Ελληνικό: Απάντηση της «Επιτροπής Αγώνα» στη «Lamda Development»

Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», χαιρετίζει την τοποθέτηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότηση Παναγιώτη Λαφαζάνη, στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, θεωρώντας «απαράδεκτους τους ισχυρισμούς της εταιρείας». Η «Επιτροπή Αγώνα» επισημαίνει ότι «εκκρεμεί από την Βουλή η επικύρωση της σύμβασης εξαγοράς του Ελληνικού, ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου της σχετικής Σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Παράλληλα, θεωρεί «απαράδεκτους τους ισχυρισμούς της εταιρείας 'Lamda Development' (L.D) του Ομίλου Λάτση, όπως διατυπώνονται σε ανακοίνωσή της στις 11.2.2015 σχετικά με τις δηλώσεις Π. Λαφαζάνη.

Η επικαλούμενη από την L.D 'καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία', βρίθει μεθοδεύσεων, παρανομιών και παραβιάσεων Συνταγματικών επιταγών, διατάξεων εθνικών νόμων και κοινοτικής νομοθεσίας», σημειώνεται.

Σχετικά με την δήλωση της L.D ότι «…παραμένει προσηλωμένη στην ανάγκη διαλόγου και γόνιμης συνεννόησης με το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με το έργο του Ελληνικού», η Επιτροπή πιστεύει ότι, «πράγματι, πρέπει επιτέλους να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος τόσο για τα πραγματικά σχέδια της εταιρείας του Ομίλου Λάτση για το Ελληνικό, όσο και για τις μεθοδεύσεις ενός ανεκδιήγητου 'διαγωνισμού' που κατέληξε στην επιλογή του μοναδικού υποψηφίου, της 'Lamda Development', με ένα εξευτελιστικό αντίτιμο, το οποίο προβλέπεται να εισπραχθεί σε βάθος …δεκαετίας» και προσθέτει ότι «ο Όμιλος Λάτσης θα ήταν προτιμότερο να σιωπά και όχι να εμφανίζεται ως δήθεν…'εθνικός ευεργέτης'».

Η Επιτροπή Αγώνα, καλεί την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ισχύοντος μνημονιακού νόμου 4062/2012 και στην διαμόρφωση ενός νέου νόμου που θα καθορίσει διαφορετικές χρήσεις γης και όρους δόμησης στο Ελληνικό και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι με τα κερδοσκοπικά συμφέροντα του Ομίλου Λάτση».

Θεωρεί ότι, «πέρα από τη νομιμότητα της διαδικασίας και το ύψος του τιμήματος, η σημερινή Κυβέρνηση, οφείλει να συνυπολογίσει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος της ιδιωτικοποίησης και της δόμησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά θέτοντας διαφορετικούς στόχους από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις».

Στην ανακοίνωση καταλήγει με το πάγιο αίτημά της πως «το Ελληνικό πρέπει να παραμείνει δημόσιος και ελεύθερος χώρος και να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πράσινου με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες». 
[--->]

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ EUROGROUP

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΝΩΠΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΕ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ  

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από την Παρασκευή (13/2) οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, οι οποίες θα κορυφωθούν με την Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) την ερχόμενη Δευτέρα (16/2).  

Η κυβέρνηση καλείται για ακόμα μία φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δώσει σκληρή μάχη με βάση τη νωπή λαϊκή εντολή για κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών.  

Απέναντι στους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ που κατεβαίνουν στις διαπραγματεύσεις με στόχο την αναδίπλωση της κυβέρνησης, η τελευταία έχει ως κύριο όπλο στη φαρέτρα της τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα διαδηλώσει εκ νέου την Κυριακή στο Σύνταγμα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με κύριο αίτημα την αταλάντευτη προώθηση και εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος.  

Την ίδια μέρα, οι λαοί της Ευρώπης, που μάχονται κατά της επιβολής πολιτικών λιτότητας στις χώρες τους, θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Το ευρωενωσιακό κατεστημένο θα συνεχίσει μέχρι και την ύστατη στιγμή τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας, με την Γερμανία να έχει το «γενικό πρόσταγμα». Ζητούμενο, δηλαδή, είναι οι πιέσεις αυτές να μην σταθούν ικανές να κάμψουν την στάση της κυβέρνησης.  

Από σήμερα Παρασκευή, λοιπόν, ξεκινούν οι κρίσιμες διαβουλεύσεις, Στην πρώτη συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακίων μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που θα επιστρέψουν το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Αθήνα.  

Οι δύο ομάδες εργασίας της «τεχνικής βοήθειας» καλούνται να συμφωνήσουν σε μια σειρά από παρεμβάσεις που θα εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση έως το καλοκαίρι, αλλά και στη κοινή δήλωση που θα εκδοθεί μετά το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

«Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία, είναι σε εξέλιξη, όμως, οι διαβουλεύσεις, για να γίνει και να υπάρξει κάποια συμφωνία στο Eurogroup της 16ης Φλεβάρη», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο Γ. Σακελλαρίδης επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο, «έτσι ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, να μπει ένα τέλος σε αυτή την πολιτική και να ξεκινήσει μία νέα πολιτική η οποία να δίνει ανάσα στην ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Το βράδυ του Eurogroup, προχθές το βράδυ, η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση, η οποία προέβλεπε την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. Εμείς δεν το κάναμε αυτό από κάποιο πείσμα, το κάναμε αυτό επειδή ακριβώς δεν μπορούσαμε να δεσμευτούμε πάνω σε ένα κείμενο το οποίο θα μας υποχρέωνε να συνεχίσουμε την πολιτική η οποία απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό της 25ης Γενάρη».

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Σακελλαρίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία συμφωνία «η οποία να συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και το e-mail Χαρδούβελη».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Ευχαρίστως να σταματήσουμε να το αποκαλούμε 'τρόικα', αλλά οι τρεις θεσμοί θα πρέπει να συνεχίσουν τον εποπτικό τους ρόλο στην Ελλάδα» δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα.

«Η Γερμανία δεν πιστεύει ότι ο ΟΟΣΑ μπορεί να παίξει τον εποπτικό ρόλο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης» δήλωσε ο ίδιος.

Ο ΟΟΣΑ είναι ευπρόσδεκτος να παράσχει την τεχνογνωσία του στην ελληνική κυβέρνηση, υποστήριξε ο κ. Γιέγκερ, «αλλά δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο ΟΟΣΑ μπορεί να έχει ρόλο στο πλαίσιο της τρόικας».
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

πλήρης υποστήριξη Σαμαρά σε Σύριζα

Κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα, υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.
 
Το κείμενο στρέφεται όπως αναφέρει το info-war.gr εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι υπογράφοντες αποκρύπτουν τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% του ΑΕΠ ενώ παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποπληρωμή των τόκων των δανείων) σαν ένδειξη ανάπτυξης.
Στο ίδιο κείμενο, με σαφώς αντιρωσικούς τόνους, εκφράζεται αλληλεγγύη στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, την επικράτηση του οποίου είχε προαναγγείλει το Στειτ Ντιπάρτμεντ, πριν από την πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν μπανανία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι χρησιμοποιεί αυτόματους μεταφραστές για τα κείμενά του και έτσι στην επίσημη σελίδα του η ανακοίνωση στα Ελληνικά περιλαμβάνει απίστευτα μαργαριτάρια.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “η Ελλάδα είναι πίσω στην ανάπτυξη” και κάτι για “κεφάλια του ΕΛΚ”


Ολόκληρη η ξεκαρδιστική ανακοίνωση από τη σελίδα του ΕΛΚ:

τι θα γίνει με την Αμυγδαλέζα;



 Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, άφησε την τελευταία του πνοή ο 23/χρονος Αφγανός πρόσφυγας SAYED MAHDI AKBARE. O SAYED, που κρατείτο στο Κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία σε κρίσιμη κατάσταση (κώμα), με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, διασωληνώθηκε στη μονάδα ΚΑΑ, ενώ διαγνώσθηκε πως έπασχε από AIDS και ηπατίτιδα C και είχε σε προχωρημένο στάδιο μύκητες στο αίμα.

 Ο SAYED δυστυχώς πέθανε πολύ γρήγορα και η διαπίστωση των γιατρών είναι πως αργήσανε να τον φέρουνε τόσο που δεν μπορούσε πια να γίνει τίποτε.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που επικαλούνται «κύκλους της αστυνομίας, «ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί παρουσίασε αδιαθεσία στις 4 Φεβρουαρίου το βράδυ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, από όπου επέστρεψε στην Αμυγδαλέζα τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου.
Στις 8 του μηνός εκδήλωσε και πάλι αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο Αγία Όλγα και από κει, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Σωτηρία, όπου πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης».

 Οι «κύκλοι» της ΕΛΑΣ δεν αναφέρουν τίποτε για AIDS, παρ’ όλα αυτά, πληροφορίες της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» από ιατρικές πηγές, αναφέρουν πως κατά την δεύτερη εισαγωγή του στο νοσοκομείο Σωτηρία υπήρξε ενημέρωση των γιατρών πως πάσχει από AIDS, κάτι που ήταν προφανώς ήδη γνωστό.

Από τα γεγονότα προκύπτουν τα προφανή ερωτήματα:
 - Ποιος ευθύνεται για το τραγικό περιστατικό; Θα κινηθούν οι διαδικασίες για απόδοση ευθυνών; - Προβλέπονται ιατρικές εξετάσεις για τους κρατουμένους στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης κατά την εισαγωγή τους σε αυτά και κατά πόσο διεξάγονται; 
- Υπάρχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα και από ποιες υπηρεσίες παρέχεται εντός των Κέντρων Κράτησης;
 - Πόσο άμεσα κινδυνεύει η ζωή όλων των κρατουμένων αλλά και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. από μη επαρκή διάγνωση και παρακολούθηση της υγείας των κρατουμένων; 

O SAYED δεν είναι ο πρώτος πρόσφυγας που χάνει τη ζωή του από τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ντροπής και πολύ φοβούμαστε πως δεν θα είναι και ο τελευταίος. Συγκεκριμένα είναι ο τρίτος νεκρός στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας.
 Οι άνθρωποι που κρατούνται εκεί, πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή το «έγκλημα» πως στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, καθώς κρατούνται επί πολλούς μήνες ή και χρόνια σε άθλιες συνθήκες για τις οποίες πολλές φορές έχουν εξεγερθεί δίκαια.

 Ειδικά η Αμυγδαλέζα, με τα κοντέϊνερ-κλουβιά που είναι ακατάλληλα ακόμα και για ποντίκια και τα διπλά αγκαθωτά συρματοπλέγματα δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μετατραπεί σε ανοικτό κέντρο φιλοξενίας, όπως πρόσφατα εξαγγέλθηκε ως πρόθεση από τις νέες αρμόδιες κυβερνητικές αρχές για τα κέντρα κράτησης.
 Όμως και σε άλλα στρατόπεδα, οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι πολύ καλύτερες. Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αρχής γενομένης από την Αμυγδαλέζα που αντικατοπτρίζει απόλυτα το προηγούμενο δόγμα των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και των Αστυνομικών Αρχών να «κάνουν το βίο αβίωτο» στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
 Το τέλος στη ντροπή αυτή είναι το ελάχιστο που η νέα κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να πράξει για να προστατέψει την ανθρώπινη υπόσταση, να σταματήσει να κινδυνεύει η ζωή χιλιάδων ανθρώπων, να ξεκινήσει από τα μίνιμουμ ο εξορθολογισμός της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας.
Την Τρίτη 17/2 στις 7.30 μ.μ. στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, καλούμε στην συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης για να αποφασίσουμε τις δράσεις μας με στόχο το κλείσιμο των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων.

Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας 
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

[--->]

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, άφησε την τελευταία του πνοή ο 23/χρονος Αφγανός πρόσφυγας SAYED MAHDI AKBARE. O SAYED, που κρατείτο στο Κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία σε κρίσιμη κατάσταση (κώμα), με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, διασωληνώθηκε στη μονάδα ΚΑΑ, ενώ διαγνώσθηκε πως έπασχε από AIDS και ηπατίτιδα C και είχε σε προχωρημένο στάδιο μύκητες στο αίμα. Ο SAYED δυστυχώς πέθανε πολύ γρήγορα και η διαπίστωση των γιατρών είναι πως αργήσανε να τον φέρουνε τόσο που δεν μπορούσε πια να γίνει τίποτε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που επικαλούνται «κύκλους της αστυνομίας, «ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί παρουσίασε αδιαθεσία στις 4 Φεβρουαρίου το βράδυ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, από όπου επέστρεψε στην Αμυγδαλέζα τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου. Στις 8 του μηνός εκδήλωσε και πάλι αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο Αγία Όλγα και από κει, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Σωτηρία, όπου πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης». Οι «κύκλοι» της ΕΛΑΣ δεν αναφέρουν τίποτε για AIDS, παρ’ όλα αυτά, πληροφορίες της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» από ιατρικές πηγές, αναφέρουν πως κατά την δεύτερη εισαγωγή του στο νοσοκομείο Σωτηρία υπήρξε ενημέρωση των γιατρών πως πάσχει από AIDS, κάτι που ήταν προφανώς ήδη γνωστό. Από τα γεγονότα προκύπτουν τα προφανή ερωτήματα: - Ποιος ευθύνεται για το τραγικό περιστατικό; Θα κινηθούν οι διαδικασίες για απόδοση ευθυνών; - Προβλέπονται ιατρικές εξετάσεις για τους κρατουμένους στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης κατά την εισαγωγή τους σε αυτά και κατά πόσο διεξάγονται; - Υπάρχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα και από ποιες υπηρεσίες παρέχεται εντός των Κέντρων Κράτησης; - Πόσο άμεσα κινδυνεύει η ζωή όλων των κρατουμένων αλλά και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. από μη επαρκή διάγνωση και παρακολούθηση της υγείας των κρατουμένων; O SAYED δεν είναι ο πρώτος πρόσφυγας που χάνει τη ζωή του από τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ντροπής και πολύ φοβούμαστε πως δεν θα είναι και ο τελευταίος. Συγκεκριμένα είναι ο τρίτος νεκρός στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας. Οι άνθρωποι που κρατούνται εκεί, πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή το «έγκλημα» πως στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, καθώς κρατούνται επί πολλούς μήνες ή και χρόνια σε άθλιες συνθήκες για τις οποίες πολλές φορές έχουν εξεγερθεί δίκαια. Ειδικά η Αμυγδαλέζα, με τα κοντέϊνερ-κλουβιά που είναι ακατάλληλα ακόμα και για ποντίκια και τα διπλά αγκαθωτά συρματοπλέγματα δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μετατραπεί σε ανοικτό κέντρο φιλοξενίας, όπως πρόσφατα εξαγγέλθηκε ως πρόθεση από τις νέες αρμόδιες κυβερνητικές αρχές για τα κέντρα κράτησης. Όμως και σε άλλα στρατόπεδα, οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι πολύ καλύτερες. Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αρχής γενομένης από την Αμυγδαλέζα που αντικατοπτρίζει απόλυτα το προηγούμενο δόγμα των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και των Αστυνομικών Αρχών να «κάνουν το βίο αβίωτο» στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Το τέλος στη ντροπή αυτή είναι το ελάχιστο που η νέα κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να πράξει για να προστατέψει την ανθρώπινη υπόσταση, να σταματήσει να κινδυνεύει η ζωή χιλιάδων ανθρώπων, να ξεκινήσει από τα μίνιμουμ ο εξορθολογισμός της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας. Την Τρίτη 17/2 στις 7.30 μ.μ. στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, καλούμε στην συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης για να αποφασίσουμε τις δράσεις μας με στόχο το κλείσιμο των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Διαβάστε περισσότερα:
Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, άφησε την τελευταία του πνοή ο 23/χρονος Αφγανός πρόσφυγας SAYED MAHDI AKBARE. O SAYED, που κρατείτο στο Κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία σε κρίσιμη κατάσταση (κώμα), με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, διασωληνώθηκε στη μονάδα ΚΑΑ, ενώ διαγνώσθηκε πως έπασχε από AIDS και ηπατίτιδα C και είχε σε προχωρημένο στάδιο μύκητες στο αίμα. Ο SAYED δυστυχώς πέθανε πολύ γρήγορα και η διαπίστωση των γιατρών είναι πως αργήσανε να τον φέρουνε τόσο που δεν μπορούσε πια να γίνει τίποτε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που επικαλούνται «κύκλους της αστυνομίας, «ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί παρουσίασε αδιαθεσία στις 4 Φεβρουαρίου το βράδυ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, από όπου επέστρεψε στην Αμυγδαλέζα τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου. Στις 8 του μηνός εκδήλωσε και πάλι αδιαθεσία, μεταφέρθηκε στο Αγία Όλγα και από κει, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Σωτηρία, όπου πέθανε το μεσημέρι της Τρίτης». Οι «κύκλοι» της ΕΛΑΣ δεν αναφέρουν τίποτε για AIDS, παρ’ όλα αυτά, πληροφορίες της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» από ιατρικές πηγές, αναφέρουν πως κατά την δεύτερη εισαγωγή του στο νοσοκομείο Σωτηρία υπήρξε ενημέρωση των γιατρών πως πάσχει από AIDS, κάτι που ήταν προφανώς ήδη γνωστό. Από τα γεγονότα προκύπτουν τα προφανή ερωτήματα: - Ποιος ευθύνεται για το τραγικό περιστατικό; Θα κινηθούν οι διαδικασίες για απόδοση ευθυνών; - Προβλέπονται ιατρικές εξετάσεις για τους κρατουμένους στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης κατά την εισαγωγή τους σε αυτά και κατά πόσο διεξάγονται; - Υπάρχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα και από ποιες υπηρεσίες παρέχεται εντός των Κέντρων Κράτησης; - Πόσο άμεσα κινδυνεύει η ζωή όλων των κρατουμένων αλλά και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. από μη επαρκή διάγνωση και παρακολούθηση της υγείας των κρατουμένων; O SAYED δεν είναι ο πρώτος πρόσφυγας που χάνει τη ζωή του από τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ντροπής και πολύ φοβούμαστε πως δεν θα είναι και ο τελευταίος. Συγκεκριμένα είναι ο τρίτος νεκρός στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας. Οι άνθρωποι που κρατούνται εκεί, πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή το «έγκλημα» πως στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, καθώς κρατούνται επί πολλούς μήνες ή και χρόνια σε άθλιες συνθήκες για τις οποίες πολλές φορές έχουν εξεγερθεί δίκαια. Ειδικά η Αμυγδαλέζα, με τα κοντέϊνερ-κλουβιά που είναι ακατάλληλα ακόμα και για ποντίκια και τα διπλά αγκαθωτά συρματοπλέγματα δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μετατραπεί σε ανοικτό κέντρο φιλοξενίας, όπως πρόσφατα εξαγγέλθηκε ως πρόθεση από τις νέες αρμόδιες κυβερνητικές αρχές για τα κέντρα κράτησης. Όμως και σε άλλα στρατόπεδα, οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι πολύ καλύτερες. Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αρχής γενομένης από την Αμυγδαλέζα που αντικατοπτρίζει απόλυτα το προηγούμενο δόγμα των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και των Αστυνομικών Αρχών να «κάνουν το βίο αβίωτο» στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Το τέλος στη ντροπή αυτή είναι το ελάχιστο που η νέα κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να πράξει για να προστατέψει την ανθρώπινη υπόσταση, να σταματήσει να κινδυνεύει η ζωή χιλιάδων ανθρώπων, να ξεκινήσει από τα μίνιμουμ ο εξορθολογισμός της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας. Την Τρίτη 17/2 στις 7.30 μ.μ. στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, καλούμε στην συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης για να αποφασίσουμε τις δράσεις μας με στόχο το κλείσιμο των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Διαβάστε περισσότερα: