το τελευταίο δέντρο κρατήστε το για να κρεμαστείτε

Φωτογραφία του Mpampis Tsiridis. 
[--->]

Ενα Καράβι για τη Γάζα


  

  

 
 
Μπράβο σε όλους αυτούς τους ακτιβιστές που άφησαν την άνεσή τους και αποφάσισαν να πάνε στην πολιορκημένη λωρίδα της Γάζας παρά τους κινδύνους λόγω της πολιορκίας από το Ισραήλ. Στα πλοιάρια επιβαίνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και πολλές χώρες (εκτός από Ελλάδα) που γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τεράστιο πόνο των Παλαιστινίων στα 70 και πάνω χρόνια αποικιοκρατικής κατοχής και εποικισμών), αλλά αντιστέκονται, δίνοντάς μας εξαιρετικά παραδείγματα, όπως οι γυναίκες της Γάζας, τα στρατόπεδα που είναι διασκορπισμένα στη Μέση Ανατολή ή εκείνες του Al Khalil (Χεβρώνα) και ολόκληρης της Δυτικής Όχθης.

Ο στολίσκος του φετινού Ένα Καράβι για τη Γάζα, ξεκίνησε από τη Νορβηγία ατις 30 Απριλίου με το πλοιάριο Al Awda (η Επιστροφή) ,ενδιάμεσα έπιασε σε διάφορα λιμάνια, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Σικελία και αποτελείται από τέσσερα πλοιάρια: το Al Awda το Freedom, το Mairead και το Falestine ,ενώ σε πρώτη φάση προς τη Γάζα θα κατευθυνθούν τα τρία.

Θεωρία των δύο άκρων διά στόματος Παπαδημούλη




Σε μία καταδικαστική δήλωση για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών σε αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, φροντίζοντας να βάλει στο ίδιο πλαίσιο τη δράση των αναρχικών συλλογικοτήτων με αυτές εθνικιστικών και ακροδεξιών ομάδων.




‏Verified account @papadimoulis

Η κλιμάκωση των βίαιων ενεργειών από ακραίες ομάδες, τόσο της ακροδεξιάς, όσο κ του αναρχικού χώρου, παραβιάζει τα όρια του ποινικού νόμου. Οι αρμόδιες αστυνομικές δικαστικές αρχές, οφείλουν να πράξουν τα νόμιμα, πιο αποτελεσματικά, για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας.
10:45 PM - 22 Jul 2018