«Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό…» που τους λέει η Δύση.

 

Η επιστράτευση στην Ουκρανία, επεκτείνεται και στους πρόσφυγες και μετανάστες…

Με υπέρ-επείγον διάταγμά της η Κυβέρνηση του Κιέβου καλεί όλους τους άνδρες 18-60 χρόνων από τα τουλάχιστον 8 εκ. Ουκρανών που διέφυγαν σαν πρόσφυγες στο εξωτερικό, να «εγγραφούν» στα κατά τόπους προξενεία και Πρεσβείες.

Τα τελευταία πρέπει να συνεργαστούν με τις αρχές των χωρών που βρίσκονται για τον εντοπισμό των «απείθαρχων».

👉 Όχι που νόμιζαν ότι θα γλύτωναν, φεύγοντας…

Πάντως το «κυνήγι» και οι συλλήψεις ανδρών που οι αρχές θεωρούν ότι μπορούν να σταλούν στο μέτωπο, έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα:

✔️Στα τυφλά, σε μπάρ, σούπερ μάρκετ, σε δρόμους, μέσα μεταφοράς ομάδες Ουκροναζί συλλαμβάνουν κάθε ένα που θεωρούν κατάλληλο για το σφαγείο…

✔️ Στις γειτονιές αναρτιούνται δημόσια, λίστες με τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία όσων ακόμα έχουν αποφύγει την επιστράτευση - οι οικογένειές τους αυτόματα διαπομπεύονται σαν «πράκτορες της Ρωσίας» ή τουλάχιστον «ύποπτοι»…

Σε κάθε γωνιά της χώρας, δεκάδες νέα μαζικά νεκροταφεία εμφανίζονται, γεμίζουν, επεκτείνονται…

😡 «Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό…» που τους λέει η Δύση.

https://photos.app.goo.gl/stNTCnQRBjm2hrYeA

☝️Στο λίνκ αυτό ανέβηκε με πρωτοβουλία μιας φίλης, μια συλλογή φωτογραφιών που υπομονετικά συνέλεγε από Ουκρανικά social media που οι ίδιοι ανέβαζαν.

Αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς για να κατανοήσει ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ είναι η σημερινή κυρίαρχη πολιτική τάξη στην Ουκρανία.

Από το πραξικόπημα του 2014, βήμα-βήμα με τη βοήθεια της Δύσης, το πρώτο μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ναζιστικό κράτος στήθηκε και αιματοκύλισε την Ευρώπη

Κι όλα αυτά, γιατί;

◾️Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov το λέει πεντακάθαρα και κυνικότατα: οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτελούν την αποστολή του ΝΑΤΟ.

- "Εκτελούμε σήμερα την αποστολή του ΝΑΤΟ, χωρίς να ξοδέψουν σταγόνα από το αίμα τους. Εμείς βάζουμε την απώλεια του δικού μας αίματος, γι' αυτό πρέπει να ξοδέψουν και να μας δίνουν τα όπλα τους", δήλωσε ο Reznikov.

◾️ Ωραία λοιπόν: «Εσείς βάζετε τα όπλα κι εμείς τους νεκρούς»!

Έχει ειπωθεί πολλές φορές στο παρελθόν... «Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό!»

@ θερσιτης