πώς χτίζεται η συναίνεση (και μέσα από προβοκάτσιες)



"Για τις φωτογραφίες με τους εκτελεσμένους Σύρους, θα πρέπει να διαβάσεις για να πιστέψεις"

Να λοιπόν, που η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε την ύπαρξή τους : "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κινήθηκαν τους δύο προηγούμενους μήνες με βάση τις φωτογραφίες, σύμφωνα με αξιωματούχους , επειδή δεν είχαν στην κατοχή τους τα ψηφιακά αρχεία, οπότε δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τη γνησιότητά τους".  Πάντως η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι τα αρχεία είναι γνήσια επειδή είναι σωστά αριθμημένα : "Παρ 'όλα αυτά , είπαν , η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές , βασίζοντας εν μέρει αυτή την εκτίμηση  στην σχολαστικότητα με την οποία είναι αριθμημένα τα σώματα στις φωτογραφίες".  

Και τώρα , για τον ουδέτερο σχρηματοδότη  της πηγής τους,(στμ.το Κατάρ) : "Οι δικηγόροι στους οποίους η κυβέρνηση του Κατάρ ,ένας ορκισμένος αντίπαλος του κ. Άσαντ , ανάθεσε την αξιολόγηση των φωτογραφιών δεν εμφανίζουν τον Καίσαρα (στμ.τον πληροφοριοδότη τους) ούτε και δίνουν κάποια ανεξάρτητη απόδειξη της καταγωγής τους". Αποσπασματικά και μόνο, μετά τη διαβεβαίωση των Times ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές , μαθαίνουμε το εξής: 

"Για την ώρα , ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζουν την οργή τους για τις φωτογραφίες , αν και προειδοποιούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει την γνησιότητα τους".  Πόσα άτομα είναι στις φωτογραφίες; Πόσες χιλιάδες ; "Η έκθεση για τις φωτογραφίες , παρά το ότι συντάχτηκε από τρεις εμπειρογνώμονες με εμπειρία σε διεθνείς δίκες για εγκλήματα πολέμου , έβαλε και κάποια ερωτήματα . Ενώ λέει ότι το πλήρες αρχείο αποτελείται από περίπου 55.000 φωτογραφίες , με περίπου 11.000 εκτελεσμένους, οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι είχαν εξετάσει μόνο 5.500 φωτογραφίες που δείχνουν 835 άτομα". Όσον αφορά δε το τάιμινγκ, πρόκειται για καθαρή σύμπτωση :