‼Σκέψου σαν Εργάτης όχι σαν Πελάτης.

 Οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορικές εταιρείες, δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας για λίγα χρήματα και στην περίπτωση των διανομέων με καθημερινό κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής και φυσικά των συμπολιτών τους.

Ρίξε το φταίξιμο στους πραγματικούς υπεύθυνους. Ενώ από την αρχή της πανδημίας οι παραγγελίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτοξεύθηκαν, οι εταιρείες κούριερ εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση ώστε να βγάλουν υπερ-κέρδη. Δεν έκαναν προσλήψεις, δεν αγόρασαν οχήματα, με αποτέλεσμα να φτάνουν τους εργαζόμενους τους στα όρια τους και φυσικά να αδυνατούν να ολοκληρώνουν σύντομα τις μεταφορές. Γι' αυτό ακριβώς βλέπουμε στο διαδίκτυο τις εικόνες από τις γεμάτες αποθήκες και τα πεταμένα προϊόντα που ως πελάτες πληρώνουμε.

Στην περίπτωση της εικόνας από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας βλέπουμε έναν εργαζόμενο διανομέα που η ίδια η εταιρεία παίζει με τη ζωή του για το κέρδος της. Και φυσικά με τη ζωή των υπόλοιπων οδηγών σε περίπτωση ενός πιθανού ατυχήματος.

‼Στις 2/12 σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Έβρου έχασε τη ζωή του διανομέας σε δυστύχημα όταν έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου του στον περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης. Ένα εργατικό δυστύχημα για το οποίο δεν θα πληρώσει δυστυχώς κανείς.

Είμαστε πλάι στους εργαζόμενους των ταχυμεταφορικών και τους διανομείς. Αν είστε εργαζόμενος και γνωρίζετε ή έχετε βιώσει περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταγγείλτε το στην ειδική φόρμα της σελίδας μας ή στο link: https://tinyurl.com/y26npfhx

Αν έχετε οπτικοακουστικό υλικό από την τραγική κατάσταση στις εταιρείες κούριερ στείλτε inbox στη σελίδα μας.

Δείτε επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο απίστευτη καταγγελία εργαζόμενου διανομέα (delivery): https://www.facebook.com/108605790851916/posts/211137930598701/

Μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και τους διανομείς!

Αξιοπρεπής μισθός - Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας!

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού!

Δεν υποτασσόμαστε στη σύγχρονη δουλεία! #againstmodernslavery

Πηγή Φωτογραφίας και ειδήσεων: Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity #WeSpeakNow