Kαι φτηνιάρα η ντόπια δικαιοσύνη



Δεν είναι απλώς τυφλή, είναι και φτηνιάρα η ντόπια δικαιοσύνη. 33 δις ευρώ περιουσία διαθέτει η οικογένεια αλλά ο Γάλλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50 ψωροχιλιάρικα ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του!
Με δυο λόγια του κλάσανε τ' αρχίδια του τύπου που τα 50 χιλιάρικα μπορεί άμα γουστάρει να τα ξοδέψει σ' ένα βράδυ. Θα μου πείτε, δεν έκλεψε πρίζες, δυο ανθρώπους σκότωσε μόνο και η αδερφή τους χαροπαλεύει....

4 ώρες

Μουλιέ, ιδιοκτήτης Leroy Merlin, σκότωσε με το ταχύπλοο του δυο αδέρφια στο Πόρτο Χελι.

Κορτέσης, αναρχικός, έκλεψε πρίζες από κατάστημα της Leroy Merlin στην Πειραιώς.

Αποκλείεται να βρεις ποιος από τους δύο είναι προφυλακισμένος από την ελληνική δικαιοσύνη για κακούργημα.

Γκάφα του ΝΑΤΟ


Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πυρηνικές βόμβες σε πέντε χώρες του ΝΑΤΟ - Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Τουρκία - έχει αποδειχθεί από καιρό (ιδιαίτερα από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων). 

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ ποτέ δεν το παραδέχτηκε επισήμως. Όμως, κάτι πήγε στραβά. Στο έγγραφο «Μια νέα εποχή για την πυρηνική αποτροπή; Εκσυγχρονισμός, έλεγχος των εξοπλισμών και Συμμαχικές πυρηνικές δυνάμεις» (A new era for nuclear deterrence? Modernisation, arms control and Allied nuclear forces), που δημοσίευσε ο καναδός γερουσιαστής Joseph Day εξ ονόματος της Επιτροπής Ασφάλειας και Αμυνας της συνέλευσης του ΝΑΤΟ το «μυστικό», αποκαλύφθηκε Μέσα από το «αντιγραφή-επικόλληση», ο γερουσιαστής μετέφερε ακούσια στο έγγραφό του την ακόλουθη παράγραφο (με αρίθμηση 5), από μια εμπιστευτική έκθεση του ΝΑΤΟ:

«Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει περίπου 150 πυρηνικά όπλα σε προχωρημένες σημεία στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα πυρηνικές βόμβες βαρύτητας Β61. Οι βόμβες αυτές είναι αποθηκευμένες σε έξι αμερικανικές και ευρωπαϊκές βάσεις, στην Kleine Brogel στο Βέλγιο, στη Buchel στη Γερμανία, στο Aviano και στην Ghedi-Torre στην Ιταλία, στη Voikel στην Ολλανδία, στο Incirlik στην Τουρκία. Στο υποθετικό σενάριο ότι θα χρειαστούν, οι βόμβες Β61 μπορούν να μεταφερθούν από αμερικανικά ή ευρωπαϊκά αεροσκάφη διπλών δυνατοτήτων».

Στο έγγραφο, αφού κατηγορείται η Ρωσία ότι διατηρεί πολλά τακτικά πυρηνικά όπλα στο οπλοστάσιό της, αναφέρεται ότι τα πυρηνικά όπλα που αναπτύσσονται από τις ΗΠΑ σε προχωρημένες βάσεις στην Ευρώπη και την Ανατολία (δηλαδή κοντά στο ρωσικό έδαφος) χρησιμεύουν για να «διασφαλίζεται η ευρεία συμμετοχή των Συμμάχων στο πυρηνικό οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ και ως συγκεκριμένη επιβεβαίωση της αμερικανικής πυρηνικής δέσμευσης για την ασφάλεια των Ευρωπαίων συμμάχων του ΝΑΤΟ ».

Μόλις το έγγραφο του γερουσιαστή Joseph Day δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά, το ΝΑΤΟ παρενέβη διαγράφοντας το και αναδημοσιεύοντας το σε τροποποιημένη μορφή. Ηταν, όμως, πολύ αργά. Ορισμένοι ιστότοποι (πρώτα από όλα ο βελγικός De Morgen) είχαν προλάβει και το είχαν ήδη δημοσιεύσει στην πλήρη αρχική εκδοχή. Σε αυτό το σημείο ο απρόσεκτος συγγραφέας προσπάθησε να τα μπαλώσει, γράφοντας στην εφημερίδα The Washington Post ότι ήταν απλά ένα προσχέδιο της έκθεσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ η οποία θα δημοσιευθεί τον Νοέμβριο. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αρνηθεί αυτό που έγραφε η παράγραφος της εμπιστευτικής έκθεσης του ΝΑΤΟ.

Επιβεβαιώνει δηλαδή αυτά που έχουμε εδώ και χρόνια δημοσιεύσει στο Μανιφέστο [16 Δεκεμβρίου 2015]: ότι στο  Aviano αμερικανικά F-16C / D των ΗΠΑ είναι έτοιμα για πυρηνική επίθεση με 50 βόμβες B61 (ο αριθμός τους σύμφωνα με εκτίμηση της Ομοσπονδίας Αμερικανών επιστημόνων) ενώ στη βάση στο Ghedi-Torre , ιταλικά TornadoPA-200 είναι έτοιμα για πυρηνική επίθεση υπό αμερικανική εντολή με 20 B61 βόμβες. Από το 2020 οι B61 θα αντικατασταθούν από τις B61-12s, που προορίζονται ειδικά για τα νέα F-35.

Όλα αυτά παραβιάζουν τη Συνθήκη Μη διάδοσης των Πυρηνικών Οπλων, την οποία έχουν υπογράψει τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιταλία. Και,ενώ το ιταλικό Κοινοβούλιο είναι χωρισμένο στο ζήτημα της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας (Tav),για το πυρηνικό οπλοστάσιο, σιωπηρά, όλα τα κόμματα συμφωνούν.

Manlio Dinucci 

Τα τοξικά τους σκουπίδια σε φτωχότερες χώρες.


Το τελευταίο πλοίο ALTAY, που κατέπλευσε παραμονή Δεκαπενταύγουστου στην ΑΓΕΤ-Lafarge αποκαλύφθηκε από την Επιτροπή Αγώνα ότι είχε περάσει από λιμάνι του Μαρόκου. Διαβάστε τι γίνεται εκεί και αναρωτηθείτε σε ποια μοίρα έχουν βάλει κάποιοι την Ελλάδα και δη τον Βόλο:

Τα τοξικά απόβλητα της Ιταλίας αποστέλλονται στο Μαρόκο.

Η πρόσφατη άφιξη ιταλικών αποβλήτων στο Μαρόκο προκάλεσε σάλο στις περιοχές κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των Μαροκινών. Οι εκκλήσεις για μη καύση των ιταλικών αποβλήτων στην περιοχή του Μαρόκου πολλαπλασιάστηκαν, ενώ το Μαροκινό Υπουργείο Περιβάλλοντος προσπάθησε να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το ζήτημα εξερράγη μετά την άφιξη ιταλικού πλοίου φορτωμένου με 2.500 τόνους αποβλήτων στο λιμάνι του Jorf Lasfar στην El Jadida, μια παραλιακή πόλη με θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό στο Μαρόκο.

Το Μαρόκο δεν διαθέτει αποτελεσματικά προγράμματα διαχείρισης αποβλήτων για τα δικά του σκουπίδια, επομένως το κάψιμο των απορριμμάτων είναι η μόνη επιλογή. Και αυτό είναι το σχέδιο για τα εισαγόμενα ιταλικά και ευρωπαϊκά απόβλητα. Η διεθνής εταιρεία LAFARGE συμμετέχει στη συμφωνία και θα κάψει τα τοξικά απόβλητα στα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου στο Μαρόκο.
Οι χώρες του Δυτικού κόσμου στέλνουν χωρίς ντροπή τα τοξικά τους σκουπίδια σε φτωχότερες χώρες.



4 Ιουλίου 2016 


The recent arrival of Italian waste to Morocco caused an uproar on social networking sites among Moroccans. The calls for not burning Italian waste in the Moroccan territory multiplied, while the Moroccan Ministry of Environment tried to reassure public opinion, but to no avail. The issue blew up after the arrival of Italian ship loaded with 2,500 tons of waste to the port of Jorf Lasfar in El Jadida, a coastal city overlooking the Atlantic Ocean in Morocco.
Morocco has no effective waste management programs in place for its own garbage, therefore trash burning is the only option. And that is the plan for the Italian and European waste imported. The international company LAFARGE is involved in the deal and will be burning the toxic waste in its cement factories in Morocco.

Westerner countries are shamelessly shipping their toxic trash to poorer countries.