Ο Πούτιν ζητεί την αποστολή στρατευμάτων στην Κριμαία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους γερουσιαστές της χώρας να εγκρίνουν την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία για τη διευθετήση της κατάστασης.Η τελική απόφαση για την αποστολή στρατευμάτων στην Κριμαία ανήκει στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

[--->] 


"Προίκα" ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος στο εμπορικό κέντρο "Academy Gardens"

 
  
Το είπαν και το έκαναν. Οι υπουργοί της κυβέρνησης, Γιάννης Μανιάτης και Σταύρος Καλαφάτης, αγνόησαν τη δικαστική διαδικασία στο ΣτΕ και τη σχετική απόφαση προσωρινής διαταγής και εξέδωσαν απόφαση τροποποίησης του Γενικού Πολεδομικού Σχέδιου  στην περιοχή ΒΙΟΠΑ της Ακαδημίας Πλάτωνος. Με την απόφασή τους η οποία και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αλλάζουν το χαρακτηρισμό του οικοδομικού Τετραγώνου 124 της περιοχής 75 του Δήμου Αθηναίων, σε ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση και ανοίγουν το δρόμο για την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου "Academy Gardens".

Προηγήθηκε η υπογραφή προσωπικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβούλιο, και της ιδιοκτήτριας εταιρείας Artume και η επιστολή του διευθυντή της εταιρείας προς τον Πρωθυπουργό.
Η απόφαση Μανιάτη Καλαφάτη επιβάλει τη σύνδεση του "Academy Gardens" με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, σε πείσμα των όσων γράφουν, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ περί απόστασης 1,5 χιλιομέτρου των δύο περιοχών και της απουσίας οπτικής επαφής.(Τα ίδια υποστήριξε η ιδια η εταιρεία στο ΣτΕ).

Στην απόφαση υπάρχει η "προτροπή "να εξεταστεί η σύνδεση του ανωτέρου Ο.Τ.75/124 με τους πεζόδρομους, τους ελεύθερους χώρους και τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου".  "Για την έγκριση της τροποποίησης της πολεδομικής μελέτης θα ακολουθήσει πρόταση προεδρικού διατάγματος που θα εναρμονίζεται με την απόφαση", αναφέρουν οι δύο υπουργοί.

'Εχει πλέον εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι δημοτικές παρατάξεις, ο δήμος Περιστερίου που δεν έχει ρωτηθεί,  το υπουργείο Πολιτισμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η Γ΄ ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Για εμάς μία είναι η θέση. Ο Πλάτωνας δεν είναι εμπορικό κέντρο.