Γερμανικό Κοινοβούλιο : αντισημιτικό το κίνημα BDS !


Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες Î”εν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η ολοένα αυξανόμενη επιρροή και αποτελεσματικότητα του κινήματος BDS ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αναγκάζει την γερμανική κυβέρνηση να το χαρακτηρίσει ...αντισημιτικό!

Το Γερμανικό Κοινοβούλιο ψήφισε χθες Παρασκευή 17/5 απόφαση όπου ανακηρύσσει το BDS αντισημιτικό! Το ψήφισμα έφερε στην Μπουντεσταγκ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Μέρκελ, μαζί με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το φιλελεύθερο FDP και τους Πράσινους, λέγοντας ότι το BDS θυμίζει το σύνθημα των Ναζί να μην αγοράζουν από Εβραίους!

Όμως σε ανοιχτή επιστολή τους 60 Ισραηλινοί ακαδημαϊκοί κριτικάρουν το ψήφισμα, λέγοντας ότι είναι λάθος να συνδυάζεται το BDS με τον αντισημιτισμό και ότι αυτό αποτελεί μέρος μιας ανησυχητικής τάσης να κατηγορούνται οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων ως αντισημίτες. Οι Ισραηλινοί ακαδημαϊκοί αναφέρουν ότι ο συσχετισμός του BDS με τον αντισημιτισμό υποστηρίζεται από την πιο ακροδεξιά Ισραηλινή κυβέρνηση στην ιστορία και αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής να απονομιμοποιήσει κάθε προσπάθεια διεθνούς αλληλεγγύης με τον αγώνα των Παλαιστινίων.

Το κίνημα BDS καταδίκασε την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου λέγοντας ότι είναι αντισυνταγματική και αντι-παλαιστινιακή και δεν βοηθά καθόλου στον αγώνα εναντίον του πραγματικού αντι-εβραϊκού ρατσισμού. "Το BDS στοχεύει στην συνενοχή και όχι στην ταυτότητα. Το ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό μποϊκοτάζ είναι αυστηρά θεσμικό και δεν στοχεύει σε άτομα" ανέφερε το κίνημα σε δήλωσή του.

Είναι όμως εντελώς χαρακτηριστικό ότι το ακροδεξιό ρατσιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD) έφερε ξεχωριστό ψήφισμα το οποίο ζητούσε την πλήρη απαγόρευση του κινήματος BDS! Ο Jürgen Braun, βουλευτής του AfD ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του είναι πραγματικός φίλος του Ισραήλ προσθέτοντας ότι "ο αντισημιτισμός προέρχεται από την Αριστερά και το Ισλάμ"!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε την ευαρέσκεια του με αυτή την απόφαση και ζήτησε όλες οι χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γερμανικής κυβέρνησης.

Όμως έρευνα του γερμανικού Υπουργείο Εσωτερικών βρήκε ότι η ακροδεξιά είναι υπεύθυνη για περίπου το 90% των αντισημιτικών πράξεων...

Το αριστερό κόμμα Die Linke είπε επίσης ότι απορρίπτει το κίνημα BDS αλλά αρνήθηκε να ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση. Στην δική του πρόταση το Die Linke κάλεσε την κυβέρνηση να υποστηρίξει προσπάθειες να βρεθεί μια ειρηνική λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή. Αυτή τη υποτιθέμενη λύση βέβαια, φροντίζουν οι ισραηλινές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Νετανιάχου εδώ και πολλά χρόνια να την καταστήσει πρακτικώς αδύνατη με την δημιουργία δεκάδων νέων εποικισμών στην Κατεχόμενη Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ με πολλές χιλιάδες εισαγόμενους εποίκους απ όλο τον κόσμο. Ήδη στην Δ.Ο. και στην αραβική Ανατολική Ιερουσαλήμ έχουν εγκατασταθεί συνολικά περίπου 750.000 ισραηλινοί έποικοι και συνεχίζεται ο εποικισμός....

Το κίνημα BDS που εμπνεύστηκε από το διεθνές και το Νοτιοαφρικανικό κίνημα εναντίον του Απαρτχάιντ έχει να παρουσιάσει αρκετές πρόσφατες επιτυχίες στην απομόνωση του Ισραήλ στον καλλιτεχνικό τομέα. Πέρυσι η τραγουδίστρια Lana Del Rey και άλλοι 19 καλλιτέχνες αποσύρθηκαν από ένα θερινό φεστιβάλ στο Ισραήλ, ακολουθώντας μια παρόμοια κίνηση της Lorde πριν μήνες.

