Ρόμπερτ Ζέλικ της Π.Τ. :ο πραγματικός "ασθενής της Ευρώπης" είναι η Γαλλία



Ούτε η Κύπρος ούτε η Ελλάδα ή η Ισπανία, πόσο μάλλον η Ιταλία. Η χώρα από την οποία μπορούν να προέλθουν οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη είναι η Γαλλία, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, θα μπορούσε να γίνει ο "νέος ασθενής της Ευρώπης".

Σε συνέντευξη στο «Spiegel», ο Αμερικανός μάνατζερ εξηγεί ότι το Παρίσι "μπορεί να γίνει ο νέος ασθενής της ηπείρου όχι μόνο για τα οικονομικά προβλήματα του, αλλά επειδή σύντομα η χώρα δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστική."

Ο Ζέλικ σημείωσε ότι "κατά την επανένωση της Γερμανίας υπήρχε η ανησυχία ότι η Γερμανία θα κυριαρχούσε στην ήπειρο, αλλά για 20 χρόνια, η Γαλλία, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία υπήρξαν ένα υγιές αντίβαρο. Τώρα η γερμανική κυριαρχία είναι τεράστια. Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη δείχνουν κυρίαρχοι, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι η Γερμανία είναι η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης".

Το πρόβλημα που ούτε ο
Ζέλικ  αντιμετωπίζει, τουλάχιστον σε αυτή τη συνέντευξη, είναι το εξής: γιατί θα πρέπει να υπάρχει μια ενιαία νομισματική ζώνη όπου όλοι υποφέρουν και μόνο ένας, και αυτός όχι και τόσο, κερδίζει;

Οι Anonymous ανοίγουν δική τους ιστοσελίδα ειδήσεων






Η κολεχτίβα των χάκερ ακτιβιστών ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει δική της  πύλη ειδήσεων, όπου θα μπορεί να τις δημοσιεύει  χωρίς τους περιορισμούς και τους αυξημένους ελέγχους του Twitter και του Tumblr.


Την πρόθεσή τους αυτή οι
Anonymous την ανακοίνωσαν με  δημοσίευση τους στο YourAnonNews (YAN), στο βασικό λογαριασμό τους στο Twitter και το Tumblr, που συχνά τον χρησιμοποιούν για να μεταδίδουν τα μήνυμά τους και τις ανακοινώσεις τους.



"Θα δημιουργήσουμε μια νέα ιστοσελίδα που θα μας επιτρέψει να συλλέγουμε πληροφορίες και σχόλια της τελευταίας στιγμής από τα καλύτερα blogs ανεξάρτητων δημοσιογράφων " ανακοινώνουν οι Anonymous, διότι έτσι θα παρακαμφθούν οι αυξημένοι περιορισμοί και λογοκρισία που έχουν επιβάλλει το Twitter και το Tumblr, μέσω των οποίων η κολεχτίβα δημοσιεύει σήμερα ειδήσεις και δελτία τύπου.Η νέα πύλη ειδήσεων θα χρηματοδοτείται από τις δωρεές των συμπαθούντων.