Σιγά που δεν μπορεί να συνεργαστεί το Ισραήλ με το Βορίδη ΙΙI


Πως αποδεικνύεται ότι κάποιος ακροδεξιός παύει να είναι """αντισημίτης'"";;; 
....Πρώτα πρέπει να τάσσεται κατά των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και υπέρ της κατοχής της Παλαιστίνης .. Δεύτερον να ζητάει να μεταφερθεί η πρεσβεία της Ελλάδας στη κατεχόμενη Ιερουσαλήμ κατά παράβαση όλων των διεθνών νόμων... Τρίτον να στηρίζει τη σύναψη αμυντικής συμφωνίας με το Ισραήλ για να πολεμήσει για λογαριασμό του τη Τουρκία... Τέταρτον να εγκρίνει τις δολοφονίες παιδιών και γυναικών και δημοσιογράφων από το ισραηλινό στρατό όπου θέλει και οπότε θέλει ακόμα και στην αποκλεισμένη Γάζα..

Διαβάστε τις δηλώσεις του Βορίδη..

(...)1. Ως μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου της Knesset, του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, έχω τρεις διαδοχικές χρονιές εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστεί μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης και αδιάστικτα και συστηματικά υποστηρίξει την καταδίκη του αντισημιτισμού. Οι Ισραηλινοί συνάδελφοί μου γνωρίζουν.

2. Έχω μιλήσει στο κοινοβούλιο εναντίον του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, αναγνωρίζοντας ως μόνο θετικό του σημείο την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος (βλ. και σχετ. επιστολή μου στο ΚΙΣ από 7-6-2013)

3. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της Ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ (βλ. Άρθρο μου στην Καθημερινή 5-3-2018).

4. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που υποστηρίζει τη σύναψη αμυντικής και όχι μόνο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ (βλ. The press project «Κανόνες εμπλοκής απέναντι στην Τουρκία και στροφή στο Ισραήλ ζητά ο Βορίδης»).

5. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει τοποθετηθεί εναντίον της καταδίκης του Ισραήλ για τα περιστατικά στη Γάζα (βλ. bankingnews.gr μετά από δηλώσεις μου στο ραδιόφωνο 24/7, 2-4-2018).». (...)

Φωτογραφία : μπράβο μπράβο Δημήτρη Ψαρά.. """παίζεις""" καταλυτικό ρόλο στον αγώνα κατά του """" αντισημιτισμού""" στην Ελλάδα με την σωστή (διαπαιδαγώγηση) των ακροδεξιών και ρατσιστών...μπράβο πάλι μπράβο

https://tvxs.gr/…/boridis-oydepote-exo-yparksei-antisimitis…

                 Αποτέλεσμα εικόνας για Σιγά που δεν μπορεί να συνεργαστεί το Ισραήλ με το Βορίδη ΙΙ

[---->]

