Υγεία: Το «κυβερνητικό» ΑΡΜΑ καλεί στην κινητοποίηση της 6ης Οκτώβρη ενάντια στην κυβέρνηση… Μητσοτάκη!



Οι συνδικαλιστές της παράταξης ΑΡΜΑ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται πως πίστεψαν τις δημοσκοπήσεις που βγάζουν πρώτη τη ΝΔ και στην ανακοίνωσή τους για την κινητοποίηση της 6ης Οκτώβρη, το «Καραβάνι της Υγείας» στην Αθήνα, αναφέρονται κατά τα 4/5 στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, λες και έχει κερδίσει ήδη στις εκλογές και δεν κυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αλλά η Νέα Δημοκρατία (εδώ).

Βολική οπτική, ειδικά για συνδικαλιστές που συνεχώς διαφημίζουν σε κάθε ευκαιρία το έργο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στο χώρο της υγείας! Ακόμη, προφανώς έχουν πιστέψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει σκίσει το μνημόνιο και έχει ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές, αφού στο διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο καλούν στην απεργία δεν περιλαμβάνουν την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών!

Πες, πες, πες, το πίστεψαν τα παιδιά…

Σκουριές:Το κείμενο των Επιτροπών Αγώνα κατά της εξόρυξης που δεν διαβάστηκε στη χθεσινή συναυλία

img_5084

Το παρακάτω είναι το κείμενο των Επιτροπών αγώνα κατά της εξόρυξης που δεν διαβάστηκε χθες στη συναυλία στο λιμάνι. Η συναυλία πήγε καλά, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα αν δεν έμοιαζε με μία απολιτίκ βραδιά που στόχο είχε να μη φέρει σε δύσκολη θέση όσους με τις πράξεις και τις επιλογές τους είναι εδώ και καιρό υπόλογοι.

“Οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης καλούν όλον τον κόσμο, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει όσα του ανήκουν. Ο αέρας, το νερό μας, ο τόπος μας ξεπουλιούνται με τις υπογραφές μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, που στο μόνο που διαφέρει από τις προηγούμενες είναι στο ότι δεν την ξεκίνησε την καταστροφή, αλλά την ολοκληρώνει. 

Συνεχίζουν βέβαια να ψιθυρίζουν δικαιολογίες περί αριστεράς και ηθικών πλεονεκτημάτων. Έχουμε όμως όλοι δει ότι δεν είναι παρά έμποροι της ελπίδας, που εκμεταλλεύτηκαν τα κινήματα για ψηφοθηρικούς λόγους και πολύ σύντομα αναδιπλώθηκαν.

Άνθρωποι που αναδείχθηκαν μέσα από τα κινήματα και τώρα είναι βουλευτές ξεπουλάνε ελαφρά τη καρδία και τολμάνε να κάνουν λόγο περί ανοχής της κοινωνίας.

Είναι υποχρέωση όλων μας να απαντήσουμε με αγώνες. Να μη τους δικαιώσουμε όλους αυτούς. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια τους γιατί έχουν ήδη δείξει πόσο επικίνδυνοι είναι. Έχουμε ευθύνη γιατί πλέον δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει δει, δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται. Έχουμε ευθύνη να μη δικαιώσουμε όσους μιλούν για ανοχή, αλλά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Στη Χαλκιδική παλεύουμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους που διώκονται. Όλοι οι κοινωνικοί αγώνες όμως έχουν κοινά χαρακτηριστικά και αποτελούν αγώνες της λογικής απέναντι στον παραλογισμό του κέρδους.

Ραντεβού στους δρόμους και στο βουνό λοιπόν”.

Πορεία στις Σκουριές 23 Οκτωβρίου

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης κατά της εξόρυξης

O «Φούχτουλος» ή «Καμηλιέρης» ή «Χλαμύδας» που στίβει την χώρα




 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfGpLVikZG3f47f6n0wKtRexVdrKrUTnxoX4kACkDmDr5en8hQUxI6a3laoXSnQPIz4LU_zMds2JxUWeyHbPsjSEwYzg0UJL3U-qAEAudLDvimZ0ufNUKF2y4nFQNcNc2SzVEx0LCmIAo/s1600/19556785_303.jpg




 Είναι ο ίδιος που στην 22η επίσκεψή του στη χώρα μας, συναντήθηκε και με "πνεύμα συνεργασίας" συναντήθηκε ,με τέσσερις υπουργούς.

 “Διαπιστώσαμε”, είπε ο κ. Φούχτελ,
  “ότι πολλά προγράμματα που έχουμε ξεκινήσει από καιρό βρίσκουν το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και συνιστούν μια βάση για περαιτέρω συνεργασία. Με τους υπουργούς συμφωνήσαμε να εμβαθύνουμε αυτή τη συνεργασία σε επίπεδο ειδικών.”
 Μαζί του  συμφώνησαν οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.