Ο σχιζοφρενής Αλέξης Τσίπρας


 του Βασίλη Μουλόπουλου

Η ενορχηστρωμένη επίθεση των γερμανικών (και όχι μόνο) ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου, μόλις έξι ημέρες μετά τις εκλογές και μία εβδομάδα πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Στις 31 Ιανουαρίου το περιοδικό "Der Spiegel" βγήκε με εξώφυλλο του Αλέξη Τσίπρα και τίτλο: "Der Geisterfahrer", κατά κυριολεξία "ο οδηγός - φάντασμα". Με αυτή την έκφραση (όπως γράφει ο Marco Bascetta σχολιάζοντας το εξώφυλλο στο "Il Manifesto") χαρακτηρίζουν οι Γερμανοί εκείνους τους οδηγούς που μπαίνουν στους αυτοκινητοδρόμους σε αντίθετη κατεύθυνση.

Και επειδή μιλάμε για έναν λαό απολύτως σίγουρο για τις πεποιθήσεις του (συμπληρώνει ο Bascetta), ο Geisterfahrer συνεχίζει την πορεία του βλαστημώντας όλους όσοι κινούνται αντίθετα από αυτόν, μέχρις ότου τον σταματήσει η αδιαμφισβήτητη αρχή της τροχαίας.

Από τότε κλιμακώνεται συνεχώς η μιντιακή επίθεση των mainstream media (πρωτοστατούντων του "Der Spiegel" και της "Bild") εναντίον της Ελλάδας, η οποία, έχοντας στο τιμόνι τον Αλέξη Τσίπρα, ταξιδεύει στον ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο ενάντια στο ρεύμα, βρίσκοντας υποστηρικτές και μέσα στη χώρα μας.

Στις "αναλύσεις" τους πολλοί δημοσιογράφοι καταφεύγουν ακόμη και στην ψυχιατρική για να αναλύσουν τις θέσεις και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

Οι κόκκινες γραμμές, οι ασάφειες και οι αμφισημίες των Ελλήνων διαπραγματευτών (με ιδιαίτερη στοχοποίηση του Βαρουφάκη), σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή του "Der Spiegel" Jan Fleichauser, οφείλονται σε μια ψυχωτική προδιάθεση ενάντια στις ευρωπαϊκές πολιτικές λιτότητας.

Η "πραγματικότητα", δηλαδή, είναι το Μνημόνιο και όχι οι ανάγκες και το μέλλον του ελληνικού λαού. Και όποιος δεν το βλέπει είναι ψυχικά ασθενής διότι αρνείται να δει την "πραγματικότητα". Άρα, ο Τσίπρας είναι τρελός, ο Βαρουφάκης είναι τρελός, στην Αθήνα υπάρχει μια κυβέρνηση σχιζοφρενών.

Μια παλαβή Αριστερά πλανάται πάνω από την Ευρώπη, όπως θα έλεγε και ο φίλος μου ο Πάσχος. Αυτή η ψυχιατρική προσέγγιση είναι αποκαλυπτική. Οι νεοφιλελεύθερες αρχές της οικονομίας δεν είναι μόνο "φυσικός νόμος", αλλά ορίζουν πλέον και τα όρια μεταξύ του "φυσικού" και του "παρά φύσιν". Όποιος ζητεί να επαναδιαπραγματευτεί ένα χρέος το οποίο αδυνατεί να εξυπηρετήσει δεν είναι μόνον αφερέγγυος, αλλά μουρλός.

Όποια αμφισβήτηση των θεσπισμένων κανόνων δεν ανήκει στη σφαίρα της πολιτικής, αλλά της ψυχιατρικής. Αν ο ναζισμός (γράφει ο Bascetta) εξηγείται με την τρέλα του Χίτλερ, γιατί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να εξηγηθεί με την τρέλα του Τσίπρα;

Μόνο που, αν μπούμε σε αυτό το παιχνίδι της ψυχοπολιτικής, η έκρηξη της κρίσης, η διάρκεια και οι καταστροφικές συνταγές που εφαρμόσθηκαν για την αντιμετώπισή της σίγουρα δεν συνηγορούν υπέρ της διανοητικής υγείας αυτών που τις επέβαλαν.

