Για ποιον λόγο δεν είναι δυνατόν να δουλέψουν τα οριζόντια λοκντάουν.

 

Επιτέλους, βγήκαν τα αναλυτικά στοιχεία της υπερβάλλουσας θνησιμότητας και οι άλλες στατιστικές αναλύσεις της πανδημίας, από την ΕΛΣΤΑΤ. Τα δεδομένα είναι πολλά, όμως απλά γραμμένα, ενώ όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει το παρακάτω άρθρο θα δει τα χαΐρια της πολιτικής των λοκντάουν και των υπόλοιπων επιλογών της κυβέρνησης των αρίστων. Εγώ θα σημειώσω μόνο ορισμένα από αυτά...

1. Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στο τέλος του έτους έκλεισε στο +7% (στη Σουηδία έκλεισε κοντά στο 0%, για παράδειγμα).

2. Την εξαιρετική... επιτυχία του χειμερινού λοκντάουν δείχνει το εξής εύρημα: Το διάστημα 23 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2020 εκτιμάται ότι καταγράφηκαν 41% περισσότεροι θάνατοι από τους στατιστικά αναμενόμενους.

3. Από τους περίπου 8.300 στατιστικά μη αναμενόμενους θανάτους, εκτιμάται ότι το 61% αφορούν επιβεβαιωμένους θανάτους ασθενών με COVID. Οι υπόλοιποι εικάζεται ότι σχετίζονται έμμεσα με την πανδημία.

Τι θα πει "σχετίζονται έμμεσα"; Για παράδειγμα, ασθενείς από άλλες νόσους ενδεχομένως αμελούν τις θεραπείες τους κατά τη διάρκεια ενός lockdown, εμφραγματίες δεν καταφεύγουν έγκαιρα στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων από φόβο μήπως κολλήσουν τον ιό, ενώ ταυτόχρονα τα υπό πίεση συστήματα υγείας ακυρώνουν χειρουργεία ή δίνουν προτεραιότητα σε περιστατικά COVID-19, με αποτέλεσμα ασθενείς άλλων παθήσεων να μη λαμβάνουν έγκαιρη θεραπεία.

Επομένως, φαίνεται ότι πάνω από 2300 θάνατοι μέσα στο 2020 αποδίδονται στο λοκντάουν και όχι στην Covid-19.

4. Επτά στους δέκα θανάτους στο δεύτερο «κύμα» της πανδημίας καταγράφηκαν εκτός ΜΕΘ. Κι όμως, κάποιος άριστος είχε το θράσος να δηλώσει ότι κανένας που χρειαζόταν φροντίδα στη ΜΕΘ δεν έμεινε απέξω. Αν η πραγματικότητα διαφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

5. Τέλος, ως προς αυτά που ήθελα να αναδείξω, διότι η καταστροφή μας δεν έχει τέλος, η μεγάλη πλειονότητα της μετάδοσης προήλθε από τους εργασιακούς χώρους και τις κλειστές δομές, όπως τα γηροκομεία. Φυσικά, δεν υπάρχει καταγραφή για τα ΜΜΜ. Αυτό το στοιχείο δείχνει και στους πλέον δύσπιστους για ποιον λόγο δεν είναι δυνατόν να δουλέψουν τα οριζόντια λοκντάουν.

6. Ξέρω, βαρεθήκαμε να τα λέμε στου κουφού την πόρτα. Βαρέθηκα και να τα γράφω και να τα διαβάζω πια. Είναι όμως χρήσιμο να μην αφήσουμε τους ολετήρες της χώρας και τους χουντικούς οπαδούς τους να μας πουλάνε παραμύθι με γελοία αντιεπιστημονικά επιχειρήματα.

https://lab.imedd.org/thanatoi-ektos-icu-excess.../... 

[----->]