Φταίμε οι πληβείοι, φταίμε....

 

Φταίμε οι πληβείοι, φταίμε....

"Προχωρά καλά το αυστηρό lockdown...Εχθές το βράδυ κόπηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση σε εργάτες που σχόλασαν από την δουλειά τους σε βάρδια 14:00 - 22:00 στην Βιομηχανική ζώνη της Μάνδρας.


Η αστυνομία περίμενε απ έξω και πετσόκοψε τους ανέμελους.Βέβαια δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το έγγραφο από την Εργάνη τους είχε χρεωμένους έως τις 18:00, γιατί ο εργοδότης τους κολλάει ένσημα για 4ωρους ενώ δουλεύουν 8+ ώρες .


Τα όργανα της τάξης θα υπέθεσαν ότι είναι καλή η ζωή στο κάτεργο και οι εργαζόμενοι μένουν ακόμα κάποιες ώρες εκεί με σκοπό την αναψυχή τους.


Χωρίς να θέλω να σοκάρω παιδιά την ελίτ μας να πούμε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι από τους τυχερούς , μιας και υπάρχει και η κατηγορία των τελείως ανασφάλιστων που πάνε για δουλειά στέλνοντας μήνυμα με τον κωδικό 6.


Δηλαδή σωματική άσκηση και μιλάμε για κανονική άσκηση παιδιά ξεκώλιασμα το λέμε στα δυτικά στον Μπύθουλα.Τέλος ο ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε ότι τα 32 κρούσματα του Δήμου μας έγιναν 30 . Δηλαδή έχουμε 30 κρούσματα σε 20.000 πληθυσμό. Νομίζω ότι πλέον δεν αρκεί μόνο ο Στρατος θα χρειαστεί και άλλο σώμα. Ας έρθει και η Αεροπορία. Να τα λέμε όλα παιδιά .Φταίμε οι πληβείοι, φταίμε"

Από τον Nikos Peppas


Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε εργαζομένους στις αποθήκες της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Μάνδρα. Μάλιστα σε παρεμβάσεις συνδικαλιστών και του δημοτικού συμβούλου Μάνδρας του ΚΚΕ σε ΑΤ Μάνδρας και Ελευσίνας, "οι υπεύθυνοι των ΑΤ δήλωναν ανήξεροι και αναρμόδιοι για το περιστατικό."


Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Πλήρη δικαιώματα στην εργασία και την υγεία! Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Μαζικοί έλεγχοι για τις συνθήκες εργασίας και τα υγειονομικά μέτρα!

Όχι σε οριζόντια λοκντάουν που δεν προστατεύουν ουσιαστικά τους εργαζομένους στους χώρους εργασίας! 

[----->]

Ο σπόρος έχει ριζώσει

 

Kαι αν, είκοσι χρόνια μετά, το μεταλλείο της Ολυμπιάδας λειτουργεί ξανά από την Ελληνικός Χρυσός (Eldorado Gold) και πολλοί από τους τότε αγωνιστές κατοίκους εργάζονται σήμερα στην εταιρεία…

Και αν τo ΣτΕ έχει αναδειχθεί στον καλύτερο προστάτη-σύμμαχο-πλυντήριο της Eldorado Gold (χάρη στην κα Σακελλαροπούλου) και η δημοτική αρχή ως Πόντιος Πιλάτος “νίπτει τας χείρας της” για το μέλλον του τόπου

Ακόμα και αν, μετά από χρόνια βάρβαρης καταστολής και πρωτοφανούς δικαστικού κυνηγητού εκατοντάδων ανθρώπων – και μέσα σε μια γενικότερη πολύ αρνητική συγκυρία – οι κινηματικές δράσεις δείχνουν να έχουν καταλαγιάσει..

