Μυστικά και ψέματα για το μεταναστευτικό και μια αποκάλυψη που πέρασε απαρατήρητη


Γιατί εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά; 

 της Βασιλικής Σιούτη

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι πλέον στην καθημερινή ατζέντα της Ευρώπης και η αποτυχημένη ως τώρα διαχείρισή του ενίσχυσε τους ευρωσκεπτικιστές κάθε απόχρωσης αλλά και τα ακροδεξιά, εθνικιστικά και λαϊκιστικά κόμματα που αμφισβητούν εντόνως την πολιτική γραμμή της Ε.Ε.  

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μεγάλος φόβος των κυρίαρχων δυνάμεων εν όψει των ευρωεκλογών, η περαιτέρω αύξηση της ισχύος των συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.

 Στην Ελλάδα, παρ' ότι το θέμα αφορά τη χώρα άμεσα, συζητιέται λιγότερο απ' οπουδήποτε αλλού και κανένα κόμμα δεν έχει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του.  

Τρία χρόνια μετά την αποκαλούμενη «Συμφωνία» Ε.Ε.-Τουρκίας (που όμως δεν είναι συμφωνία) που θα έλυνε το ζήτημα, τίποτα δεν έχει λυθεί, ενώ η χώρα έχει μετατραπεί σε κρατητήριο προσφύγων και μεταναστών.

 Μάλιστα, είκοσι πέντε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων με επιστολή τους προς τους Ευρωπαίους ηγέτες κατήγγειλαν ότι αυτή η συμφωνία έχει οδηγήσει σε επικίνδυνες και αναποτελεσματικές πολιτικές στην Ελλάδα.

 Οι οργανώσεις αυτές που ασχολούνται με το προσφυγικό (μεταξύ των οποίων το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Amnesty International, οι Γιατροί του Κόσμου κ.ά.) αναφέρονται στις άθλιες συνθήκες στις οποίες μένουν οι πρόσφυγες και κατηγορούν την ευρωπαϊκή πολιτική που «παγιδεύει τους αιτούντες άσυλο στα "hotspots" των ελληνικών νησιών».

 «Ενώ ο αριθμός αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια έχει μειωθεί, ο αριθμός αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα αυξήθηκε κατακόρυφα» αναφέρουν. «Μόνο στη Λέσβο, για παράδειγμα, ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ 2016 (5.000 αιτήσεις) και 2018 (17.270 αιτήσεις)».


 Tρία χρόνια μετά έχει
αποδειχτεί ότι η «συμφωνία»
Ε.Ε.-Τουρκίας λειτουργεί σε
 βάρος τόσο των προσφύγων
 όσο και της Ελλάδας, η οποία
 έχει γίνει αυτό που απεύχονταν,
 μια «αποθήκη» μεταναστών και
 προσφύγων, διευκολύνοντας
 την υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά
 την Κεντρική Ευρώπη και τη
 Γερμανία, που τους θέλει
 εγκλωβισμένους εδώ, μακριά
 από τα σύνορά τους.


Οι συγκεκριμένες οργανώσεις καταγγέλλουν επίσης ότι οι αιτούντες άσυλο βρίσκουν εμπόδια στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τα ελληνικά νησιά και να μεταφερθούν στην ευρωπαϊκή ηπειρωτική χώρα, όπως οι ίδιοι επιθυμούν, και ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «ασκούν υπερβολική πίεση στους κατοίκους των νησιών, στις τοπικές αρχές και στην Ελλάδα, ενώ οι συνθήκες υποδοχής, μεταξύ των οποίων και οι μηχανισμοί προστασίας των αιτούντων άσυλο, εξακολουθούν να είναι υποβαθμισμένες».

Οι "στρατηγικοί εταίροι", τα καθάρματα με τα καθάρματα...


Απαγωγή εννιάχρονου από το σχολείο... Οι "στρατηγικοί εταίροι", τα καθάρματα με τα καθάρματα...

"The child was scared to death...
Zionist occupation soldiers stormed a Palestinian school in Alkhalil City (Hebron) today to kidnap a 9 years old child in, they are certainly not human beings but but wild animals, even worst, embodied devils born to hate, destroy and kill, occupied Palestine, 20 March 2019."


[--->]  



   

All those Tough Israeli Soldiers beating up #Palestinian #School #Girls, Not a Word about it in the UK & USA Democracys.
All those Tough Israeli Soldiers beating up #Palestinian #School #Girls, Not a Word about it in the UK & USA Democracys.