Εικόνες των προσφύγων από την κατάληψη στα Εξάρχεια που εκκενώθηκε σήμερα και είναι τώρα μαζεμένοι στο Σύνταγμα


Αποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες στο ΣύνταγμαΑποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες στο ΣύνταγμαΑποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες στο Σύνταγμα


Κάποια δεδομένα των ημερών και η υποκρισία
——-
- Προεκλογικά και όσο πλησιάζουν αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να κάνει τα χειρότερα από ότι θα έκανε η ΝΔ για λίγους ψήφους.

- Τα Εξαρχεια έχουν πολλά προβλήματα και όσοι ζούμε στη γειτονιά ξέρουμε καλά τα προβλήματα αυτά, αλλά χάρη των συγκεκριμένων καταστάσεων οι πρόσφυγες (ως εύκολο στόχο) και οι προσφυγικες καταλήψεων θα πληρώσουν για όλα και για τον λογαριασμό όλων, δυστυχώς με την απόλυτη σιωπή και συνοχή της γειτονιάς, των κινημάτων και των ορισμένων οργανώσεων. Ας το θυμόμαστε λοιπόν και αυτό ως μέρος της ιστορίας «των Εξαρχείων που έχει/είχε ιστορία». Οι πρόσφυγες είναι οι τελευταίοι που φταίνε για όσα συμβαίνει στα Εξάρχεια και αυτό επίσης το ξέρουμε / το ξέρουν καλά.

- Ο ρατσισμός στα Εξάρχεια κατά των ξένων/προσφύγων έχει αυξηθεί το τελευταίο περίοδο και αυτό δίνει κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων και στην στοχοποίηση των προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες. Ξαφνικά η παρουσία των προσφύγων στα Εξάρχεια άρχισαν να ενοχλούν, ξαφνικά οι πρόσφυγες φταίνε για όλα. Ξαφνικά οι καταλήψεις ενοχοποιούνται.

- Η ποινικοποίηση της προσφυγιάς και ταυτόχρονα της αλληλεγγύης, κοινωνικά και πολιτικά έχει περάσει περισσότερα από όσο φανταζόταν η κυβέρνηση και οι αρχές, οπότε, ότι και αν γίνει στα Εξάρχεια, ότι και αν κάνει το κράτος/αστυνομία στο όνομα της ασφάλειας (νόμος και τάξη) προεκλογικά ή για οποίο άλλο λόγο, καμία αντίδραση, δεν θα βρουν μπροστά τους.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, το κίνημα καταλήψεων στέγης, το αίτημα για ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα στη αξιοπρεπή διαμονή (όχι στα καμπς αλλά στη πόλη και στα διαμερίσματα) επίκαιρο περισσότερα από ποτέ.

4 εκκενώσεις προσφυγικών καταλήψεων σε 10 ημέρες, γιατί;

Εμείς (ως ευρύτερος αριστερός/αναρχικός και αλληλέγγυος χώρος) τι κάνουμε; Γιατί δεν αντιδράει κανείς; Τελείωσε η αλληλεγγύη μας;

Αυτό το έκτρωμα το λένε "εργασία" κ το λογαριάζουν ως μείωση της ανεργίας


--> Μάρτιος 2019 προσλήψεις 524.408
-->Μάρτιος 2019 αποχωρήσεις 475.528

Από τις 202.157 προσλήψεις που έγιναν τον Μάρτιο,
οι 92.740 ήταν πλήρους απασχόλησης και
όλες οι υπόλοιπες μερικής και εκ περιτροπής απασχόληση.
( ΕΡΓΑΝΗ)...
##ΥΓ..Αυτό το έκτρωμα το λένε "εργασία" κ το λογαριάζουν ως μείωση της ανεργίας. Να δουλεύουν ελαστικά κ εκ περιτροπής ,που σημαίνει ,ότι δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν ένσημα για σύνταξη κ θα ζουν στο κυνήγι εργασίας συνέχεια με ανασφάλεια , με την ψυχολογία του δούλου κ όχι του εργαζομένου κ με χρήματα που δεν εξασφαλίζουν καν τα στοιχειώδη για αξιοπρεπή ζωή ..Το ξεφτιλότσουρμο που καυχιέται για αυτές τις γαλέρες των δούλων, γιατί δεν στέλνει εκεί τους κομματικούς στόκους κ με φωτογραφικά ΦΕΚ τους χώνει στα υπουργεία κ στο δημόσιο ?  Πλησιάζει η ώρα που θα πάνε θέλοντας κ μη από κει που ήρθαν κ μαζί τους κ όλα τα φερτά δεκανίκια που πήγαν μόνο για να ξεκοιλιαστούν στη μάσα ,στην καλοπέραση κ στο ρουσφέτι .


Ισημερινός : διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ασανζ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Ισημερινός-Κίτο. Η αστυνομία του Προέδρου του Ισημερινού Λένιν Μορένο καταστέλλει τους διαδηλωτές που κατέβηκαν μαζικά  στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ μετά την ανάκληση του πολιτικού του ασύλου


[---->]

Ευχολογίων το ανάγνωσμα


ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΟΧΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ!

Σε αυτούς που πανηγυρίζουν για το δήθεν "ιστορικό" βήμα της ψήφισης διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων να θυμίσω πως "υιοθέτηση ψηφίσματος" σημαίνει την υιοθέτηση ενός ευχολογίου χωρίς συγκεκριμένα μέτρα ή συγκεκριμένες ενέργειες που θα καταρτίζουν τον οδικό χάρτη έναρξης και λήξης των όποιων διαπραγματεύσεων, άρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα επικοινωνιακό εργαλείο για την κυβέρνηση και την συστημική αντιπολίτευση ότι - και καλά - "έκαναν το καθήκον τους" απέναντι στο λαό.

