Ιωάννινα:Σκηνικό Έντασης Στο Γραφείο Του Περιφερειάρχη ... Για Τις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων



Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω απο το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου ,ενάντια στην "Εξόρυξη Υδρογοναθράκων ",απο την Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Έρευνα και Εξόρυξη Υδρογοναθράκων στην Ήπειρο, με τους συμμετέχοντες από τα Ιωάννινα ,τη Θεσπρωτία και την Αρτα , να καταγγέλλουν , συμβάντα και συμπεριφορές τραμπουκισμού ,εκφοβισμού και στοχοποίησης που επιβάλλουν,σύμφωνα πάντα με τους διαμαρτυρόμενους , οι πετρελαϊκές εταιρείες, με την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή. 


Και μετά έπαψα να αναρωτιέμαι

Και μετά έπαψα να αναρωτιέμαι

Στην αρχή αναρωτήθηκα πώς ειναι δυνατόν ο ίδιος ο δολοφόνος να πετάει πέτρες στην τζαμαρία του ,να βρίσκεται έξω από το μαγαζί του, και να δηλώνει ότι ένιωσε απειλη από το θύμα.

Μετά αναρωτήθηκα (βλέποντας τα βιντεο) πώς προκύπτει οτι κρατούε μαχαίρι αφού δε φαίνεται να κρατάει τίποτα.

Και βρέθηκε λένε ένα μαχαίρι 48 ώρες μετά!!

Παράλληλα σκέφτηκα ότι κοσμηματοπωλείο χωρίς κάμερα δε γίνεται.

Αλλά ακόμη δεν έχει ειπωθεί αν είχε κάμερα, κάτι που θα έλυνε πολλές απορίες....

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το θύμα δεν κρατούσε κανενα μαχαίρι, δεν κυνήγησε κανενα, δεν μπήκε με σκοπό να κλέψει και πώς εγκλωβίστηε μέσα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κάποιος ψευδώς ισχυρίσητκε όλα τα παραπάνω.

Άμεση παύση των διώξεων των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

Η “έξοδος” από τα μνημόνια είναι εδώ. Το επιβεβαιώνει ο αριθμός των 1.026 προγραμματισμένων πλειστηριασμών μόνο για τον Σεπτέμβρη και των 4.572 (!) συνολικά μέχρι το τέλος του χρόνου. Η επιτυχία της “εξόδου” θα κλειδώνει με τις εξώσεις από σπίτια και μαγαζιά. Έτσι, λίγες μόλις μέρες μετά την πανηγυρική εξαγγελία της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η «έξοδος» γιορτάζεται όπως της αξίζει: με βιομηχανία νέων σκληρών διώξεων ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. 

Την Τρίτη 25/9 επαναλαμβάνεται στην Ευελπίδων η δίκη των 3 αγωνιστών για την αντίστασή τους στη διενέργεια πλειστηριασμών από συμβολαιογράφο, την Τετάρτη 14/3/2018.
Η δίκη αυτή είναι κρίκος στην αλυσίδα της επιχείρησης καταστολής, βίας και διώξεων. Μετράμε τις συνεχείς διώξεις ενάντια σε μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησαν από τον Γενάρη 2018 στη Θεσσαλονίκη, των 15 σε Άργος - Ναύπλιο, των 7 στη Λάρισα και των 3 στην Πρέβεζα. Επίσης, 20 αγωνιστές, ανάμεσά τους συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, διώκονται στον Βόλο, ο Π. Λαφαζάνης και ένας ακόμη νεολαίος καλούνται σε απολογία από την Ασφάλεια Αττικής με κατηγορίες που συνιστούν κακούργημα για την συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία τον περασμένο Μάρτιο, ενώ, ο Ηλίας Σμήλιος, δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων–Μενεμένης και μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης - ΣΥ.Σ.Θ., καλείται να δικαστεί στις 15 Μαΐου 2019 με βαριές κατηγορίες.
Οι διώξεις της “νέας εποχής” έρχονται να προστεθούν στις διώξεις της εποχής των μνημονίων, που ο πρωθυπουργός εξάγγειλε ότι “τέλειωσε ανεπιστρεπτί”, φωτογραφιζόμενος πίσω από βαριά οπλισμένους των ειδικών στρατιωτικών μονάδων. Οι διώξεις και η καταστολή δεν έχουν αποδέκτη μόνον το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και τους αγωνιστές του. Στέλνουν τρομοκρατικό μήνυμα σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο που δεν αποδέχεται την κανονικότητα της δήθεν μεταμνημονιακής περιόδου και αποφασίζει να αγωνιστεί για:

S.O.S!!! ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ - ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
 
Οι πετρελαιάδες κατέχουν την Ήπειρο! 
 
Πρωτόγνωρα συμβάντα και συμπεριφορές επιβάλλουν οι πετρελαϊκές εταιρείες, με την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή. Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία για να καταστρέψουν ανενόχλητοι το περιβάλλον της Ηπείρου.
Τζιπ σεκιουριτάδων αλωνίζουν τα χωριά, ρίχνοντας τους προβολείς τους μαύρα μεσάνυκτα σε συγκεκριμένα σπίτια και λίγο αργότερα 20μελης ομάδα της ασφάλειας εισβάλει για έρευνες σε σπίτια πολιτών που εναντιώνονται στις εξορύξεις.
 
Μέρες τρομοκρατίας στην Ήπειρο!!! Εκφοβίζουν,. Τραμπουκίζουν και στοχοποιούν πολίτες!Βαρύτατες ευθύνες έχουν οι υποστηρικτές των πετρελαϊκών: Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι της Ηπείρου. 
 
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 1:00 μμ στην ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις εξορύξεις και να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δε φοβόμαστε το “σύγχρονο παρακράτος”!!
 
Τελικά μετά απο τόσων μηνών δίκαιου και ειρηνικού αγώνα, η βία ήρθε από αλλού..
Με μοναδικό μας “όπλο” την αγάπη μας για την Ήπειρο, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!!
 
Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο