Το PFLP καλεί το ελληνικό κίνημα: Διώξτε τον εγκληματία Νετανιάχου από την Θεσσαλονίκη

tsipras-etan2-1

Το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί όλα τα ελληνικά κινήματα για κοινωνική δικαιοσύνη και τους υποστηρικτές της Παλαιστίνης να συγκεντρωθούν, να οργανωθούν και να διαδηλώσουν ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού του κατοχικού κράτους, του εγκληματία πολέμου Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που ανακοινώθηκε πως θα συμμετάσχει σε τριμερή σύνοδο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στις 15 Ιουνίου.

To PFLP προτρέπει όλες τις φιλικές ελληνικές δυνάμεις και κόμματα να πολεμήσουν τους εντεινόμενους πολιτικούς, στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της σιωνιστικής οντότητας, που αναγκαστικά έρχονται σε βάρος των Παλαιστινίων και των αραβικών λαών των οποίων οι πόροι και τα δικαιώματα έχουν κατασχεθεί από τη δύναμη κατοχής, ενώ προετοιμάζουν τη λεηλασία του πλούτου του ελληνικού λαού από τις Η.Π.Α. και το κράτος των Σιωνιστών. Το Μέτωπο κατήγγειλε τον ρόλο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ, η οποία κλιμακώνει τις σχέσεις ανάμεσα στο ελληνικό και το σιωνιστικό κράτος σε άνευ προηγουμένου επίπεδα σε βάρος του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού και του πλούτου τους σε αέριο και νερό. Το Μέτωπο επιβεβαίωσε πως αυτό το μονοπάτι τού να ποντάρεις στις Η.Π.Α. και το σιωνιστικό κράτος για να λύσεις την οικονομική κρίση θα αποτύχει.

Το Μέτωπο προέτρεψε όλα τα μέλη και τους θεσμούς της Παλαιστινιακής και Αραβικής κοινότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν ενεργά στις διαμαρτυρίες ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου και να βγουν στους δρόμους, εξασκώντας το δικαίωμά τους να απορρίψουν την επίσκεψη και να δείξουν τον θυμό τους ενάντια στα καθημερινά εγκλήματα της σιωνιστικής κατοχής ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Το Μέτωπο επίσης προέτρεψε όλους τους φίλους της Παλαιστίνης να αναλάβουν επειγόντως δράση για να διώξουν τον Νετανιάχου από την Θεσσαλονίκη και από την Ελλάδα συνολικά, και να καταστήσουν σαφές πως τέτοιοι εγκληματίες πολέμου είναι ανεπιθύμητοι από τον ελληνικό λαό.

Επιπλέον, το Μέτωπο προέτρεψε την περαιτέρω κλιμάκωση του ρόλου των λαϊκών κινημάτων ενάντια στον φασισμό και τον Σιωνισμό και την ανάπτυξη ενός διεθνούς κινήματος και θα μποϊκοτάρει τις επιχειρήσεις και τους θεσμούς του κατοχικού κράτους με σκοπό να το απομονώσει περιφερειακά και παγκόσμια.


μετάφραση Β. Δ. Μαρινάκης