Σοβαρή καταγγελία για σπάσιμο τριών τουλάχιστον αναχωμάτων πριν την κακοκαιρία Daniel

 

                                        «Μίλησε για μαφία»

Εξέλιξη σοκ έρχεται για τις πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο μετά από κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων στον Άρειο Πάγο από ιδιοκτήτη χωματουργικού μηχανήματος με τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργο Μπαρτζώκη.

 

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης χωματουργικό μηχανήματος Γ. Θ. Δήλωσε ότι «η περιφέρεια Καρδίτσας με εντολή περιφερειάρχη Θεσσαλίας και δημάρχου Παλαμά πήρα απόφαση και έσπασε ανάχωμα στον Καράμπαλη ποταμό στον ΕΝΙΠΕΑ και στο ανάχωμα Μαυρομάτη.

 

Η εμφάνιση την πρώτη μέρα της πλημμύρας του δήμαρχο Καρδίτσας σε τηλεοπτικά κανάλια ήταν ύποπτη αφού μίλησε κατηγορηματικά ότι δε σπάσανε με ανθρώπινη παρέμβαση κανένα ανάχωμα με σκοπό μην πλημμυρίσει την Καρδίτσα που φοβόταν λόγω του Ιανού. Ο περιφερειάρχης δε είναι προσωπική επιλογή του και πριμοδοτήθηκε από τον ίδιο για να πάρει τη δική του πρώην θέση ως αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας».

Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης του χωματουργού υποστήριξε ότι: «Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας ενώ στην αρχή αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή στην συνέχεια όταν ο χωματουργός είπε τι έγινε ακριβώς δημόσια αναγκάστηκε να πει ότι έδωσε εντολή για σπάσιμο αναχωμάτων. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων έκανε μία πολύ περίεργη δήλωση ότι «αν ξεχείλιζε ο Πηνειός ποταμός να πνιγόταν τα Τρίκαλα, δηλαδή τι; Κάποιο ανθρώπινο χέρι άλλαξε την ροή των υδάτων να μην πνίγουν τα Τρίκαλα;».

 

Ο χωματουργός της περιοχής Παλαμά που έσπασε τα αναχώματα με εντολή, επικοινώνησε μαζί μας και στον πρόεδρο μας και δικηγόρο, μίλησε για μία «μαφία» στην περιοχή Θεσσαλίας τοπικών παραγόντων και παραγοντίσκων με σκοπό την υφαρπαγή δημοσίου χρήματος.

 

Μας απέστειλε μάλιστα φωτογραφίες για τεκμηρίωση των ισχυρισμών του και τις οποίες σας καταθέτουμε.

 

Εμφανίστηκε ο κοινοτάρχης Φαλάνης Λάρισας και δήλωσε ότι έσπασε το ανάχωμα της Γυρτώνης μετά από μία άτυπη σύσκεψη με εμπλεκόμενους βουλευτές Λάρισας και τοπικούς παράγοντες, χωρίς πρακτικά για να μην πλημμυρίσει η Φαλάνη και να φύγουν τα νερά προς Ευαγγελισμό και Συκούριο.

Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει Εθνική Οδός Λάρισας Θεσσαλονίκης ακριβώς στο ύψος των Γυρτώνης Και φυσικά και ίδια η Φαλάνη.

 

Μάλιστα τα νερά μετά το σπάσιμο αναχώματος ήταν τόσο δυνατά που ενώθηκαν με την τεχνητή λίμνη Κάρλα και δημιούργησαν ένα ενιαίο υδάτινο μέτωπο ασυνήθιστο για την ευρύτερη περιοχή. Επειδή στην αναφερόμενη περιοχή είχαμε θανάτους, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας στους πλημμυρισμένους.

 

Επειδή όλα τα ανωτέρω συνιστούν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων όπως ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, επικίνδυνη παρέμβαση στην κυκλοφορία οχημάτων, παρακώλυση συγκοινωνιών και μηνύουμε με τον όποιο έχει με πράξεις ή παραλείψεις του από ανωτέρω ή και τρίτους εμπλεκόμενους κατά τον βαθμό που θα ορίσει η έρευνα σας και των αρμοδίων εισαγγελιών και ζητούμε την άσκηση ποινικών διώξεων και δηλώνουμε παράσταση στήριξης της κατηγορίας».

[----->]