20 Ιουνίου- Παγκόσμια ημέρα προσφύγων

«Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία.
Τρέχεις προς τα σύνορα μόνο όταν βλέπεις ολόκληρη την πόλη να τρέχει κι εκείνη…
το αγόρι που ήταν συμμαθητής σου
που σε φιλούσε μεθυστικά πίσω από το παλιό εργοστάσιο τσίγκου
κρατά ένα όπλο μεγαλύτερο από το σώμα του…..
πρέπει να καταλάβεις
ότι κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα
εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά….
κανένας δε θέλει να τον δέρνουν να τον λυπούνται……
θέλω να γυρίσω στην πατρίδα, αλλά η πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία……
κανένας δεν αφήνει την πατρίδα εκτός αν η πατρίδα είναι
μια ιδρωμένη φωνή στο αυτί σου που λέει
φύγε, τρέξε μακριά μου τώρα ,δεν ξέρω τι έχω γίνει
αλλά ξέρω ότι οπουδήποτε αλλού
θα είσαι πιο ασφαλής απ΄ ό,τι εδώ»
Ουαρσάν Σάιρ – Κενυάτισσα ποιήτρια 
20 Ιουνίου- Παγκόσμια ημέρα προσφύγων.
Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 20 Ιουνίου 2001.  Η αφορμή ήταν τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων».
Το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, εξαιτίας βάσιμου φόβου δίωξης, με βάση τη φυλή, το θρήσκευμα, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την εθνικότητά τους ή τη συμμετοχή τους σε μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα.
Το «δίκαιο της αλληλεγγύης » ορίζει ότι η 21η Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα συνανθρώπων μας.
Και το «δίκαιο της ζωής» ορίζει ότι δεν
πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μπορεί να βρεθούμε σε αυτή την θέση.
Το ΜΚΙΕ τον Ιούνιο 2019
  • Δέχτηκε 400 επισκέψεις ασθενών.
  • Προσέφερε ψυχολογική υποστήριξη  σε  43 ασθενείς.
  • Προσέφερε πάνες ,γάλατα και βρεφικές κρέμες σε 117 ωφελουμένους του.
Tο φαρμακείο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού δέχθηκε βοήθεια σε φάρμακα και υλικά από 139 πολίτες , οι οποίοι προσήλθαν στο ιατρείο και τα πρόσφεραν, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ποσότητα σε φάρμακα και υλικά δεχθήκαμε και από φορείς της χώρας μας ως ακολούθως:
  • Δύο (2) δημοτικά ιατρεία
  • Ένα (1) Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Ένα (1) Ιερό Ναό
  • Ένα (1) Σύλλογο Γονέων παιδιών με Ειδικές ανάγκες
  • Μία ( 1) διεθνή οργάνωση.
Τέλος πάρα πολύ σημαντική υπήρξε η βοήθεια με δωρεές από Συλλόγους Υποστήριξης του Ιατρείου μας στο  Αμβούργο της Γερμανίας  καθώς και από μεμονωμένους πολίτες από την Γαλλία και την Γερμανία .
Μία ιδιαίτερα σημαντική δωρεά σε φάρμακα αλλά και γάλατα και παιδικές τροφές έγινε από το Ίδρυμα » Ο Καλός Σαμαρείτης » στην μνήμη του αποβιώσαντος Προέδρου του. 
Όλη αυτή η προσφορά αξιοποιείται μετά από πολύ σκληρή δουλειά των εθελοντών μας, οι οποίοι ελέγχουν, αξιολογούν  την καλή κατάσταση του κάθε υλικού και τα ταξινομούν, καλύπτοντας αρχικά τις ανάγκες των καταγεγραμμένων ασθενών του ιατρείου μας και στη συνέχεια τα αιτήματα που μας φθάνουν ηλεκτρονικά από δομές από όλη την χώρα.
Με πολλή καλή οργάνωση και αμεσότητα ανταποκριθήκαμε σε :
  • Εξι (6)  εξαιρετικέςκαι επείγουσες περιπτώσεις μεμονωμένων συμπολιτών μας για άμεση έναρξη αγωγής που δεν ήταν δυνατή για διάφορους λόγους και για ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά κλπ.
Ακόμη διαθέσαμε σημαντική ποσότητα φαρμάκων σύμφωνα με τα αιτήματά τους :
  • Στο  Κοινωνικό φαρμακείο Βύρωνα
  • Στο Κοινωνικό Φαρμακείο Νάουσας.
  • Στην  Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό
  • Στην ανοικτή δομή φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά
  • Στην δομή φιλοξενίας Προσφύγων  στο Λαύριο
