Μαύρες μέρες ξημερώνουν

 

Ασύλληπτο μίσος για ένα παιδί που δεν έδωσε  ποτέ δικαίωμα. Με ήθος απαράμιλλο.

Ενα παιδί που χάνει τον πατέρα του.

Κατέβασαν τον λογαριασμό του Εκτορα στο φβ. #επειδη έγραψε αποχαιρετιστήριο γράμμα στον πατέρα του , που μετράει πνοές. Μαύρες μέρες ξημερώνουν.

[---->]

Ψέμματα και υπεκφυγές από το Μαξίμου για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

  

Συνεχίζοντας τη ρητορική περί «αιτήματος για προνομιακή μεταχείριση», σε ανακοίνωση μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργικού γραφείου, αναφέρεται από την κυβέρνηση ότι «σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει».

 

Πέρα απο το ότι όπως έχει αναδειχθεί εκτενώς από πληθώρα φορέων και από τα στοιχεία, το αίτημα Κουφοντίνα είναι σύννομο, προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, παρά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, καθυστέρησε για έναν μήνα να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα της μεταγωγής του, όπως ζήτησε η πλευρά του κρατούμενου, ενώ δεν παρέδωσε το σύνολο των εγγράφων. Η νομοθεσία προβλέπει ότι κάθε κρατούμενος έχει πρόσβαση σε κάθε διοικητική πράξη που αφορά την υπόθεσή του.


Η ανακοίνωση Μαξίμου

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα.

 Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

 Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ. Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησής του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει και εκβιάζει.

 Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης»

 [----->]