ΕΝΥΠΕΚΚ: Μαύρος Γενάρης» για την αγορά εργασίας!




Στοιχεία σοκ για την αγορά εργασίας αντλούμε από τις πρόσφατες εκθέσεις του ΟΑΕΔ και του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον πρώτο μήνα του 2018. Τα άκρως αποκαλυπτικά και σοκαριστικά στοιχεία από τις δύο επίσημες Εκθέσεις του υπουργείου Εργασίας διαλύουν κάθε ελπίδα για ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς εργασίας και βάζουν βίαιο τέλος στο τεχνητό …αφήγημα της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για (δήθεν) θεαματική μείωση των στατιστικών μεγεθών της ανεργίας κατά τη διάρκεια της δικής της διακυβέρνησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ) .

Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ:

Το διπλό σχέδιο της Τουρκίας στη βόρεια Συρία





Της Chiara Cruciati – Il Manifesto



Στόχος της Τουρκίας είναι η μετατροπή του Αφρίν, σε "αποθήκη" για Σύρους πρόσφυγες και πολιτοφύλακες, ενώ των Κούρδων σε προπύργιο της αντίστασης.

Χθες, η Άγκυρα μετέφερε στην περιοχή 280 αστυνομικούς των ειδικών τμημάτων Poh, και εθελοντές και ειδικές μονάδες της στρατοχωροφυλακής που ειδικεύονται στο αντάρτικο πόλεων. 

Την ίδια ώρα Τούρκοι αξιωματούχοι περιέγραφαν την άλλη όψη του σχεδίου εισβολής του Προέδρου Ερντογάν: τη μεταφορά στο Αφρίν δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία (από άλλες περιοχές της χώρας), που έχουν καταφύγει σε τουρκικό έδαφος. 

Το πάρτι συνεχίζεται και επί ''αδιάφθορου'' Σύριζα



 «Η κερδοσκοπία σε φάρμακα, η διαφθορά και η διαπλοκή συνεχίζουν να καλπάζουν» αναφέρει ο Γιώργος Σούρλας, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της Γ.Γ. Διαφάνειας, σχολιάζοντας τα όσα είπαν χθες στη Βουλή τα στελέχη της κυβέρνησης στο πλαίσιο της συζήτησης για την υπόθεση Novartis και την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα. 

«Πέρασαν 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η κερδοσκοπία σε φάρμακα συνεχίζεται απροκάλυπτα και απρόσκοπτα, όπως τότε που ανέφερα ότι, επί παραδείγματι, ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται στους ασθενείς έναντι 3.200 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ σε ευρωπαϊκές χώρες με 1.087 ευρώ.

Δυστυχώς, δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη οι τιμές των ραδιοφαρμάκων στο Παρατηρητήριο Τιμών. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι στις 10.2.2015 διαβίβασα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φάκελο με αντίγραφα τιμολογίων, από τα οποία προέκυπτε ότι διατίθενται στην Ελλάδα σε πολλαπλάσιες τιμές -ακόμη και δεκαπλάσιες- από εκείνες που εισάγονται ή διατίθενται στο εξωτερικό.