"Με απειλούν ότι θα μου κάψουν το σπίτι"

  καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός
Απειλητικά τηλεφωνήματα δέχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο που  φιλοξενούσε μετανάστες στην Κω. 
Όπως καταγγέλλει ο κ. Καματερός στο enikos.gr, το τελευταίο διάστημα και μετά την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του προκειμένου να λυθεί το ζήτημα με τους μετανάστες στο νησί, έχει γίνει στόχος αγνώστων που τον απειλούν. Μάλιστα, κάποιοι έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνήσουν στο γραφείο του και να απειλήσουν το γιο του με εμπρησμό στο σπίτι της οικογένειας.

«Τώρα είναι η σειρά σου να καεί το σπίτι σου», ανέφερε η απειλή ενώ όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό».

Τετ. 3 Ιουνίου – Συγκεντρώσεις και πορεία στην Αθήνα

https://soshalkidiki.files.wordpress.com/2015/05/2015_06_03_athens.jpg 




Η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός, καναδικών συμφερόντων, στη Χαλκιδική θα έπρεπε να έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Γιατί είναι καταστροφική, παράνομη, χωρίς κοινωνικά οφέλη και συναίνεση. Αντί γι΄αυτό, η εταιρία συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την καταστροφή του Κακκάβου.

Είναι προφανές ότι η εταιρεία εκμεταλλεύεται κάθε περιθώριο ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα που θα καθιστούσαν αναπόφευκτη την καταστροφή της Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 350 αγωνιστές διώκονται, με μόνη ουσιαστική κατηγορία ότι αντιστάθηκαν στη λογική “επενδύσεις με κάθε κόστος” και άσκησαν το δικαίωμα να προστατέψουν τον τόπο τους.

Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή, βαραίνει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη δικαιοσύνη.
Οι δικαστές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, με βάση τη νομοθεσία, το δημόσιο-κοινωνικό συμφέρον, το κοινό περί δικαίου αίσθημα – και όχι βάσει των συμφερόντων των “επενδυτών”.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να είναι θεατής στο έγκλημα που συντελείται και να αναλάβει τις πολιτικές και ηθικές ευθύνες που συνεπάγεται η καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής. Οφείλει να επιδείξει την πολιτική βούληση που χρειάζεται – και προεκλογικά είχε διατυπωθεί ξεκάθαρα – , ώστε να επιλυθεί άμεσα και δια παντός αυτό το ζήτημα.

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου θα είμαστε στην Αθήνα
10:00 π.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζονται προσφυγές
6:00 μ.μ. σταθμός Αμπελοκήπων του μετρό, στη Λ. Αλεξάνδρας
Συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΑΠΕΝ
Η καταστροφή στις Σκουριές συνεχίζεται
Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη ν΄αναλάβουν τις ευθύνες τους
Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν
Δεν κάνουμε βήμα πίσω!
Να σταματήσει τώρα το έργο της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική!
Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
&
Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) 

.....

 Η μεγαλύτερη προσπάθεια ποινικοποίησης ενός κινήματος. Μέχρι στιγμής 350 άτομα διώκονται από την περιοχή της Χαλκιδικής με σχεδόν κάθε διαμαρτυρία να μετατρέπεται σε δικογραφία.

Η διασωση των γερμανικων τραπεζων και το ντομινο που προκαλεσε



Για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών το 2009, δαπανήθηκαν συνολικά 305 δις € ή το 11% του ΑΕΠ της χώρας – όσο το ελληνικό χρέος δηλαδή, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και το δημόσιο, οπότε τους γερμανούς φορολογουμένους.
«Υπάρχουν πολλά σενάρια για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης – από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων έως την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Ελπίζουμε πως θα τα αποφύγουμε όλα… Το ελληνικό πρόγραμμα απέχει πολύ από την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και του απαιτούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος» (ΔΝΤ, πηγή).

ΗΠΑ και Τουρκία : κοινός στόχος η πτώση του Ασαντ και όχι το ISIS



Ενώ επίσημα όλοι κάνουν  τους  αγανακτισμένους και απειλούν να αναλάβουν δράση κατά των ομάδων του ISIS   στη Συρία και το Ιράκ, η κυβέρνηση της Άγκυρας ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν "κατ' αρχάς"  να παρέχουν από αέρος υποστήριξη σεορισμένες  από τις συριακές ομάδες  που αγωνίζονται κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην Άγκυρα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah,"υπάρχει μια κατ 'αρχήν συμφωνία για την παροχή υποστήριξης από αέρος. Για το τρόπο που αυτή θα παρέχεται, την ευθύνη θα έχει ο στρατός," προσθέτοντας ότι δεν θα είναι μια  ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Ετσι, στις αρχές Μαΐου  οι  δύο "αντίπαλες" δυνάμεις, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, κατέληξαν σε συμφωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στη Μέση Ανατολή. Και το ISIS  που όλοι το αποδοκιμάζουν και όλοι λένε ότι θα σταματήσουν τη δράση του και θα το πολεμήσουν;

"Το ISIS  υποστηρίζεται οικονομικά από την Τουρκία", υποστηρίζει ο λιβανέζος στρατηγικός αναλυτής  Ghaleb Khandil
"Να πως έχουν τα πράγματα : Το Ισλαμικό Κράτος κλέβει το συριακό και το ιρακινό πετρέλαιο, το μεταφέρει με φορτηγό στην Τουρκία,και το  πουλάει από τουρκικά λιμάνια σε αμερικανούς και ισραηλινούς πελάτες. Ξέρω τι λέω. Τα χρήματα καταβάλλονται μέσω τουρκικών εταιρειών, ορισμένες  από τις  οποίες έχουν σχέση με συγγενείς του Ερντογάν. Η ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία κρατάει το μερίδιο της και τα υπόλοιπα λεφτά  καταλήγουν στα ταμεία του ISIS  . Αυτό γίνεται μπροστά στα τα μάτια των ΗΠΑ και του ΟΗΕ", δηλώνει ο Ghandil σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα. 

"Αυτά γίνονται κάθε ώρα και κάθε μέρα. Από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, ξεκινά μια ροή χρημάτων που καταλήγουν στο ISIS , αλλά και  προς την  al-Nusra (ΣτΜ. το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία)  και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, που (ΣτΜ. Οι δύο τελευταίοι) έχουν δημιουργήσει την Jaish al Fath  (Ο στρατός της κατάκτησης). Μετά τη συμφιλίωση τους, υπό την εποπτεία των ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας αυτό το καλοκαίρι,οι οργανώσεις αυτές συντονισαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν σε νέα κλιμάκωση των επιθέσεων τους εναντίον της Συρίας. "