(στοιχεία από Guardian και BBC) 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν Î— εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και κουστούμι   


"αν δεν τα θέλετε, μην τα παίρνετε"


Αυτό το βρομερό "αν δεν τα θέλετε, μην τα παίρνετε", δεν ντρέπεσαι να το λες;

Δεν απευθύνομαι στο χιταριό, τον ρουφιάνο του αφεντικού και τον ασφαλίτη, που πάντα όταν φωνάζαμε πως τα μεροκάματα ήταν ψίχουλα μας έλεγαν να μην τα παίρνουμε αν δεν μας αρέσουν. Σε σένα που κάποτε ήσουν αριστερός και σιχαινόσουν αυτό που σήμερα επαναλαμβάνεις εσύ ο ίδιος, το λέω.

Δεν ντρέπεσαι λίγο, ρε ξευτιλισμένε; Τόση κατρακύλα; Φτου σου, παλιάνθρωπε!


Με τούτα και με τ' άλλα μας ρήμαξαν τα πάντα...

Στην πολιτική δεν υπάρχει α-συνέχεια


Αυτή η αντιδιαλεκτική αθλιότητα περί  'παλιού και νέου' και ότι τα 'παλιά κόμματα' κατέστρεψαν τον τόπο, αποδείχτηκε πολύ επικίνδυνη..

Στην πολιτική δεν υπάρχει α-συνέχεια και όταν τα κλασσικά κόμματα αστικής εκπροσώπησης βρέθηκαν σε υποχώρηση ,έπρεπε να αναδειχτεί ένα άλλο μόρφωμα για να καλύψει το κενό...που περιμάζεψε ετερόκλητες δυνάμεις για να υπηρετήσει το Σύστημα και μάλιστα με πολύ χυδαίο τρόπο.

Η κρίση ήταν και είναι ξεκάθαρα κρίση υπερσυσσώρευσης και αναδιανεμητική υπερ του μεγάλου κεφαλαίου.....και μάλιστα όχι απλά 'ελληνική΄' όπως λέγεται, αλλά τουλάχιστον πανευρωπαϊκή, ανάλογα με την θέση που κατέχει κάθε χώρα- δηλαδή οι υποτελείς τάξεις- στην καπιταλιστική αλυσίδα..

Με άλλα λόγια η κοινωνία εθίστηκε σε μια απολύτως άθλια λογική και μάλιστα ΄ξεχάστηκαν' πολλές σοβαρές αναλύσεις για την φάση αυτή του καπιταλισμού.

Όταν βλέπουμε
και δήθεν 'σοβαρούς' να γράφουν μαλακές περι 'νέου και παλιού΄' μας πιάνει ανατριχίλα..

Επίσης η διαρκώς αναμασώμενη παπάτζα περί 'Μνημονιακών-Αντιμνημονιακών΄ όχι απλά έχει χάσει κάθε νόημα, αλλά πια αποπροσανατολίζει την αναγκαία άμυνα που πρέπει να οργανώσει η Αριστερά που δεν αλληθωρίζει προς το μόρφωμα και φυσικά το ΚΚΕ..ως η ισχυρότερη δύναμη

Όταν άρχισε η μεγάλη καπιταλιστική αντεπίθεση η μάλλον το δεύτερο οξύ κύμα επί εποχής ΓΑΠ ( το πρώτο είχε προηγηθεί από την εποχή του Χρηματιστήριου ) είχαν αναδειχθεί πολύ σοβαρές αναλύσεις για τις φάσεις της επίθεσης..

Στην πορεία κατάντησαν πλην εξαιρέσεων να ακούγονται απόλυτα συστημικές απόψεις περί '΄κακών΄ και 'καλών κομμάτων' που είχαν ακριβώς την ίδια τάση ,δηλαδή να απορροφήσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις..

Έτσι όχι απλά ενισχύθηκε η κοινωνική ισοπέδωση ,αλλά μεγάλο μέρος της κοινωνίας αναδιπλώθηκε και έγινε παρατηρητής των εξελίξεων και άλλο μεταβλήθηκε σε πολτό-όχλο...

Οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις επιχειρηματιών  'αίφνης'  έγιναν αντίθεση 'καλού και κακού επιχειρηματία' με αποτέλεσμα να επικρατήσει η πιο αντιδιαλεκτική και λούμπεν ιδεολογία..

Όσοι ασχολούνται εναργώς με την πολιτική ,μπορούν αν μη τι άλλο να επιλέξουν ποια συλλογικότητα τους εκφράζει και τους εκπροσωπεί καλύτερα και ποια έχει τις πιο επίκαιρες αναλύσεις της συγκεκριμένης κατάστασης...

Πάντως 'παλιό και νέο' δεν υπάρχει ή μάλλον είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος και συχνά το 'νέο' είναι και κακοήθως συστημικό...


Η συστράτευση κάθε Αριστερού αλλά και η συμμετοχή του στην διαδικασία της 26ης Μαΐου είναι τουλάχιστον απαραίτητη. Η αποχή είναι συνενοχή-εξαιρώ τους σοβαρούς αναρχικούς που αυτό πρεσβεύει η ιδεολογία τους-


[----->]