Λίστες, ολιγάρχες, διαπλοκή, εξουσία και λοιποί συγγενείς

 Του Στάθη Σχινά
 Έχετε σκεφθεί ποτέ ότι όταν αγοράζετε μια εφημερίδα 100 σελίδων, με cd, περιοδικά και άλλα τινά ενισχύετε τον αθέμιτο ανταγωνισμό; Γιατί οι 90 σελίδες είναι χρηματοδοτημένες από δανεικά και αγύριστα... Από θαλασσοδάνεια που δυστυχώς οι πτωχευμένες και ανακεφαλαιοποιημένες από το υστέρημα του ελληνικού λαού τράπεζες εξακολουθούν να τους χορηγούν αφειδώς.

Πώς να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια μια «μικρή» εφημερίδα με 32 ή 48 σελίδες που όλες της οι σελίδες όμως είναι πληρωμένες από τον εκδότη της;
Το άνοιγμα αυτής της αγοράς δεν φαίνεται να απασχολεί τους νεοφιλελεύθερους πολιτικούς, τραπεζίτες ή οικονομολόγους. Πίσω από μια τέτοια στάση βεβαίως κρύβεται η απόλυτη διαπλοκή. Αν παρουσιάζονταν φερ’ ειπείν στοιχεία για τη διαφημιστική δαπάνη που έχει κατευθυνθεί τα τελευταία χρόνια σε 4-5 εφημερίδες και 3-4 κανάλια θα έβγαιναν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Το ίδιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα βγαίνουν αν μελετηθούν οι γνωστές λίστες (Λαγκάρντ κ.λπ.), αλλά και η στάση ηγετικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης με τους περιλαμβανομένους σε αυτήν. Και οι δικαιολογίες που εκστομίστηκαν όταν όλα αυτά έγιναν γνωστά μάλλον αστείες ήταν, αλλά όλως περιέργως αποδεκτές από τα mainstream μέσα ενημέρωσης :
«Τα λεφτά είναι της συζύγου μου και ως γνωστόν ο πατέρας της είναι πλούσιος»..... «είναι της πρώην γυναίκας μου», «δεν είναι δικά μου... είμαι απλώς διαχειριστής» και άλλα τέτοια που δεν αξίζουν καν σχολιασμού. Το γιατί βρέθηκαν έξω ουδείς το απαντά και σε πολλές περιπτώσεις ούτε το από πού βρέθηκαν.

Αν ο κ. Νικολούδης προχωρήσει άμεσα θα τρίβουμε τα μάτια μας... Αν όχι, δυστυχώς θα δικαιωθεί η κ. Α. Μέρκελ που ήταν ιδιαιτέρως δύσπιστη απέναντι στις διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που έθεσε πολύ ψηλά το θέμα της αντιμετώπισης των ολιγαρχών και της διαπλοκής στο πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο. «Οι προηγούμενοι με κορόιδεψαν επανειλημμένως...» φέρεται να είπε ... (έτσι μου είπαν οι πηγές μου και δεν έχω λόγο να μην τις πιστέψω).
Μήπως ήρθε η ώρα για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 50 χρόνων;

[--->]

Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Mumia Abu Jamal


Οι αρχές αρνούνται κάθε πληροφορία ή πρόσβαση στον -61χρονο πλέον- Μαύρο Πάνθηρα, που νοσηλεύεται σε κλοιό ένοπλων Ράμπο.

 Mumia-Abu-Jamal (1)



 Ο φυλακισμένος δημοσιογράφος και κάποτε μέλος του κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, Mumia Abu-Jamal έχει μεταφερθεί, όπως διαπιστώθηκε πριν από λίγες ώρες ώρες, από την φυλακή όπου κρατείται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Schuylkill Medical Center στο Pottsville της Pennsylvania. Οι αρχές δεν ενημέρωσαν κατ' αρχήν τους συγγενείς του Mumia ή κάποιο άλλο κοντινό του πρόσωπο.

Η πολύ στενή του φίλη, Johanna Fernández, δήλωσε ότι έμαθε για την μεταφορά όταν πήγε να τον επισκεφτεί το πρωί της χτεσινής μέρας (Δευτέρα 30 Μάρτη) στην φυλακή,λόγω του ότι ανησύχησε η ίδια ακούγοντας στον τηλέφωνο τον Abu Jamal αρκετά αδύναμο και άρρωστο.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Democracy Now!, η Fernadez καταγγέλλει ότι οι αρχές αρνούνται κάθε πληροφορία στην οικογένεια και τους φίλους του Jamal, ενώ δεν επιτρέπουν και την πρόσβαση στο μέρος που νοσηλεύεται. Ενώ το μόνο που ανεπίσημα έχουν διαρρεύσει είναι ότι ο MAJ υπέστη διαβητικό σοκ και διακομίστηκε εσπευσμένα.

Η Fernadez καταγγέλλει επίσης πως, τους τελευταίους 3 μήνες ο Abu Jamal παραπονιόταν ότι υποφέρει πολύ έχοντας συμπτώματα δερματικών παθήσεων περιγράφοντας το δέρμα του, «όπως αυτό ενός ελέφαντα», παρόλα αυτά οι αρχές στην φυλακή δεν βοήθησαν την κατάστασή του καθόλου. Τώρα είτε αφορά την διοίκηση της φυλακής είτε την διοίκηση του νοσοκομείου όπου έχει μεταφερθεί υπάρχει σίγη και άρνηση κάθε πληροφορίας για την κατάσταση της υγείας του.

η αντρική γραμμή


Οντως 



 Απόσπασμα από το περιοδικό «Χύμα» της νεολαίας της Πολιτικής Άνοιξης, του κόμματος δηλαδή του Σαμαρά, τον Απρίλιο του 1999. Σύμφωνα με το περιοδικό που φιλοτεχνεί το πορτραίτο Σαμαρά (αντιγράφω επί λέξη):

«Το μεγάλο προτέρημά του δεν είναι ούτε η καταγωγή, ούτε οι σπουδές του. Το μεγάλο του προτέρημα –για τους περισσότερους δεξιούς ελάττωμα– είναι πως, μολονότι βουλευτής του συντηρητικού χώρου, η συμπεριφορά του θύμιζε σ’ όλους τον Αντρέα. ...

Ο Αντώνης όμως "τα έσπαγε" στα μπουζούκια στης Σωτηρίας Μπέλλου και στου Μητσιά, οι οποίοι ήταν και είναι πολύ καλοί του φίλοι. ...

Ο Αντώνης λάτρευε τον Ο. Ελύτη, τούτο όμως δεν τον εμπόδιζε στα επεισόδια του ’85 στη Μεσσηνία να ανέβει πάνω στο τρακτέρ του αντιπάλου και να τα κάνει λαμπόγυαλο.
Πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος –ένα σταυρουδάκι κρέμεται πάντα στο λαιμό του–, από την άλλη όμως η σχέση του με τις γυναίκες πονεμένη και μακριά.

Μέχρι ο Αντώνης να καταλήξει σ’ αυτό το πανέμορφο πλάσμα που ονομάζεται Γεωργία, πέρασε από την αγκαλιά της Μυρτώ Παράσχη, της Φούλμαν Μουντάνου, της Άννας Βίσση (η πλέον αξιόλογη, είπε κανείς τίποτα;)».

[--->]