Πιο δεξιά και από τη ΔΗΜΑΡ !

ο χαζοχαρούμενος Σταθάκης : Δεν πουλάμε,αξιοποιούμε

Παπακωνσταντίνου: "Δεν πουλάμε, αξιοποιούμε"

http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=7292 

Χρυσοχοΐδης: "Δεν πουλάμε, αξιοποιούμε"

 Με τη "μόνη"  διαφορά ότι αυτοί εδώ ξεπουλάνε τα πάντα δημόσια και ιδιωτική περιουσία του δημοσίου,πλην Ακρόπολης και αρχαιολογικών χώρων (για τις παραλίες συζητείται) ενω οι ΠασοκοΝουδούδες μόνο ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας.

Από το τίμημα της πώλησης το 50% πηγαίνει στο χρέος και το άλλο 50 για την ''αξιοποίηση''  του πωληθέντος περιουσιακού στοιχείου, δηλαδή, στις τσέπες του ''επενδυτή''

Τώρα στη βουλή: Το μεγάλο ξεπούλημα, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ ΑΕ



 Με το πολυνομοσχέδιο που θα περάσουν , εκχωρούν πλήρως όλη τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της χώρας στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ....κόβονται μισθοί , συντάξεις, επιδόματα, φορολογούνται όλα τα είδη πρώτης ανάγκης κ το χειρότερο οι βουλευτές τους δεν ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ....κανένας από τους βουλευτές τους δεν έχει διαβάσει τι υπέγραψε τον Αύγουστο κ τι θα υπογράψει για ξεπούλημα ...οι δημοσιογράφοι σήμερα καταγγέλλουν ανοιχτά ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ....εκτός από ΣΤΑΘΑΚΗ ,ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, ΠΑΠΠΑ , ΑΛΕΞΙΑΔΗ ,ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ κ ΤΣΙΠΡΑ , οι άλλοι είναι εικονικές υπογραφές κ αχυράνθρωποι που υπογράφουν μόνο για να κρατηθούν στις καρέκλες τους,γιατί ξέρουν καλά ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κ το χειρότερο ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ 



Σε δεύτερο χρόνο ετοιμάζουν ιδιωτικοποίηση του ΜΕΤΡΟ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, της ΕΒΟ και της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ - Προσπαθούν να κρύψουν τη λίστα με την κρατική περιουσία που εντάσσεται στην υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών για να πουληθεί

Κύμα αποκρατικοποιήσεων παραδέχονται εμμέσως τα κυβερνητικά στελέχη προωθώντας με διαδικασίες εξπρές ρύθμιση με την οποία εντάσσονται άμεσα στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων - τη λεγόμενη Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών- κρατικές εταιρείες και οργανισμοί όπως οι αστικές συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου. 

Διαβάστε συγκεκριμένα τι αναφέρεται στο έγγραφο που δόθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει τα μέτρα που αναμένεται να νομοθετηθούν με ψηφοφορίες το Σαββατοκύριακο.

Η συνέχεια  Εδώ







Η Δημοκρατία στον «κόφτη»



Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Δημοκρατία στον «κόφτη»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την κυβερνητική πολιτική και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον Κώστα Εφήμερο και τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο στην εκμπομπή «Εντός/Εκτός» του ThePressProject. Έκανε λόγο για «καφετζήδες της διαπλοκής» και για «ανταλλακτική σχέση» με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που και οι ίδιοι πλέον εφαρμόζουν. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «βάζει τη Δημοκρατία στην προκρούστεια κλίνη», ανέφερε, σχολιάζοντας την επερχόμενη συμφωνία με τους δανειστές. Σχετικά με την «Πλεύση Ελευθερίας», η επικεφαλής της νέας πολιτικής κίνησης και πρώην πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι αποτελεί πρόσκληση σε μάχη, ενώ απέκλεισε συνεργασία με το ΚΚΕ, το οποίο, όπως είπε, δεν δρα αντισυστημικά ούτε αντιμνημονιακά

Η μνημονιακή καταστροφή δεν έχει τέλος, ανέφερε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, εξηγώντας ότι το πείραμα που γίνεται στη χώρα μας από τον Μάιο του 2010 θα συνεχιστεί χωρίς όριο. «Αν δεν το βάλουμε εμείς το όριο, δεν θα το βάλουν άλλοι», είπε.


Κυβέρνηση ρινόκερων
Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται ότι είναι σκληρότερη από τις προηγούμενες, σημείωσε, προσθέτοντας ότι αποτελείται από δοτούς βουλευτές, εξαρτημένους απολύτως από τα κυβερνητικά κόμματα.

