B.A. Συρία : Διαμαρτυρίες κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.Δύο τραυματίες


Χασάκα, SANA (Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας). Σήμερα Πέμπτη ξέσπασαν  διαμαρτυρίες των κατοίκων στην ύπαιθρο της πόλης Ρας αλ-Άιν εναντίον των τουρκικών δυνάμεων κατοχής οι οποίες δεν άφησαν τους ντόπιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους που έχουν λεηλατηθεί από τις τρομοκρατικές ομάδες ,τους μισθοφόρους του τουρκικού καθεστώτος.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου SANA στη Χασάκα δήλωσε ότι οι κάτοικοι του χωριού Tal Halaf στην ύπαιθρο της Ρας αλ-Άιν κατέβηκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης επειδή δεν τους επιτρέπουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις περιουσίες τους που έχουν λεηλατηθεί από τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με τις δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος.

Νωρίτερα, τοπικές πηγές στη  Ρας αλ-Άιν ανέφεραν ότι τα σπίτια και οι ιδιοκτησίες των κατοίκων της πόλης Ρας αλ-Άιν λεηλατήθηκαν από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και τους μισθοφόρους τους.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι δύο άμαχοι τραυματίστηκαν, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων του χωριού Al-Mushrafeh στην ύπαιθρο νότια της Ρας αλ-Άιν .

Ενας εν ζωή παλαιστίνιος ήρωας


Ο παλαιστίνιος κρατούμενος Αλ Μπαργούτι σήμερα γίνεται 62 ετών. Ο Αλ Μπαργούτι είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην ιστορία καθώς συνελήφθη στα 22 του από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις το 1978!


The Palestinian detainee Nael al-Barghouti turns 62 today. Al-Barghouti is the longest-serving political prisoner in history as he was arrested by Israeli occupation forces in 1978!


                               Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα 


Περισσότερα ΕΔΩ