Τα ΜΑΤ , στους πλειστηριασμούς με ροζ φόρμες

Οι πλειστηριασμοί , οι δικαστικοί επιμελητές και τα ΜΑΤ

Τα ΜΑΤ , στους πλειστηριασμούς με ροζ φόρμες. Η κυβέρνηση, παρά τα συνθήματα του στυλ "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" αποδέχθηκε τους πλειστηριασμούς και όλα δείχνουν ότι θα είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση που θα ανοίξει τον δρόμο στους δικαστικούς κλητήρες των τραπεζιτών και με την αρωγή της αστυνομίας θα ξεσπιτώνουν έλληνες. 
 
Φυσικά, αν συγκρίνει κανείς , τις δηλώσεις των στελεχών της Κυβέρνησης όταν βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης με το περιεχόμενο των σημερινών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εκτός απο την μελαγχολία και την απορία θα αισθανθεί και οργή. Δικαιολογημένο άλλωστε συνάισθημα καθώς αποδεικνύεται ότι το "παγωμα των πλειστηριασμών" που νομοθετούσε τους προηγούμενους μήνες είχε εμφανώς κομματικές σκοπιμότητες.Και αυτό σίγουρα δεν είναι αριστερή πολιτική!
 
 Αυτό άλλωστε γίνεται φανερό αν αποπειραθεί να συγκρίνει κανείς τις δηλώσεις των υπουργών της με τις αντίστοιχες των κκ Χατζηδάκη , Δένδια όταν αυτοί χειρίζονταν το θέμα των πλειστηριασμών. Οι ομοιότητες που θα ανακαλύψει ανατριχιάζουν.
 
Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι το χθεσινό το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τα μέτρα που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, εντός της εβδομάδας. 
 Αυτό θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τη μεταφορά των κεφαλαίων που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, αναφέρει η ανακοίνωση σημειώνοντας ότι έως και 10 δισ. ευρώ προορίζονται για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος. 
 
Η ανακοίνωση επισημαίνει πως το ποσό των 10 δισ. που βρίσκεται ήδη σε ξεχωριστό λογαριασμό του ESM μπορεί να μεταφερθεί στο Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μόνο εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι συμφωνηθέντες όροι. Το Eurogroup ανέθεσε στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EWG) να αξιολογήσει την εφαρμογή των προαναφερθέντων μέτρων το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
Η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των δανειστών θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι εκπληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου, συμπεριλαμβανομένων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και το σύνολο των «κόκκινων δανείων», καθώς επίσης και τη νομοθεσία για τη διακυβέρνηση του τραπεζικού τομέα.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέϊσελμπλουμ: «Οι εκπρόσωποι των θεσμών μας ενημέρωσαν ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία είναι εξαιρετική, αυτό το λένε όλοι και είναι πολύ καλό νέο». Πρόσθεσε ότι σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «έχει γίνει σημαντική δουλειά, ενώ οι ανάγκες τους είναι μικρότερες σε κεφάλαια από ό,τι υπολογίζαμε αρχικά».
 
Ο πρόεδρος του Εurogroup επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε από την πλευρά του για επίτευξη συμφωνίας για τους πλειστηριασμούς μέχρι τις αρχές της επόμενης βδομάδας.
 
 Η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup θα συνεδριάσει αρχές της επόμενης βδομάδας προκειμένου να διαπιστώσει αν επήλθε συμφωνία, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση και να δοθεί το «πράσινο φως» τόσο για την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, όσο και για τα 10 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που βρίσκονται δεσμευμένα σε ειδικό λογαριασμό του ΕΜΣ. Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, αφού ανέφερε ότι η συνεργασία είναι πολύ καλή, πρόσθεσε ότι  το κλίμα  στο χθεσινό Eurogoup ήταν θετικό.

Ολόκληρο το σχέδιο ξεπουλήματος από το ΤΑΙΠΕΔ






https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjn9cVLP9eDKeLErO_wdJm5M3dfcqHAqY0XUTkhH8fj3ZHbpajY4JLo06G1DNy1nP8et_pxybmz22f6bF1sBF93T5Eb3GtxaSlr3RzxAZCwzJjUVh9xdmjteEHkjZAZsP5Wu6s3xfrQrAI/s1600/sdgsd.png 
Δημοσιεύουμε παρακάτω το πλήρες σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, από επίσημη παρουσίαση του ΤΑΙΠΕΔ με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2015, 15 μέρες μετά τη συμφωνία κορυφής για το 3ο μνημόνιο και την ψήφιση του 1ου προαπαιτούμενου νόμου.Οικονομικές αλλά και κοινωνικές - πολιτικές οι επιπτώσεις

Το λάβαμε από μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και το δημοσιεύουμε ολόκληρο εδώ 

Μας έχουν ταράξει στη "νομιμότητα"


[--->]