Τίποτε περισσότερο. Συμπερασματικά, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όπως και πριν την υιοθέτηση του "ιστορικού" ψηφίσματος!

Η λύση για να ξεκινήσει ουσιαστικά η διεκδίκηση και η πληρωμή των αποζημιώσεων είναι μια και απλή: Εγγραφή των απαιτήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας στον προϋπολογισμό, υπογραφή εκτέλεσης πληρωμής των αποζημιώσεων βάσει της δικαστικής απόφασης για τα θύματα του Διστόμου και άλλων μαρτυρικών πόλεων και διεθνής εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης που θα καταδεικνύει το αυτονόητο:

Ότι οι..."φίλοι" μας οι Γερμανοί ισοπέδωσαν τη χώρα, κατέσφαξαν το λαό της, καταλήστευσαν τους θησαυρούς της και...δεν πλήρωσαν ούτε μια δραχμή!
Με ευχολόγια και, κυρίως, χωρίς τη βούληση σύγκρουσης...αυγά δεν βάφονται!

Ένα άλλο "ιστορικό" ψήφισμα - ευχολόγιο,παρόμοιο με αυτό των αποζημιώσεων,έχει υιοθετήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο,με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.Αυτό έχει γίνει το 2015 κι έκτοτε...το τηλέφωνο καλεί, αλλά η κυβέρνηση δεν το σηκώνει!

[--->] 


Αν πράγματι θέλεις…κάνεις αμέσως ρηματική διακοίνωση προς τη Γερμανία. Και ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράφει για την εκτέλεση της απόφασης δικαίωσης των θυμάτων του Διστόμου.

14 υπουργοί μέχρι σήμερα δεν το κάνανε.

Η γερμανική αστυνομία δεν μπορεί να έχει δικαίωμα παρέμβασης στα ελληνικά εδάφη!



Η Sevil Sevimli ήρθε τον Μάρτιο στην Ελλάδα για συμπαράσταση στη δίκη των 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Αφού παρακολούθησε τις συνεδριάσεις, ξεκίνησε στις 6 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, με πλοίο μέσω Πάτρας να επιστρέψει στη Γαλλία της οποίας είναι υπήκοος.

Στον συνοριακό έλεγχο που έγινε πριν την επιβίβαση στο πλοίο, όταν ήρθε η σειρά της, αντί να την ελέγξουν οι αστυνομικοί της Ελλάδας, συγκεκριμένα η γερμανική αστυνομία ήρθε από έξω και έλεγξε τις ταυτότητές της. Μετά δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς της Ελλάδας και ζητήθηκε να προχωρήσουν στην προσαγωγή της. Οι αστυνομικοί της Ελλάδας εφάρμοσαν την εντολή αυτή και την προσήγαγαν, στην διάρκεια αυτή κατασχέθηκαν τα έγγραφά της.

Η αιτιολόγηση ήταν ότι είχε υπερασπιστεί τους πολιτικούς κρατουμένους στη Γερμανία, και στη διάρκεια της κινητοποίησης είχε αντισταθεί στην επίθεση της αστυνομίας κατά της κινητοποίησης. Συμπερασματικά, με τη δικαιολογία της αντίστασης κατά των αρχών και τη δήθεν ταυτοποίηση διεύθυνσης, κρατήθηκε για μια μέρα και εμποδίστηκε η επιστροφή της στη Γαλλία.

Πριν την προσαγωγή της, αυτός που ισχυρίστηκε ότι ήταν αστυνομικός της Γερμανίας, την απείλησε λέγοντάς της ‘’αν θέλω μπορώ να δώσω εντολή να σε προσαγάγουν τώρα’’.

Η ελληνική αστυνομία δίνει την πληροφορία ότι θα μετακινηθεί με πλοίο, η γερμανική αστυνομία δίνει την εντολή, η ελληνική αστυνομία την προσαγάγει.
Η ελληνική αστυνομία έχει προσαγάγει την Sevil Sevimli με την εντολή του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Ο ελληνικός λαός έχει πλούσια παράδοση στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και ιμπεριαλισμό. Είναι συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό να παρεμβαίνεις στα εδάφη της χώρας με την εντολή του ιμπεριαλισμού και να επιτρέπεις αυτή την παρέμβαση.

Ενώ η κάθε αστική δημοκρατία υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της δικής της δικαιοσύνης, το ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε να κάνει ούτε αυτό. Έδωσε το δικαίωμα στην αστυνομία του γερμανικού ιμπεριαλισμού να παρέμβει στα δικά του, ελληνικά εδάφη. Είναι το κάλεσμά μας προς τον ελληνικό λαό, να μην επιτρέψει την παρέμβαση του ιμπεριαλισμού στα εδάφη της χώρας, να ξεσκεπάσει τον ιμπεριαλισμό και τις απειλές των συνεργατών του και να πέσουν στο κενό αυτές οι απειλές.

Το να είσαι αγωνιστής, το να ξεσκεπάζεις τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού σε όλη τη γη δεν είναι αδίκημα. Δεν θα υποταγούμε στις απειλές του ιμπεριαλισμού, θα μεγαλώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Οτιδήποτε πάθει η Sevil Sevimli θα θεωρήσουμε ως κύριους υπεύθυνους τον γερμανικό και γαλλικό ιμπεριαλισμό. Το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να συνεργάζεται με τους ιμπεριαλιστές.

Το να είσαι αγωνιστής δεν είναι αδίκημα, είναι καθήκον!