Αν θέλουμε να αναζητήσουμε "εμμονικούς", αρκεί να ψάξουμε στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες για να τους βρούμε.
Για να επιστρέψουμε, όμως, στην πολιτική, είναι σαφές ότι πίσω από τους εμμονικούς των Μνημονίων δεν βρίσκεται μια ομάδα τρελών, αλλά διαυγείς θεματοφύλακες που καθορίζουν ποιο πρέπει να είναι το οικονομικό μοντέλο και οι σχέσεις μεταξύ οικονομίας και πολιτικής χωρίς παρεκκλίσεις. Αν τώρα αυτό σημαίνει πως ο κόσμος έχει τρελαθεί, είναι μια άλλη ιστορία.
[--->]

Παράνομο το 60% του δημόσιου χρέους

Πώς μας την έστησαν γερμανικές, γαλλικές και ολλανδικές τράπεζες...

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ
«Μπορεί επισήμως ένας στους τρεις Έλληνες να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Μπορεί ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα να μην καταφέρνει να βγάλει το δεκαπενθήμερο. Μπορεί η νέα γενιά να παίρνει τον δρόμο της ξενιτιάς για ένα μεροκάματο, αλλά όλα κι όλα: ο μηχανισμός στήριξης... έσωσε τη χώρα!».
Με μπόλικη ειρωνική διάθεση ο Γάλλος οικονομολόγος Μισέλ Χουσόν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών του Παρισιού, ξιφουλκεί εναντίον των δανειστών της Ελλάδας. «Το 56% του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι παράνομο», λέει ο Γάλλος οικονομολόγος και εξηγεί: «Το ήμισυ του ελληνικού χρέους που αποκτήθηκε πριν από την κρίση, από το 1988 ως το 2000, οφειλόταν σε υπέρογκα επιτόκια και στη μείωση των κρατικών εσόδων από το 2000 λόγω της φορολογικής αμνηστίας προς τους πλουσίους. 

Αν δεν υπήρχαν οι δύο αυτοί παράγοντες, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιστοιχούσε μόλις στο 49% του ΑΕΠ το 2007, αντί του 103% που ήταν. Μπορεί, λοιπόν, να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το 56% του ελληνικού χρέους που αποκτήθηκε πριν από την κρίση ήταν παράνομο».

Από την πλευρά του ο Ζαν Γκαντρέ, επίτιμος καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Λιλ, υποστηρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο σε ποσοστό 70%! Σύμφωνα με τον Γκαντρέ, «περισσότερο από το μισό του συσσωρευμένου χρέους το 2007 είναι παράνομο, όπως παράνομο είναι και το σύνολο σχεδόν της αύξησης του χρέους από το 2007. Σύμφωνα με κάποιες προσεγγίσεις, το παράνομο χρέος θα μπορούσε να αποτελεί το 120%-130% του τρέχοντος ΑΕΠ ή περίπου το 70% του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους».

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Το 1981 η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε το χρέος στο 34,5% στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το 1988, τελευταία ολόκληρη χρονιά που ο Ανδρέας Παπανδρέου άσκησε την εξουσία, το δημόσιο χρέος ήταν πάνω από 30 ολόκληρες εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο – είχε φτάσει στο 66,8% του ΑΕΠ.

Το 1990 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το παρέλαβε στο ύψος του 69,9% του ΑΕΠ.

Το απογείωσε, παραδίδοντάς το πάνω από 40 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο, στο 111,6% του ΑΕΠ, το 1993.

Το 1994 και το 1995, που κυβέρνησε πάλι ο Ανδρέας Παπανδρέου, το δημόσιο χρέος μειώθηκε οριακά στο 109,3% και 110,1% του ΑΕΠ.

Την οκταετία του Κώστα Σημίτη (1996-2003) το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παρέμεινε σταθερό σε αυτό το ύψος. Παραδόθηκε ελαφρώς μειωμένο το 2003, στο 107,8% του ΑΕΠ, έχοντας φτάσει στο μέγιστο το 2001, με 114,1% του ΑΕΠ, και στο ελάχιστο το 1999, με 104,6% του ΑΕΠ.

 Ο Κώστας Καραμανλής το παρέλαβε, λοιπόν, στο ύψος του 107,8% το 2004 και το παρέδωσε γύρω στο 115% του ΑΕΠ στα τέλη Σεπτεμβρίου, με το τελικό ύψος του για το 2009 –έπειτα από τρεις μήνες διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και πολλές λαθροχειρίες της Στατιστικής Υπηρεσίας– να ανέρχεται στο 129,7% του ΑΕΠ!

Κατά τη μνημονιακή πενταετία 2010-2014, με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό τα δύο πρώτα χρόνια και τους Λουκά Παπαδήμο και Αντώνη Σαμαρά στη συνέχεια, το ελληνικό δημόσιο χρέος από το 130% εκτινάχθηκε σχεδόν στο 180% του ΑΕΠ.Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 50 εκατοστιαίες μονάδες μέσα στην ολέθρια πενταετία του Μνημονίου και, μάλιστα, με «κούρεμά» του κατά 53% με το PSI. Όλα αυτά ως συνέπεια μιας πολιτικής που εξουθένωσε τους Έλληνες δήθεν για να... μειωθεί το χρέος!



 [--->]

Πολιτική τετελεσμένων

Με βάση το δίκαιο του πολέμου στην ωμότερη εκδοχή του, οι Γερμανοί κατακτητές, τον Μάρτιο του 1942, υπεξαίρεσαν από την Ελλάδα 45 εκατομμύρια χρυσές λίρες, υπό μορφήν αναγκαστικού δανείου.
 
του Παντελή Μπουκάλα
Το δίκαιο της ειρήνης μπορεί να μην πατάει γερά στα πόδια του, έτσι όπως εξευτελίζεται από ψυχρούς μικροπολέμους και από εισβολές που βαφτίζονται ανθρωπιστικές επεμβάσεις, το δίκαιο του πολέμου, όμως, έχει ακλόνητους κανόνες.

Ενας εξ αυτών, σαδιστικών προδιαγραφών, προβλέπει ότι κάθε κατεχόμενη χώρα οφείλει να συντηρεί με έξοδά της τους κατακτητές της. Μπαίνω στο σπίτι σου με τον τσαμπουκά μου, δίχως καν μια φτηνή δικαιολογία, φυλακίζω δύο παιδιά σου, εκτελώ άλλα δύο, βιάζω τη γυναίκα σου, αρπάζω ό,τι έχεις σε ρευστό και κοσμήματα κι αποπάνω απαιτώ να κόψεις το κεφάλι σου για να με ταΐσεις.
Με όλα τα ελέη του Θεού, τον οποίο παρεμπιπτόντως προσκυνούμε και οι δύο. Αν δεν τα καταφέρεις, εκτελώ κι εσένα και μπουκάρω στο σπίτι του γείτονά σου.

Με βάση το δίκαιο του πολέμου στην ωμότερη εκδοχή του, οι Γερμανοί κατακτητές, τον Μάρτιο του 1942, υπεξαίρεσαν από την Ελλάδα 45 εκατομμύρια χρυσές λίρες, υπό μορφήν αναγκαστικού δανείου. Για να συντηρήσουν τα στρατεύματά τους (αλλά και τα ιταλικά και τα βουλγαρικά) τόσο στη χώρα μας όσο και στη Βόρεια Αφρική. Με βάση το δίκαιο της ειρήνης, γραπτό και άγραφο, η Ελλάδα δεν έπαψε να διεκδικεί, αν όχι πολεμικές επανορθώσεις, τουλάχιστον το κατοχικό δάνειο, που άλλωστε είχε αρχίσει να το αποπληρώνει η ίδια η χιτλερική Γερμανία.
Εστω κι αν το διεκδικούσε με φωνή πολύ χαμηλότερη από την απαιτούμενη, λόγω πολιτικών δοσοληψιών και ενδοευρωπαϊκών εξαρτήσεων, ουδέποτε συνομολόγησε στην παραγραφή του.

Δεν είναι, λοιπόν, κεραυνός εν αιθρία οι τωρινές αξιώσεις. Κι εμείς γνωρίζαμε (ανάμεσά μας και όσοι υποκρίνονται τώρα τους κεραυνόπληκτους) και οι Γερμανοί (που διά της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε κήρυξαν το θέμα προ πολλού λήξαν) ήταν πληροφορημένοι και προϊδεασμένοι. Οχι μόνο οι ειδικευμένοι ιστορικοί αλλά και οι πολιτικοί.

Αλλά και η ίδια η γερμανική Βουλή, η νομική υπηρεσία της οποίας εκφράζει αμφιβολίες, όπως γράφει το «Spiegel», για το κατά πόσον η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να διατηρήσει επ’ άπειρον την τωρινή της αρνητική θέση. Μάλιστα, ο ειδικός του διεθνούς δικαίου, κ. Andreas Fischer-Lescano, χαρακτηρίζει στη «Handelsblatt» επαίσχυντη τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις ελληνικές αξιώσεις και συνοψίζει με λίγες λέξεις την πολιτική του Βερολίνου: «Με αμείλικτη σκληρότητα, ασκούμε μια απόλυτη πολιτική τετελεσμένων, ώστε να δημιουργηθούν δεδικασμένα».

Το κατοχικό δάνειο δεν έχει καμιά σχέση με τα μνημόνια. Και το μείζον δεν είναι να υπολογιστεί εδώ και τώρα σε ποιο ποσόν αντιστοιχούν σήμερα οι κλεμμένες λίρες της Τράπεζας της Ελλάδος, στα 54 δισ. ευρώ κατά το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στα 11 κατά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή στα 60 κατά τον -Πρόεδρο πλέον- κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο προσδιορισμός θα γίνει όταν η γερμανική πλευρά, υπέρμαχος της «συνέχειας του κράτους», αποδεχτεί ότι αυτό ισχύει και για την ίδια.

[--->]

Τέλος στην υλοτόμηση στις Σκουριές βάζει ο Τσιρώνης με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση



Να μην προχωρήσει η υλοτόμηση στην περιοχή Λάκκος Καρατζά όπου η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός επιδιώκει να κατασκευάσει δύο τεραστίων διαστάσεων φράγματα στις Σκουριές έδωσε εντολή ο αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Γ. Τσιρώνης με χθεσινό έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης τονίζοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος της νομιμότητας.
   

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τα 300 στρέμματα δάσους τα οποία βρίσκονται ακριβώς στην περιοχή των φραγμάτων και τα οποία η εταιρεία πιέζει με κάθε τρόπο να κοπούν την ίδια στιγμή που η υπόθεση των φραγμάτων βρίσκεται στο ΣΤΕ το οποίο έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία καθώς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση του στις 11 Μαρτίου ο Υπουργός τόνιζε πως ο έλεγχος για τα πρωτόκολλα υλοτόμησης είχε ολοκληρωθεί και πως προέκυπτε η νομιμότητα των πρωτοκόλλων τονίζοντας πως "κατόπιν τούτου θα εφαρμοστεί ο νόμος" χωρίς να διευκρινίζει αν ξεκινά ή όχι η υλοτόμηση στην περιοχή.

Αυτό φαίνεται να ξεκαθαρίζεται τώρα εφόσον με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη απαγορεύει κάθε ενέργεια.

Το έγγραφο του κ. Τσιρώνη προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση αναφέρει: "Σας ενημερώνω ότι επίκειται η ολοκλήρωση του συνολικού ελέγχου της νομιμότητας των πρωτοκόλλων υλοτόμησης από τις νομικές μας υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, μέχρι να σας αποσταλεί το πόρισμα του ελέγχου, παρακαλούμε μη προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια".

Να σημειωθεί ότι μετά από επικοινωνία μας με το Δασαρχείο της περιοχής πληροφορηθήκαμε ότι χθες οι δασεργάτες της Ελληνικός Χρυσός πήγαν να κόψουν δέντρα στην περιοχή, κίνηση που καταγγέλθηκε στο δασαρχείο της περιοχής το οποίο και την σταμάτησε αφού έλαβε το έγγραφο του Υπουργού προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σήμερα ο δασάρχης βρίσκεται στο βουνό για αυτοψία προκειμένου να εξακριβώσει αν οι εργαζόμενοι τηρούν την εντολή του Υπουργείου ή όχι. Σύμφωνα με τον δασάρχη μέχρι στιγμής δεν γίνεται καμία υλοτόμηση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα σωματεία των εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός καλούν σε εσπευσμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ΑΘηνών.
[--->]

η 5η φάλαγγα

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, 'Αδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο πρώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση για το συγκρουσιακό τοπίο που έχει διαμορφωθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Με δεδομένες τις δηλώσεις Κοστέλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρατήρησε πως «αν είχατε φέρει τη συμφωνία του Φεβρουαρίου στη Βουλή, πιθανόν να είχαμε προλάβει τις σημερινές εξελίξεις».

«Αποφασίσατε να πάρετε όλη την ευθύνη πάνω σας. Καλά είναι τα κολοκοτρωνέικα - αλλά σ' αυτήν τη δική σας συμφωνία κε Βούτση, έχετε υπογράψει πως δεσμεύεστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία μονομερή ενέργεια, και πως θα φέρετε μέτρα μονάχα εφόσον έχετε βρει δημοσιονομικά ισοδύναμα».

«Υπερψηφίζουμε το νομοσχέδιο, καλή τη πίστη ότι έχετε κάνει τις αναγκαίες συνεννοήσεις, ώστε όλα αυτά που σήμερα ψηφίζουμε να μην αποτελούν λόγοι διακοπής της χρηματοδοτήσεως της χώρας» δήλωσε ο κος Γεωργιάδης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται επίσης, πως σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαντά, εάν ο ίδιος υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, ο κος Γεωργιάδης απάντησε πως «πειθαρχεί στο κόμμα του».
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση:

«Αντί να λέτε ότι υπάρχει μονομερής ενέργεια ενάντια στη χώρα με το κλείσιμο της στρόφιγγας της ρευστότητας, εξαιρώντας ακόμα και απ' το σχέδιο Ντράγκι τη χώρα που το έχει περισσότερο ανάγκη, έρχεστε και λέτε πως έχουμε εμείς την ευθύνη για στάση πληρωμών; Εγκαλείτε την κυβέρνηση για μονομερή ενέργεια; Να έχουμε μήπως ενοχές για το ότι δεν μας δίνουν τα κέρδη απ' τα ελληνικά ομόλογα;» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Θα έπρεπε να είστε αρκετά προβληματισμένος, γιατί έχουμε καταφέρει να περάσει η συζήτηση για πρώτη φορά σε πολιτικό επίπεδο - και ταυτόχρονα να έχουμε ένα θέμα που να απασχολεί για πρώτη φορά σε δημόσιο διάλογο μια άλλη εναλλακτική στρατηγική πέρα απ' τη λιτότητα. Θα κερδίσει χρόνο ο ελληνικός λαός, θα έρθουν άλλοι πολιτικοί συσχετισμοί και θα αλλάξει η ρότα» εκτίμησε ο κος Βούτσης.

«Στην προεκλογική περίοδο λέγαμε πως δεν θα πάρετε αύξηση των εντόκων γραμματίων - και αυτό συμβαίνει σήμερα» ανταπάντησε ο Α. Γεωργιάδης. «Μας λέτε πως η κυβέρνηση είναι με το μαχαίρι στο λαιμό. Ποια κυβέρνηση των τελευταίων ετών δεν ήταν; Υπήρχε καμία κυβέρνηση με το μαχαίρι της χρεοκοπίας που να έκανε ό,τι ήθελε;»

«Έχετε πάρει τη χώρα και την πάτε στα βράχια. Ε, δεν θα σας αφήσουμε!» διατράνωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Στο ζήτημα επανήλθε αργότερα ο υπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση, Δημ. Στρατούλης:
«Θεωρώ αδιανόητο να ακούω απ' τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, τον κο Γεωργιάδη, όχι απλά να παπαγαλίζει τα επιχειρήματα των δανειστών και όσους επιχειρούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση το λαό και την πατρίδα μας, αλλά να ειρωνεύεται και να λέει, "ωραία τα κολοκοτρωνέικα"! Να προσβάλλει και τη μνήμη των αγωνιστών του '21! Μέχρι εκεί φτάσανε;»

«'Ακουσα σήμερα εκπροσώπους των θεσμών, να λένε πως το παρόν νομοσχέδιο όπως και εκείνο για τις 100 δόσεις, συνιστούν "μονομερή ενέργεια". Δηλαδή τι θέλουν; Να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα; Είναι δυνατόν να μιλάνε για "μονομερή ενέργεια" όταν καταθέτουμε ένα νομοσχέδιο για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα εισπράξουν για φέτος 1,46 δις ευρώ. Είναι δημοσιονομικό κόστος αυτό; Να μην συγκεντρώσει έσοδα το Δημόσιο;»

«Σε όσους κάνουν τέτοιες δηλώσεις από το εξωτερικό και σε κείνους που παίζουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας, απαντούμε πως η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί, δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς - και το πρόγραμμά της θα το εφαρμόσει μέχρι τέλους» δήλωσε ο κος Στρατούλης.
 [--->]