Αυτός θα τύχει δίκαιης δίκης στη Τουρκία ;


Ο Άρειος Πάγος με απόφασή του, στέλνει τον 45χρονο Τούρκο αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία, όπου μάλλον θεωρεί πως θα τύχει δίκαιης δίκης.

Ο Καγιά, μέλος του TKP/ML (Τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα/ Μαρξιστικό Λενινιστικό) που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση, είναι δημοσιογράφος και ιστορικός στο επάγγελμα, ενώ πρόκειται να εκτίσει ποινή για καταδίκη, σχετικά με τη δράση του υπέρ των δικαιωμάτων των Κούρδων. Ο ίδιος έχει υποστεί σοβαρές διώξεις από τις τουρκικές αρχές, όπως αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις, βασανιστήρια και κακομεταχείριση και 6ετή προφυλάκιση σε φυλακές τύπου F με βάση τον τουρκικό «αντιτρομοκρατικό» νόμο.

Αρχικά συνελήφθη στην Ελλάδα τον Απρίλη του 2015 μαζί με άλλους τρεις Τούρκους στο πλαίσιο πανευρωπαϊκή επιχείρησης κατά μελών της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη. Απελευθερώθηκε και συνελήφθη ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο, ύστερα από ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.

Θήβα. Αστυνομική επίθεση στους πρόσφυγες και κατάληψη





Διαμαρτυρήθηκαν γιατί -εκτός πολλών άλλων- υπάρχει μόνο μια νοσηλεύτρια κάποιες ώρες τη βδομάδα, για 750 ανθρώπους.


Ο περήφανος για τις φωτογραφήσεις του με τον Κασιδιάρη Βίτσας και ο καραβανάς Τόσκας έστειλαν τους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ και τους μακέλεψαν.


 


ISKRA.GR


Κατάληψη του χώρου κράτησης στη Θήβα πραγματοποιούν από χθες, Παρασκευή 1 Ιουνίου, οι πρόσφυγες που ζουν εκεί, οι οποίοι προηγουμένως είχαν δεχτεί άγρια αστυνομική επίθεση, με πρόφαση την παραβατικότητα.


Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών – Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί…



Γράφει: tetartopress.gr

Η Ραζάν αλ Νατζάρ, 21 ετών, γνωστή σε όλους τους διαδηλωτές στη Γάζα για την προσφορά της ως διασώστρια, σκοτώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου από ισραηλινούς σκοπευτές με μια σφαίρα στο στήθος της, ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, κατά τη διάρκεια μιας μη βίαιης διαμαρτυρίας.

Η Ραζάν φορούσε λευκή ιατρική στολή όταν την πυροβόλησαν.

Είχε λιποθυμήσει δυο φορές από εισπνοή χημικών και είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου όταν έπεσε ενώ έτρεχε για να περιθάλψει έναν τραυματισμένο διαδηλωτή. Αυτή ήταν η δέκατη ημέρα που βρισκόταν στις διαμαρτυρίες ως διασώστρια.
Μαζί με τη Ραζάν, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει 121 Παλαιστίνιους άοπλους διαδηλωτές από τις 30 Μαρτίου και έχει τραυματίσει πάνω από 10.000.