Για τα πανηγύρια


Πανηγυρίζουν στον ΣΚΑΪ για "τα χαμόγελα που έφερε στην κυβέρνηση το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού,ύψους 7 δις ευρώ".Ναι,είναι ο ίδιος ΣΚΑΪ που το υπερπλεόνασμα της προηγούμενης κυβέρνησης...το ονόμαζε ματωμένο!
Αλλά,ξέχασα,το δεξιό ματωμένο υπερπλεόνασμα είναι καλό,το "αριστερό" ματωμένο υπερπλεόνασμα όχι!

Φυσικά,το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που τα προηγούμενα χρόνια χαρακτήριζε το "αριστερό" ματωμένο υπερπλεόνασμα "προϊόν επιστροφής της οικονομίας στην κανονικότητα και σε συνθήκες ανάπτυξης",τώρα...καταγγέλλει την κυβέρνηση (που ακολουθεί κατά γράμμα την εφαρμογή αυτών που η "αριστερή" κυβέρνηση μέσω του 3ου μνημονίου υπέγραψε και θέσπισε) για υπερφορολόγηση!

Είτε με δεξιά κυβέρνηση είτε με "αριστερή" η υπερφορολόγηση μένει και τα υπερπλεονάσματα δημιουργούνται από το αίμα της κοινωνίας!

[----->]

Θα τα κάνουν όλα και θα…συμφέρουν



Διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται η πρόσληψη ενός και μόνο εργαζόμενου με σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας για πολλαπλή αντικατάσταση, δημοσιεύτηκε μέσα στις γιορτές από τη γαλλική κυβέρνηση. Το διάταγμα αφορά 11 επιχειρηματικούς τομείς και το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πειραματικό στάδιο αρχικά.

Όταν υιοθετηθεί σε λίγο καιρό, ένας και μόνος εργαζόμενος θα προσλαμβάνεται σαν πολυεργαλείο σε μια επιχείρηση για να αντικαθιστά περισσότερους από έναν εργαζόμενο.

Με λίγα λόγια, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, ο εργαζόμενος μέσα στις ώρες εργασίας του, θα εκτελεί π.χ. χρέη γραμματέα, καθαρίστριας, τεχνικού, τηλεφωνήτριας…φαντασία να υπάρχει!

Αλήθεια θα ζητούν και την απαραίτητη κατάρτιση, ενώ θα πληρώνουν τον βασικό ή πολύ λιγότερα, με δικαιολογία το γνωστό παραμυθάκι…«για λόγους οικονομίας, κρίσης κτλ»;

ΥΓ. Βασικά πλέον δεν τους νοιάζει η κατάρτιση, μιας και δεν τους νοιάζει ο άνθρωπος και κατά συνέπεια η ποιότητα των υπηρεσιών τις οποίες του προσφέρουν. Μια δουλοπρεπή κοινωνία φτιάχνουν όπου οι εργασιακές σχέσεις του μέλλοντος, θα είναι ένα πολύ φτηνό εργαλείο στην υπηρεσία του άκρατου καπιταλισμού