ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ!



Τον θεσμό των ΣΔΙΤ γενικεύει η κυβέρνηση. Ο Σύλλογος Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προτίθεται να προβεί σε σύναψη σύμβασης ΣΔΙΤ, με αντικείμενο την «Διαχείριση – Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας». 

Η κυβέρνηση ακολουθεί απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που από κοινού ψήφισαν με τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ΚΙΝΑΛ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ. Τα νέα μέτρα ενίσχυσης του χρεοκοπημένου επιχειρηματικού κόσμου απαιτούν την απαλλοτρίωση κάθε κοινού αγαθού και την λεηλασία του εργαζόμενου κόσμου, παρότι παγκοσμίως εδώ και 10 χρόνια η ιδιωτικοποίηση του νερού σταδιακά αναιρείται. (https://m.naftemporiki.gr/…/1156343/pou-nerosan-oi-idiotiko…)

Την ίδια στιγμή ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γ. Τόρης δηλώνει με καμάρι τις επιδιώξεις της επιχείρησης για εμφιάλωση και εμπορευματοποίηση του πηγαίου νερού του Πηλίου αποκλείοντας το δίκτυο των Σταγιατών από την πηγή που υδροδοτείται ασταμάτητα εδώ και αιώνες. Παράλληλα ο αποκλεισμός του Βόλου από την ελεύθερη πρόσβαση στα πηγαία νερά της περιοχής διαμορφώνει το πεδίο μιας νέας αντιλαϊκής κερδοφόρας επέλασης. Οι κάτοικοι όλης της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί με αφορμή και την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και απαντούν στο πόλεμο του Δημάρχου Μπέου ο οποίος δεν δίστασε μέσα στον πανικό του να στοχοποιήσει και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη που μένει στην περιοχή.

Το έργο παραμένει ίδιο. Πρώτα η υποβάθμιση, μετά η χρεωκοπία και η συκοφάντηση και στο τέλος το ξεπούλημα με ύμνους προς τους ιδιώτες. Και όταν η επένδυση αποτύχει ως προς τους σκοπούς της όπως σε εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη -μεταξύ των άλλων του Παρισιού και του Βερολίνου- οι εταιρίες περνούν στον έλεγχο του δημοσίου με γενναίες αποζημιώσεις καθώς κατά την ιδιωτικοποίησή τους υπογράφονται ρήτρες κερδοφορίας και μακροχρόνιες συμβάσεις με τον λογαριασμό να μοιράζεται στα υπερδιογκωμένα τιμολόγια κατανάλωσης των λαϊκών νοικοκυριών.

Μονά ζυγά δικά τους! Δεν θα το επιτρέψουμε! Τραγουδάμε και πολεμάμε στους ρυθμούς του Αλκίνοου Ιωαννίδη για γη και ελευθερία!

"Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει,

όποιος το πίνει πολεμάει κι αντέχει

δεν τ’ αγοράζω, δε πουλώ

μα με κερνά και το κερνώ

σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει.

Κυλάει στις πέτρες και στο χώμα τρέχει,

κορμούς ποτίζει και κορμάκια βρέχει

πλατάνια, όρεια κι αριβιές

ελιές, κορίτσια και οξιές

κορμούς ποτίζει και κορμάκια βρέχει

Απ’ των αιώνων τη πηγή κατρακυλά

δροσίζει το αύριο και το υπόσχεται ξανά

μα εδώ και τώρα το νερό

μέσα απ’ τη χούφτα σου θα πιω

ζωή να γίνει η ζωή σε μια γουλιά."

ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

#ΜενουμεΕνεργοι #WeSpeakNow