Η επιτυχία του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη αποτυπώνεται σήμερα στην τεράστια δυσκολία να προχωρήσει η αδειοδοτημένη εδώ και μια δεκαετία εκμετάλλευση των Σκουριών και οποιοδήποτε παρόμοιο νέο έργο στον Ελληνικό χώρο. Αποτυπώνεται στο ότι οι Σκουριές χαρακτηρίζονται από ειδικούς αναλυτές ως longshot για την Eldorado, δηλαδη έργο που έχει “μέτριες ως μηδενικές πιθανότητες να μπει στην παραγωγή λόγω τεχνικών, πολιτικών ή/και περιβαλλοντικών εμποδίων”. Η επιτυχία του κινήματος είναι φανερή στις απανωτές αποτυχίες της Eldorado και άλλων εταιρειών να κάνουν έστω και ένα βήμα μπροστά στη Θράκη.

Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Η εποχή που με λίγο λάδωμα, μπόλικο παραμύθι και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς οι πόρτες άνοιγαν διάπλατα για τις εταιρείες που αναζητούσαν χρυσό και χαλκό στη χώρα μας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Στη Χαλκιδική, τη Θράκη, το Κιλκίς και αλλού έχουν διαμορφωθεί συνειδήσεις.

“Και τι δεν έκαναν για να με θάψουν, αλλά ξέχασαν πώς ήμουν σπόρος”.

Ο σπόρος έχει ριζώσει. 



[---->]

Κάτι σαν πρωτιά!

 

"*...Ήδη από το καλοκαίρι του 2020, στις γραμμές παραγωγής, στις βιοτεχνίες τυποποίησης και στα υπνωτήρια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Βαυαρίας και της Βιρτεμβέργης οι εργαζόμενοι/ες εκτίθενται στην αμέλεια και την αδιαφορία των εργοδοτών και των αρχών, σύντομα καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Δεν λήφθησαν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ούτε έγιναν όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει στους χώρους εργασίας. Τουλάχιστον, όμως, ο γερμανικός τύπος, στο μέγιστο μέρος του, δημοσίευε αναλυτικά ρεπορτάζ, φωτογραφίες, στοιχεία για τις μεγάλες εργοδοτικές ευθύνες, όπως στην περίπτωση της εταιρείας κρεάτων, "Tönnies". Από εκεί μπορούσαμε να αντλούμε και να γράφουμε τι γινόταν, όσοι/ες αντιλαμβανόμασταν πως όλα αυτά είχαν ιδιαίτερη σημασία και για την Ελλάδα. Αντιθέτως, στο μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ΜΜΕ η αποσιώπηση, η απόκρυψη, η παραποίηση στοιχείων για όσα συνέβαιναν (και συμβαίνουν ακόμα) εδώ και πολλούς μήνες σε χώρους εργασίας, μέσα μεταφοράς και καταλύματα είναι παροιμιώδεις. Εξίσου μεγάλες είναι και οι ευθύνες των "ειδικών" παρά τω πρωθυπουργώ, που με παλινωδίες, αποσιωπήσεις και μερίδιο σε αυτή, την κάκιστη και πολιτικότατη, διαχείριση της πανδημίας έχουν συμβάλει στην επιδείνωση της κατάστασης σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική. Κι ενώ όλες αυτές οι παθογένειες συνεχίζονται και βαθαίνουν, συστηματοποιούνται περαιτέρω τα μόνα πράγματα που ξέρει να κάνει αυτή η κυβέρνηση: Ψέμα, ρατσισμός, στρατιωτικοποίηση και αστυνομοκρατία, εξατομίκευση και δαιμονοποίηση, προπαγανδιστική ομοβροντία και χάιδεμα των πιο ποταπών ενστίκτων. Το έλλειμμα της ενημέρωσης, της συνταγματικότητας, της κοινωνικής συνείδησης και της κοινωνικής πολιτικής είναι τεράστιο. Ως συνθήκη συντήρησης της Στυγνής Αποθήκευσης (κατ' ευφημισμόν "lock down"), γίνεται πια ασφυκτικό - για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Όχι, δεν είναι ανοιχτή δικτατορία αυτό το πλαίσιο διακυβέρνησης, αλλά με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να αποκληθεί και δημοκρατία. Είναι ένας προκρούστειος κοινοβουλευτισμός στο φόντο εκφασιστικών πρακτικών, διαρκών εκτροπών, αναλγησίας, κυνισμού, ακραίας διαφθοράς και πινοσετικής αντίληψης για την οικονομία και την κοινωνία.

Ник Скопл \

[---->]