε όλοι τον υπρασπιστήκαμε και καλά κάναμε.

- Ο Καρανίκας δεν πήγε πανεπιστήμιο....Είδαμε και άλλους που πήγαν πόσο καλά διαχειρίστηκαν τα "κοινά". Κάποιοι πολύ μορφωμένοι χρεοκόπησαν την χώρα, επειδή επί της ουσίας δεν μορφώθηκαν ποτέ και πήραν απλά κάποια κωλόχαρτα!

- Ο Καρανίκας έχει ως προϋπηρεσία την δουλειά του σερβιτόρου.......Πάλι καλά που δούλεψε ως μισθωτός γιατί οι ηγεσίες της χώρας τα τελευταία χρόνια δεν είδαν τι εστί εργοδοσία κατά πλειοψηφία

Η ουσία είναι αλλού.....Οι ορθές ενστάσεις είναι αλλού!!

1. Γιατί ο Τσίπρας έπρεπε να προσλάβει ως ειδικό σύμβουλο τον παλιό φίλο του Καρανίκα;; Σε τι θα τον συμβουλέψει δηλαδή;; Αν του έλειπαν του κάθε Καρανίκα 2000 ευρώ, ας του τα δάνειζε ο Τσίπρας.

2. Αγωνιστής λένε οι Τσιπροφορουροί ο Καρανίκας, έπρεπε να βολευτεί.........Έλεος πια, χιλιάδες αγωνιστές πέθαναν στην ψάθα, νεοπασόκοι του κερατά!

3. Ο Καρανίκας, τέλος διακρίθηκε στα social media από την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξύβριση πρώην συντρόφων του που αποχώρησαν από το μόρφωμα. Άθλιες εκφράσεις, και άρθρα για κλάματα! Ο ίδιος από αντιμνημονιακός έγινε υποστηρικτής της άποψης εμμέσως ότι τα μνημόνια αν δεν υπήρχαν έπρεπε να τα εφεύρουμε!

Έκκληση για βοήθεια!

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Το ιατρείο μας και οι εθελοντές του δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι – και δεν έχουμε μείνει – στην όλο και διογκούμενη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε λόγω του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Οι λόγοι του εγκλωβισμού αυτών των συνανθρώπων μας θα αναλυθούν, για άλλη μια φορά, σε μεταγενέστερη ανακοίνωση μας. Αυτή την ώρα όμως πρέπει άμεσα να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη και να αναδείξουμε για πολλοστή φορά ότι ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος.

Ζητάμε την βοήθεια σας ώστε να ανταπεξέλθουμε στις διογκούμενες ανάγκες, όχι μόνο των ασθενών μας, αλλά και των συνανθρώπων μας που συνωστίζονται στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο παλιό αεροδρόμιο. Οι ανάγκες είναι πολλές, πιο συγκεκριμένα όμως χρειαζόμαστε άμεσα τα παρακάτω φάρμακα:
  1. Εισπνεόμενα ( aerolin inh, flixotide inh, atrovent inh , rolenium )
  2. Αντιβιοτικά για παιδιά   σε σιρόπι (clarithromycin, amoxicillin, augmentin, cefuroxime, doxycycline, bactrimel).
  3. Αντιβιοτικά για ενήλικες ( ciprofloxacin 500 και 750 mg, doxycycline, amoxicillin, amoxicillin-clavylanic acid, bactrimel, κεφακλόρη
  4. Δερματικές κρέμες και αντιμηκυσιακές ( Fucidin acid, fucicort, daktarin cream, kenacomb κλπ)
  5. Γαστροπροστατευτικά ( omeprazol, pantoprazol, maalox, simeco κλπ)
  6. Κολλύρια ( tobrex, tobradex, )
  7. Σιρόπια αποχρεμπτικά και αντιβηχικά.
  8. Αποχρεμπτικά ( acetycysteine π.χ trebon , fluimucil κλπ)
  9. Παυσίπονα – αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά ( depon, ponstan κλπ)
Παράλληλα, κάνουμε δραματική έκκληση προς όλους τους γιατρούς να βοηθήσουν, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία σε όλη τη χώρα, που δίνουν μια άνιση μάχη σε καθημερινή βάση. Το δικό μας ιατρείο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από τις παρακάτω ειδικότητες γιατρών, τους οποίους και παρακαλούμε να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί μας:
Παθολόγους
– Παιδιάτρους
– Δερματολόγους
– Γενικούς γιατρούς 

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 4 χρόνια, έχει βοηθήσει σε πάνω από 48,000 περιστατικά, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Το ιατρείο μας λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά μας τις προσφέρουμε δωρεάν σε πολίτες που έχουν ανάγκηΟι άνθρωποι που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι ή/και χαμηλόμισθοι-χαμηλοσυνταξιούχοι. 
[--->]