«Έχει
yes men και yes women, ανθρώπους που έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους ρινόκερους και θα ψηφίσουν τα πάντα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ήδη, όσα υπερψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα είναι εφιαλτικότερα από τα προηγούμενα. Μνημειώδης θρασυδειλία διακρίνει και τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Κρύβονται πίσω από τον λαό για να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους».


Το ΟΧΙ ανήκει στον λαό
Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» υπενθύμισε ότι τον Σεπτέμβριο ο λαός δεν ενέκρινε το μνημόνιο και δεν πήρε πίσω το ΟΧΙ του, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί πανίσχυρο όπλο που θα βρίσκεται στα χέρια του λαού και κυβερνήσεων που δεν θα δεσμεύονται από τα μνημόνια στο μέλλον.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε, δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, αλλά στον λαό, ο οποίος πρέπει να το διεκδικήσει. Ανήκει στις νέες γενιές που πρέπει να διεκδικήσουν να μην παραμείνει ΝΑΙ, ανέφερε.

 
Απάνθρωπη συμφωνία και ακραία μέτρα
Σχετικά με τη συμφωνία για το προσφυγικό, τόνισε ότι είναι η πιο απάνθρωπη που θα μπορούσε να έχει υπογραφεί, καθώς εισάγει νέου τύπου δουλεμπόριο στο πλαίσιο του «ένας έναντι ενός», αντιμετωπίζει την Τουρκία σαν ασφαλή χώρα, στρατιωτικοποιεί πλήρως ένα ανθρωπιστικό ζήτημα με παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τούρκων επιτετραμμένων στα ελληνικά νησιά.

Σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική άσκησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες χαρακτήρισε ως σκοπιμότητας και σαρωτικές, καθώς όπως είπε, αφορούν τα πιο στρατηγικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.


Ξαναχτίζουν τη Χρυσή Αυγή
Παράλληλα, σημείωσε ότι τη στιγμή που υιοθετούν τα πιο ακραία μέτρα, οι εκπρόσωποι της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αναστηλώνουν και ξαναχτίζουν τη Χρυσή Αυγή σχεδόν ως αξιωματική αντιπολίτευση για να αντλήσουν τα πολιτικά πλεονεκτήματα που μπορούν.

«Επισπεύδεται μία αναστήλωση της Χ.Α. Το έκανε ο κ. Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της Βουλής και αυτό δεν πρέπει να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δική της στάση, από τη θέση της προέδρου της Βουλής απέναντι στη Χ.Α., σημείωσε ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία σε αυτό που συμβαίνει σήμερα με το να περιφρουρεί κάποιος τα δικαιώματα όλων. «Άλλο αυτό και άλλο να πλειοδοτείς σε αντιπαράθεση από την οποία προσπαθείς να αντλήσεις οφέλη πολιτικά ως δήθεν Αριστερός ή αντιφασίστας. Αποδεικνύεται η πολιτική ένδεια αυτής της κυβέρνησης που δεν έχει τίποτε άλλο να τη χωρίζει από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ, το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, πέρα από τη μάχη για την εξουσία», τόνισε.

 
Βλέπει καθημερινά τον επικεφαλής της ΕΥΠ 
Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το κτήριο της Βουλής, η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι είδε με τα μάτια της ότι δεν ήταν επεισόδια, αλλά στημένη προβοκάτσια που χρησιμοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο που είχαν χρησιμοποιηθεί οι προβοκάτσιες παλιότερα.

Υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με προβοκάτσια σε κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων, αναφερόμενη σε περιστατικό που βιντεοσκοπήθηκε και παίχτηκε στα κανάλια. Δεν έγινε μηνυτήρια αναφορά και δεν έγιναν τα δέοντα, είπε, κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένες εντάσεις και εργαλεία υπονόμευσης της Δημοκρατίας με τα οποία έχει επιλέξει να δρα και η σημερινή κυβέρνηση. Έχει ευθύνη αυτή η κυβέρνηση, την οποία δεν έχει αναλάβει, σχολίασε και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός βλέπει καθημερινά τον επικεφαλής της ΕΥΠ. Όταν είχε άλλη ιδιότητα, για αυτά τα θέματα έκανε τα δέοντα. Δεν δέχομαι ότι δεν γνωρίζει ούτε ότι ήταν τυχαίο περιστατικό. Τραυματίστηκαν και δύο στελέχη της ΛΑΕ σοβαρά. Δεν είναι γεγονός που μπορεί να αφεθεί έτσι».

 
Έκαναν τον καφετζή σε μιντιάρχες
Σχετικά με τη διαπλοκή, ανέφερε ότι με οδύνη πληροφορήθηκε πως όταν έδινε τη μάχη κατά της διαπλοκής, «ο κ. Τσίπρας έκανε εσπρέσο στον κ. Ψυχάρη». «Έκαναν τον καφετζή σε μιντιάρχες», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν υπάρχει σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά αναδιάταξη, πως το φαινόμενο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους σύγκρουσης μαφιών και ότι πρέπει να είναι ολομέτωπη η σύγκρουση. Δεν μπορεί να προφασιζόμαστε ότι υπάρχει σύγκρουση, κατέληξε.

 
Θάβουν τις ποινικές ευθύνες για το μνημόνιο
Ως προς τις ποινικές ευθύνες για το μνημόνιο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να τις θάβει.

Σε ό, τι αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά, τόνισε ότι σύντομα λήγει ο χρόνος εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Έκανε λόγο για ανταλλακτική σχέση με τους υπόλογους των προηγούμενων μνημονίων, επειδή και η νέα κυβέρνηση, όπως είπε, έχει πια ευθύνες στην εφαρμογή των μνημονίων.

 
Κόβουν το κεφάλι στης Δημοκρατίας
Αναφερόμενη στον «κόφτη», τόνισε ότι για το πολίτευμα σημαίνει ότι μπαίνει στην προσκρούστειο κλίνη. «Η Δημοκρατία μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη: να της κόψουμε το κεφάλι, τα χέρια και ό,τι χωρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον ρόλο της Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι όλα τα μνημονιακά μέτρα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό έχουν σκοντάψει στην κρίση της Δικαιοσύνης και γι’ αυτό οι δανειστές βάλλουν εναντίον της. Από την Άνοιξη του 2014 προβλεπόταν ότι θα παρακάμπτουμε τα «εμπόδια», δηλαδή τις δικαστικές αποφάσεις, είπε, υπενθυμίζοντας ότι τότε είχαν αντιδράσει ολομέλειες δικαστηρίων.

«Η Δικαιοσύνη ουσιαστικά στραγγαλίζεται για να υπάρξει το διάχυτο αίσθημα της γενικευμένης αδικίας», τόνισε, επισημαίνοντας ότι όλες οι περικοπές που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι έχουν κριθεί παράνομες.

 
Πρόσκληση σε «Πλεύση Ελευθερίας»
Σχετικά με την «Πλεύση Ελευθερίας», ανέφερε ότι κεντρικό της μήνυμα αποτελεί το να παλέψουμε μαζί για τη ζωή, την ελευθερία και τη Δημοκρατία. Αποτελεί έναυσμα, πρόσκληση και ενσυνείδητη και έμπρακτη απόφαση μάχης, εξήγησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Έκανε λόγο για αίσθημα ματαίωσης, προδοσίας και απόγνωσης, στο οποίοι «ποντάρει η κυβέρνηση», την οποία χαρακτήρισε ως επιτετραμμένη των δανειστών.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα ο λαός να εμπιστευτεί τις δυνάμεις του και να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του. Κανένας λαός δεν ηττήθηκε όταν το έκανε, παρόλο που διαχρονικά είχε μεγάλες δυνάμεις εναντίον του, τόνισε.

Για την προσωπική της πολιτική πορεία, σημείωσε ότι δεν δημιούργησε τεκμήρια ενοχής, καθώς και ότι πάντα υπερασπιζόταν ως αδιαπραγμάτευτα, τα δικαιώματα των πολιτών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. «Αν κάποιοι είχαν στο μυαλό τους να διαπραγματευτούν τα αδιαπραγμάτευτα βρίσκονται ενώπιον της δικής τους επιλογής», σχολίασε.

«Απών» στην Επιτροπή για τα μνημόνια
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που είχε σκοπό να παρακολουθεί τα μνημόνια και να προετοιμάζει την κατάργησή τους. Όπως είπε, απενεργοποιήθηκε με απόφαση του Α. Τσίπρα, το καλοκαίρι του 2014.

Υπενθύμισε ότι η Επιτροπή είχε ασχοληθεί με ζητήματα όπως η Σεισάχθεια για τη διαγραφή κόκκινων δανείων, η επαναφορά του κατώτατου μισθού, η επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, ενώ ανέφερε ότι σταμάτησε να συγκαλείται για λόγους αδυναμίας παρουσίας πρωθυπουργού.

«Δική μου τελευταία προσπάθεια σύγκλησής της ήταν τον Ιούνιο του 2014, όταν είχα επισημάνει ότι η κατάργηση των μνημονίων δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε ένα βράδυ. Μην σχεδιάζετε να αυτοσχεδιάσουμε», αποκάλυψε ότι είχε πει τότε, προσθέτοντας: «Ο κ. Δραγασάκης δεν ήθελε να λειτουργεί η Επιτροπή, ενώ ο κ. Μητρόπουλος ήθελε να λειτουργεί με την παρουσία του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν προσερχόταν».

 
Όσοι έλεγαν για μεγάλη επιτυχία έσφαλλαν
Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» άφησε αιχμές και για τη διαπραγμάτευση με υπουργό τον Γ. Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι είχε επισημάνει πως απαιτείται νομικό επιτελείο που θα πλαισίωνε τις διαπραγματεύσεις, το οποίο ουδέποτε συγκροτήθηκε. Αποτέλεσμα ήταν το εφιαλτικό κείμενο, όπως είπε, που οφείλεται και στην εντελώς πλημμελή υποστήριξη που είχε ο κ Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Τέλος, σχολίασε ότι όσοι τον Φλεβάρη έκαναν λόγο για μεγάλη επιτυχία είτε έσφαλλαν είτε απέδειξαν ότι άλλο εννοούσαν ως επιτυχία.

Νεκρανασταίνουν τη σοσιαλδημοκρατία
Σε ερώτηση για τις κινήσεις στην κατεύθυνση συμμαχίας της κυβέρνησης με δυνάμεις που προέρχονται από τη Σοσιαλδημοκρατία, απάντησε: «Δεν συμμαχούν, αλλά τη νεκρανασταίνουν».

Νεκρανασταίνουν τον Ολάντ, τελευταίο και καταϊδρωμένο στην κούρσα για την προεδρία, ανέφερε, ενώ για το ΠΑΣΟΚ, είπε πως επανέρχεται επικαλούμενο ότι είναι δικαιωμένο.
 «Η κυβέρνηση παρέχει υπηρεσίες που δεν θα τις είχε ονειρευτεί η Σοσιαλδημοκρατία», σχολίασε.

 
Το ΚΚΕ δεν δρα αντισυστημικά
Ως προς τη σχέση της «Πλεύσης Ελευθερίας» με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, η Ζ. Κωνσταντοπούλου έκανε μνεία στις δυνάμεις του εξωκοινοβουλευτικού πεδίου, επειδή, όπως είπε, το Κοινοβούλιο, σε όλο το φάσμα, αποτελείται από μνημονιακούς.

Σε σχετική ερώτηση για το ΚΚΕ, τόνισε ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν δρα ούτε αντισυστημικά ούτε αντιμνημονιακά.


Άκρατη εξουσιολαγνεία
Ως προς το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, η Ζ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν όποτε η κυβέρνηση θεωρεί ότι την εξυπηρετεί.

«Έχουμε μία κυβέρνηση εκλογικών τζογαδόρων. Βλέπουμε και τα συμπτώματα της άκρατης εξουσιολαγνείας. Παίζουν παιχνίδια εκλογομαγειρέματος με τον εκλογικό νόμο. Πρόκειται για το πιο ευμενές πεδίο, σύμφωνα με τις στρατηγικές τους».

Παράλληλα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για προδοσία της λαϊκής εντολής, τονίζοντας ότι ανέλαβαν καθήκοντα και δεσμεύσεις που δεν τήρησαν.


Μπορούσαν περισσότερα
Αναφερόμενη συνολικά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν είναι αλήθεια ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. «Είναι μύθος και κοροϊδία. Αν δεν έχεις σθένος να αναμετρηθείς με τη Μέρκελ δεν διεκδικείς να γίνεις πρωθυπουργός αυτού του λαού», είπε.

«Έκανα λάθος εμπιστευόμενη τον κ. Τσίπρα. Έκανα λάθος εκτιμώντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είχε την ψυχή και το ανάστημα να μην το επιτρέψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ευθύνη έναντι του λαού και της Ιστορίας», σημείωσε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως όταν οι προσδοκίες προδίδονται, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προδίδουν. Η εμπειρία μάς κάνει πιο υπεύθυνους έναντι της κοινωνίας και των καθηκόντων μας, κατέληξε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Να δεις που θα το έχουν διαβάσει τα νούμερα !



 7.500 σελίδες νομοσχέδιο και συναφή κείμενα θα ξεκινήσουν να συζητιούνται σε 14 ώρες.  

535 σελ/ώρα μόνο για ανάγνωση χωρίς ύπνο. Δοκιμάστε το.
Και μόνη η κατάθεση νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί πλήρη ομολογία ηθικής και πολιτικής έκπτωσης και ενοχής.