Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, αν και προκαλεί άμεσα το κοινό αίσθημα.

 


Αφού ξεπέρασαν το πρώτο κύμα αγανάκτησης, τα νεοδημοκρατικά ερπετά άρχισαν να οργανώνονται και να διαδίδουν ότι "ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε λόγω των νόμων που είχε φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ"!

Εκτός από την προφανή αθλιότητα του "επιχειρήματος" είναι και άθλιο ψέμα.

Διότι η συγκεκριμένη αναστολή που του δόθηκε στηρίζεται στην παράγραφο 8 του άρθρου 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας - και βάσει αυτού του άρθρου δεν είναι καθόλου υποχρεωτική αλλά επαφίεται στην κρίση του Δικαστηρίου.

Ιδού τι λέει η συγκεκριμένη παράγραφος:

"8. Τότε μόνο δεν χορηγείται ανασταλτικό αποτέλεσμα κατά την παρ. 4 στην έφεση ή απορρίπτεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης, όταν κρίνεται αιτιολογημένα ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν και ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει γνωστή και μόνιμη διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής, εφόσον από τη συνδρομή των παραπάνω στοιχείων προκύπτει σκοπός φυγής Ή ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΟΤΙ ΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από προηγούμενες καταδίκες του για αξιόποινες πράξεις ή ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Το δικαστήριο σε κάθε περίπτωση χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα ή αναστολή εκτέλεσης, αν αιτιολογημένα κρίνει ότι η άμεση έκτιση ή συνέχιση έκτισης της ποινής θα έχει ως συνέπεια υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη για τον ίδιο ή για την οικογένεια του. Αν παραβιαστούν οι όροι που τέθηκαν το αρμόδιο δικαστήριο αποφαίνεται, ύστερα από αίτηση του εισαγγελέα, για την άρση ή όχι της χορηγηθείσας αναστολής εκτέλεσης".

Τα κεφαλαία είναι δικά μου, για να σας δείξω ότι το συγκεκριμένο Δικαστήριο έκρινε ότι "δεν είναι πολύ πιθανό να διαπράξει κι άλλα εγκλήματα" παρόμοιου είδους με αυτά που κατηγορείται (και καταδικάστηκε πρωτόδικα) ο Λιγνάδης...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ - το Δικαστήριο είχε κάθε δυνατότητα να αποφασίσει να δώσει ή να μη δώσει αναστολή στον Λιγνάδη και τελικά του έδωσε.

Αλλά για να σοβαρευτούμε...

... Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, αν και προκαλεί άμεσα το κοινό αίσθημα.

Το περισσότερο είναι ο χρόνος που του δόθηκε να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία όταν κατηγορήθηκε καθώς και τα "παραμέσα" της απόφασης, από τα οποία ένας δικηγόρος μπορεί να καταλάβει ότι έχει αρκετές πιθανότητες να αθωωθεί ή να πέσει στα πολύ μαλακά στο Εφετείο.

Και το ακόμα περισσότερο είναι οι σχέσεις του ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ  - και όχι μόνο με τη Νέα Δημοκρατία!


[----->]

Σύμπτωση?

 




Ανεβάζω ως ξεχωριστή ανάρτηση το σχόλιο του φίλου Γιαννη Γεωργιλα σε προηγούμενο ποστ μου μαζί με τη φωτογραφία που επισύναψε.

Και όχι, δε νομίζω να θεωρεί κανένας μας πως πρόκειται για σύμπτωση.

"Τις τελευταίες ώρες αποκαλύφθηκε ότι η περιοχή της πυρκαγιας, είναι υπο αξιολόγηση για αιολικά πάρκα. Μόνο σε μένα φαίνεται ότι είναι μια πολύ περίεργη σύμπτωση; Η φωτό είναι από την επίσημη σελίδα της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας ΡΑΕ. Θα ασχοληθεί κανένας Σαμιωτης δημοσιογράφος με το θέμα; Η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν θα πρέπει να διερευνήσουν την πιθανότητα εμπρησμου?"



[---->]

Ελεύθερος ο παιδοβιαστής

 «Εδώ έχουμε το εξής αντιφατικό. Όταν ο κ. Λιγνάδης πέρασε την ανάκριση κατηγορούμενος, προφυλακίστηκε διότι κρίθηκε ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, δηλαδή ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να το ξανακάνει.

Τώρα τον έχουμε πλέον καταδικασμένο, ένοχο δηλαδή της πράξης, με σκεπτικό ακριβώς ανάποδο, προφανώς δηλαδή θεωρούν ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

«Το παράδοξο που προκαλεί τον κόσμο είναι ότι έχουμε περιπτώσεις πάρα πολύ απλές και σε αδικήματα που δεν είναι τόσο σοβαρά, που δεν έχει χορηγηθεί αναστολή.

Να θυμίσω την περίπτωση του ανθρώπου στο ΕΚΑΒ με το πλαστό πτυχίο, την καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο ή άλλες περιπτώσεις που δεν χορηγήθηκε αναστολή και έχουμε τώρα έναν που έχει κατηγορηθεί και τιμωρηθεί πλέον για 2 βιασμούς και του χορηγείται αναστολή» επισήμανε ο κ. Λύτρας, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα απόφασης του δικαστηρίου.