Σενάρια για εισαγωγή ιατρών από το εξωτερικό!

Το ενδεχόμενο της εισαγωγής ιατρών από το εξωτερικό εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους εργαζομένων  στην Κρήτη το Σάββατο 5 Μάρτη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Π. Γιαννουλάτος.

Σύμφωνα με τον Π. Γιαννουλάτο, δεκάδες θέσεις που προκηρύχθηκαν για επικουρικούς ιατρούς σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έμειναν χωρίς υποψηφίους, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να καλυφθούν, και γι΄ αυτό στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε εισαγωγή ιατρών από το εξωτερικό.

Ο αντίλογος που υπήρξε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ήταν ότι δεν προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις ιατρών, ενώ οι επικουρικές θέσεις -όπως είναι το σημερινό σύστημα προσλήψεων- ισοδυναμούν με ομηρία, και γι΄ αυτό δεν υπάρχουν υποψήφιοι. Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση θέλει να καλύψει τα κενά, ας προκηρύξει μόνιμες θέσεις ιατρών και ας αφήσει στην άκρη τα σενάρια για εισαγωγή ιατρών από το εξωτερικό! 

Πηγή: ygeionomikoi.gr

FAZ: Η Μέρκελ θα πάρει στο τέλος αυτό που ήθελε

«H καγκελάριος Μέρκελ δεν προχώρησε πολύ με την στρατηγική της στην προσφυγική κρίση. Οι βαλκανικές χώρες και η Αυστρία φράσσουν τώρα το δρόμο προς το βορρά. Και έτσι η Μέρκελ θα πάρει στο τέλος αυτό που ήθελε» γράφει σε σχόλιό του ο Νίκολας Μπούσε, πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος στην Frankfurter Allgmeine Zeitung.

Ακολουθεί το άρθρο:

«Είναι καιρός να γίνουμε πιο ειλικρινείς στη συζήτηση που γίνεται στη Γερμανία για την προσφυγική κρίση. Η γερμανική κυβέρνηση θέλει αναμφισβήτητα να μειώσει τον αριθμό των αιτούντων άσυλο. Για να το επιτύχει, εφαρμόζει εδώ και μήνες μια στρατηγική στην οποία περιλαμβάνονται δύο στοιχεία: η συνεργασία με την Τουρκία για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων και η κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη.
Με αυτά η καγκελάριος, ως γνωστόν, δεν προχώρησε πολύ. Γι αυτό, εδώ και μερικές βδομάδες, οι βαλκανικές χώρες τα προσπαθούν, υπό την ηγεσία της Αυστρίας, με μιαν άλλη στρατηγική. Φράσσουν το δρόμο προς τη Β. Ευρώπη τμηματικά. Και αυτό έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα σε μερικές μέρες από ό,τι όλες οι προσπάθειες της Μέρκελ προηγουμένως. Η ροή των προσφύγων επιβραδύνθηκε και στη Γερμανία, όπου φτάνουν λιγότεροι μετανάστες.

Δεν είναι ιδεώδης κατάσταση, διότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της λύσης εμφανίζεται ήδη: μαζική συγκέντρωση προσφύγων στην Ελλάδα για την οποία ούτε η ίδια η χώρα αλλά ούτε και η Ευρώπη ήταν προετοιμασμένες και πιθανότητα δημιουργίας νέων μεταναστευτικών δρόμων.

Ο [Ντόναλντ] Τουσκ, ο οποίος σε αυτήν την κρίση γίνεται ολοένα και περισσότερο προσωπικός αντίπαλος της Μέρκελ έχει δίκιο: η τακτική των βαλκανικών χωρών συνάδει με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ στις οποίες συμφώνησε και η Γερμανία.

Όλα αυτά δεν αποτελούν ωραία εξέλιξη και ούτε είναι επίσης ηθικά ικανοποιητική. Αλλά όταν η ΕΕ αποφάσισε να σταματήσει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, αποφάσισε  να σταματήσει κάπου τους πρόσφυγες και να τους διώξει τουλάχιστον μερικώς. Το ότι τώρα αυτό συμβαίνει κατά ένα μέρος στην διαδρομή διέλευσης παρακίνησε την Τουρκία σε μια νέα προσφορά συνεργασίας με τους Ευρωπαίους, διότι η ίδια η Άγκυρα φοβάται συγκέντρωση [των προσφύγων] στην ίδια της τη χώρα. Τελικά η Μέρκελ μπορεί να πάρει αυτό που ήθελε διότι στα Βαλκάνια παίρνουν μέτρα».

[--->]

Κοινός ψεύτης ο Τσίπρας


 


Βαρύτατα εκτεθειμένος ως «ψεύτης» βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ ότι το απαράδεκτο, βάρβαρο και παράνομο κλείσιμο του Βαλκανικού Δρόμου ήταν απόφαση των «28» στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.  

Οι δηλώσεις Τουσκ αναδεικνύουν ως κοινό ψεύτη τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος μας είχε πει θριαμβευτικά ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με τις πολιτικές των τειχών απομονώθηκαν στη Σύνοδο, ενώ επιβραβεύτηκε η Ελλάδα!!!  

Η πτυχή αυτή επιβεβαιώνει τη βαθιά υποκρισία, τον ρατσισμό, την περιφρόνηση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου που κυριαρχούν στην ΕΕ αλλά και τη βαρβαρότητα των πολιτικών της, που φαίνονται σήμερα εξόφθαλμα στις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους στην Ειδομένη.

«Οι ακανόνιστες ροές μεταναστών στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να φτάσουν στο τέλος» ανέφερε σε tweet του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων δεν προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες, αλλά ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.  

«Δεν είναι θέμα μονομερών δράσεων, αλλά κοινή απόφαση της ΕΕ των 28» σημείωσε ο Τουσκ.  

Ευχαρίστησε, επίσης, τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για το γεγονός ότι εφάρμοσαν τμήμα της περιεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.  

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είχε ανακοινώσει τη «λήξη της ακανόνιστης ροής μεταναστών» στον Βαλκανικό Διάδρομο, αλλά ότι στο τελικό ανακοινωθέν δεν είχε συμπεριληφθεί η φράση «ο Βαλκανικός Διάδρομος έκλεισε», γιατί μια τέτοια ανακοίνωση ήταν κατάφωρα ασύμβατη με τη διεθνή νομιμότητα.