ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

 Η πορεία τη χώρας αυτής σ’ ένα κατήφορο, σα λεωφορείο δίχως φρένα, ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Ίσως κι από το 2ο Παγκόσμιο, όταν ο Χίτλερ δήλωνε στο Ράιχσταγ το 1942, «Έχουμε χώρες- Εσθονία, Λιθουανία, Ουκρανία - που πολεμούν μαζί μας, ώμο με ώμο».

Τα ναζιστικά σώματα της Ουκρανίας, δολοφόνησαν χιλιάδες αντιναζί, έκαψαν δεκάδες χωριά μαζί με τους κατοίκους τους, όπως το Liaki, Tsabti, Tsair και έσφαξαν 1500 από τους 3000 αιχμαλώτους πολέμου στην πορεία τους προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτό το συνάφι των εγκληματιών πολέμου συνέχισε υπόγεια τα επόμενα χρόνια, με την Ουκρανία να αποτελεί  μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, να εκπαιδεύει και να εξοπλίζει παραστρατιωτικά σώματα, με τη χορηγία των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Απότοκά τους, το φασιστικό κόμμα, Σβόμποντα, η ναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση, Δεξιός Τομέας και εκατοντάδες ΜΚΟ ‘χριστιανικής’ κατεύθυνσης, όλους ταϊσμένους από το Θείο Σαμ.

Με αυτά τα «εργαλεία» έκαναν, το 2013, το πραξικόπημα του  Μαϊντάν κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης Γιανούκοβιτς, που αρνήθηκε να υπογράψει την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε. Μια βδομάδα πριν το πραξικόπημα, η Άγκελα Μέρκελ σε συνάντησή της με το Γιαννούκοβιτς και on line μετάδοση, του είπε κυνικά, «Περιμέναμε περισσότερα και όχι μια άρνηση από σένα. Τώρα αυτό θα έχει συνέπειες».

Η αναγνώριση και «νομιμοποίηση» του πραξικοπήματος έγινε με συνωστισμό επισκέψεων υπουργών και πρωθυπουργών του Far West, ανάμεσα στους οποίους και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που εξίσου κυνικά δήλωσε τότε, « Οι Αμερικανοί κέρδισαν και είναι έξυπνη πολιτική επιλογή να είσαι μαζί τους σε αυτή τη νίκη».

Από το Ευρωμαϊντάν, όπως ονομάστηκε το αμερικάνικης έμπνευσης και αμερικανοευρωπαϊκής υλοποίησης πραξικόπημα μέχρι σήμερα, η Ουκρανία ζει σε καθεστώς  φασισμού και μαφίας. Οι νεοναζιστικές συμμορίες, όπως το  "Τάγμα Αζόφ" και οι άνθρωποι της νύχτας συναποτελούν τον κρατικό μηχανισμό, επιτίθενται φονικά σε καταυλισμούς τσιγγάνων, δολοφονούν συνδικαλιστές και μέλη αριστερών οργανώσεων, με αποκορύφωμα την άγρια, μαζική δολοφονία 48 ανθρώπων στο «Σπίτι των συνδικάτων». στην Οδησσό.  Για το τελευταίο μαζικό φονικό, το «επίσημο» καθεστώς αποφάνθηκε πρόσφατα πως κάηκαν μόνοι τους.

Χρόνια τώρα ο Ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει τις ανατολικές περιοχές, στις οποίες οι κάτοικοι είχαν πολεμήσει το ναζισμό στο 2ο Π.Π και κήρυξαν την αυτονομία τους απ’ το μαφιόζικο πραξικόπημα του Μεϊντάν. Τα παγκόσμια και ελληνικά ΜΜΕ βέβαια ούτε είδαν ούτε ξέρουν.

Η σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία βρήκε, όπως ήταν φυσικό, όλη τη «Συμμαχία των Προθύμων» συνασπισμένη, όπως έγινε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης και στα πολλαπλά  αιματοκυλίσματα της Μέσης Ανατολής.

Για μας, το μόνο σίγουρο είναι, πως η μετατροπή όλης της Ελλάδας σε αμερικάνικη βάση, από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σούδα, μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα, ενώ η ήδη μεγάλη ενεργειακή κρίση θα εκτοξευτεί στον ουρανό.

https://www.youtube.com/watch?v=WBp-enlsV_k

Αυτό, μετά τη δήλωση του Κουστουρίτσα για εδώ και χρόνια επανάληψη του σεναρίου "Γιουγκοσλαβία" στην Ουκρανία.