  • Στo  Νοσοκομείο Λέρου
  • Στο Νοσοκομείο Αρεταίειο
Ακόμη καλύψαμε αιτήματα για μεμονωμένες ασθενείς τους στους κάτωθι φορείς μετά από αίτημά τους:
  • Ένα (1) αίτημα  της Κοινωνικής Υπηρεσία Παλαιού Φαλήρου για άστεγο
  • Ένα (1) αίτημα της δομής Unesco Πειραιά
  • Ένα (1) αίτημα του Δ.Ο.Μ
  • Τρία (3) αιτήματα του Praksis
  • Ένα (1) αίτημα της Caritas.
Οι εθελοντές του ΜΚΙΕ φροντίζουν ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Θέλουμε να ξέρουν οι δωρητές του ιατρείου μας ότι αξιοποιείται η κάθε δωρεά τους στο έπακρο , προσφέροντας ανακούφιση σε ανθρώπους που σε άλλη περίπτωση θα δυσκολεύονταν πάρα πολύ.
Μας επισκέφθηκαν και επικοινώνησαν οι :
  • Κα Minako Sasako, δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια της Ιαπωνικής εφημερίδας «THE YOMIURI SHIMBUN» στην Ιταλία.
Συνεχίζει να μεταδίδεται η εκπομπή «Η Αλληλεγγύη στον Αέρα» του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο Ελληνικού στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ), σε πανελλήνια εμβέλεια, στις συχνότητες 91,6 και 105,8 στα FM και διαδικτυακά στο http://webradio.ert.gr/proto/.
……………………………………………….
Η εκπομπή »Η αλληλεγγύη στον αέρα» ξεκίνησε  από τον Μάρτιο να γίνεται μία φορά το μήνα μετά από απόφαση της ΕΡΤ, με το αιτιολογικό ότι ο περιορισμός γίνεται λόγω προεκλογικής περιόδου.
Σε επιστολή που έστειλε στην ΕΡΤ η Ομάδα Επικοινωνίας του ΜΚΙΕ αναφέρει:
» Η απόφασή σας, να γίνεται η εκπομπή μία φορά το μήνα με διάρκεια μιάς ώρας αντί αυτού που γίνεται επί 3.5 χρόνια, δηλαδή κάθε εβδομάδα με διάρκεια μισής ώρας, θα παρεμποδίσει το έργο του ΜΚΙΕ.
 Εκτός από την παροχή υπηρεσιών υγείας σε συμπολίτες μας, που δεν καλύπτει επαρκώς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας,  το ΜΚΙΕ παράλληλα , με κάθε μέσον που διαθέτει, τους ενημερώνει έγκαιρα για τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτελώντας έτσι ένα φιλικό και ουσιαστικό στήριγμα στην δύσκολη καθημερινότητά τους, και επίσης τους δίνει τη δυνατότητα να  ακουστεί η φωνή τους από ένα ΜΜΕ το οποίο οι ίδιοι στηρίζουν με τη συνδρομή τους. 
Κατόπιν αυτών έχουμε να προτείνουμε : να μη μειωθεί ο συνολικός χρόνος των 2 ωρών ανά μήνα, αλλά, εάν σας διευκολύνει, να  γίνεται έστω εκπομπή ανά 15μερο με διάρκεια μιάς ώρας.
Φιλικά
Ομάδα Επικοινωνίας του ΜΚΙΕ
ΥΓ.
Θα εκτιμούσαμε την γραπτή μέσω e-mail απάντησή σας για αποτελεσματικότερη επικοινωνία και για την ακριβή γνωστοποίησή της σε όλα τα μέλη του ΜΚΙΕ.»
Δυστυχώς απάντηση δεν λάβαμε και αναγκαζόμαστε να κάνουμε μία εκπομπή τον μήνα.
Για τον μήνα Μάιο έγινε η παρακάτω εκπομπή:
  • Στις 22/6 με θέμα :
« Ζητήματα καρδιάς.  Η ζωή πριν και μετά την μεταμόσχευση καρδιάς.  Η ζωή με ή χωρίς την μεταμόσχευση οργάνων»
Η εκπομπή αφορούσε τα προβλήματα (κοινωνικά-οικονομικά-ψυχολογικά)που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που ζουν με τεχνητή καρδιά και βρίσκονται στο στάδιο της αναμονής για μεταμόσχευση. Επίσης το πολύ σημαντικό θέμα της διαθεσιμότητας μοσχευμάτων στην χώρα μας,  (όταν αυτά προκύπτουν) και την έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου.
                                        ………………………………………………..
Μπορείτε να ακούσετε τις ηχογραφημένες εκπομπές πηγαίνοντας στον σύνδεσμο.
Το Μητροπολιτκό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) αποτελεί εθελοντική δομή που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες.
“Και όσο η λιτότητα και η βαρβαρότητα συνεχίζονται, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε…”

Ομάδα επικοινωνίας του
Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού