"Τους παρέπεμψαν σε μας από το γραφείο του υπουργού υγείας"

      


Συνεντεύξεις Για δεύτερη φορά ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σηκώνει τα χέρια ψηλά και παραπέμπει περιστατικά ανασφάλιστων στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, καταγγέλλει στο Κόκκινο ο γιατρός Γιώργος Βήχας.

Παραθέτουμε το γράμμα που δημοσίευεσε ο γιατρός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, Γιώργος Βήχας.

"Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μεταφέρω αυτό που έζησα πρίν από λίγο στο ΜΚΙΕ, δεν ξέρω πως να μεταφέρω την φόρτιση και το μεγαλείο μιας στιγμής, μιας στιγμής που είναι ικανή να σταματήσει τον χρόνο, να σε κάνει να αισθανθείς για λίγο την ανάσα του Θεού!

Το πρωί με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του Γεωργιάδη και μου είπαν πως έδωσαν το τηλέφωνο μου στους γονείς ενός νεαρού 31 ετών ο οποίος έχει μια πάθηση στο γαστρεντερικό του σύστημα, σοβαρή και χρειάζεται επειγόντως ένα φάρμακο αξίας 2000 ευρώ. Ναι σωστά καταλάβατε έδωσαν το τηλέφωνο μου από το γραφείο του Γεωργιάδη ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο Υπουργός Υγείας(;) στην χώρα μας.

Παρεμπιπτόντως είναι το δεύτερο περιστατικό σήμερα, που δίνουν δηλαδή το τηλέφωνο μου σε ανασφάλιστο ασθενή από το γραφείο του υπουργού.
Πράγματι μου τηλεφώνησαν οι γονείς του παιδιού και πρίν από λίγο συναντήθηκα μαζί τους στο ΜΚΙΕ.

Το παιδί τους είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση σωματική και ψυχολογική, οι γονείς επίσης είναι σε ασχημη ψυχολογική κατάσταση και επιπλέον έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπεια τους από τις κλειστές πόρτες της πολιτείας.

Άρχισα αμέσως τις προσπάθειες για να βρώ το φάρμακο, δυστυχώς εμείς δεν το έχουμε και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως είναι πολύ δύσκολη η εύρεση του.
Ενώ είμαι με τους γονείς απέναντι μου οι οποίοι έχουν ''κρεμαστεί'' στην κυριολεξία από πάνω μου, εγώ μέσα αισθάνομαι ανήμπορος να βοηθήσω προσπαθώ όμως να τους παρηγορήσω και να τους κάνω να νιώσουν αν μη τι άλλο αξιοπρέπεια και ελπίδα πως το φάρμακο θα βρεθεί, πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαζί τους σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια. ''Δεν έιστε μόνοι σας'' προσπαθούσα να τους πω και να τους πείσω με πολλούς τρόπους.

Και τότε έγινε...Με φώναξαν από την γραμματεία πως κάποια κυρία με ήθελε επειγόντως στο τηλέφωνο. Πήγα αμέσως, ρωτάω τι θέλει και ακούω το εξής¨: '' είμαι από μια εθελοντική οργάνωση τάδε και μόλις μας πήρε τηλέφωνο ένας κύριος ο οποίος δεν μας είπε το όνομα του αλλά θέλει να βοηθήσει σε οποιοδήποτε ιατρικό θέμα του ιατρείου σας, να καλύψει αν υπάρχει κάποια ανάγκη στο ιατρείο σας τώρα και μου είπε να σας πάρουμε τηλέφωνο.

Έχετε κάποια ανάγκη; '' Το ερώτημα της έμεινε μετέωρο προσμένοντας την απάντηση μου για αρκετά δευτερόλεπτα. Μόλις τα κατάφερα ψέλλισα ''ναι'' και της περιέγραψα την περίπτωση του νεαρού Σχεδόν αμέσως δρομολογήθηκε η αγορά  του φαρμάκου από τον άγνωστο κύριο.

Πρίν από λίγο έφυγαν από το ιατρείο οι γονείς του παιδιού, με δάκρυα στα μάτια αλλά αυτά τα δάκρυα ήταν δάκρυα συγκίνησης, χαράς, ασιοδοξίας, δάκρυα που μόνο το μεγαλείο της αλληλεγγύης μπορεί να γεννήσει.

Και η τελευταία φράση της μάνας φεύγοντας: '' σήμερα δεν σώθηκε η ζωή του παιδιού μου, σήμερα κατάλαβα πως υπάρχει Ελλάδα, κατάλαβα γιατί δεν θα γονατίσουμε, σήμερα γεννήθηκε και πάλι η Ελπίδα μέσα μου.

Σας ευχαριστώ!''

Γιώργος Βήχας, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού





[--->]





Αγωνιστική υποδοχή στη Μέρκελ παρά το κυβερνητικό «nein»

merkel-syntagma

Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών, ομοσπονδίες, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς καλούν τον κόσμο στις 5 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δείτε στον χάρτη τις «απαγορευμένες» οδούς. Πώς θα λειτουργήσει το μετρό.
  
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την απαγόρευση, για άλλη μία φορά, από την κυβέρνηση των πορειών και των διαδηλώσεων υποδέχεται σήμερα το απόγευμα η Αθήνα τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Συνεκλονίσθη ο Σαμαράς (το λέει και ο Ντέιβιντ Χάρις)


Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Είναι άλλο, οπωδήποτε, να το παρατηρείς σε ξένες χώρες και άλλο να το βιώνεις εντός συνόρων…
ajc-samaras

Στο τεύχος Απριλίου του UNFOLLOW, που κυκλοφορεί, καταγράφονται διεξοδικά («Ξεπλένοντας τους νεοναζί στην Ουκρανία») οι προσπάθειες του «διεθνούς παράγοντα» να αποκρούσει, ως «ρωσική προπαγάνδα», την κατηγορία ότι ενθάρρυνε την βίαιη κατάληψη της εξουσίας στο Κίεβο από έναν συνασπισμό που στους κόλπους του περιλαμβάνει και νοσταλγούς του Τρίτου Ράιχ.
Στην επικοινωνιακή αυτή επιχείρηση, κομβικός, για προφανείς λόγους, υπήρξε ο ρόλος θεσμών και οργανώσεων που μιλούν στο όνομα του εβραϊσμού – αρχής γενομένης από το κράτος του Ισραήλ.

Πέραμα: Επίθεση Χρυσαυγιτών στους Γιατρούς του Κόσμου

 


Σε νέα ρατσιστική επιχείρηση τρομοκράτησης κατά των μεταναστών, στο κτίριο, των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα προχώρησαν το απόγευμα περίπου 30 άτομα της Χ.Α.
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση κατά των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα από τους χρυσαυγίτες τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Λίγα 24ώρα μετά τις απειλές του πυρηνάρχη Περάματος ότι θα «τελειώσει τα μέλη του ΠΑΜΕ», είχαμε νέα πρόκληση Χρυσαυγιτών.
Συγκεκριμένα, μέλη της Χρυσής Αυγής., επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την προσπάθεια των Γιατρών του Κόσμου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε μετανάστες, αλλά και σε Έλληνες ασθενείς, στο Πέραμα.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και συνθήματα κατά των μεταναστών έξω από το πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου.


[--->]