Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

 

Τα δυτικά ΜΜΕ έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αποσυνδέσουν τη δολοφονική απόπειρα από τις θέσεις και την πολιτική του Φίτσο.

 

Την Τετάρτη 15 Μαΐου έγινε δολοφονική απόπειρα εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο*, που έκτοτε νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. H Σλοβακία είναι, όπως και η Ουγγαρία, χώρα-κλειδί για την προώθηση όπλων και στρατευμάτων στην Ουκρανία. Αριστερός, ο Φίτσο ήταν αντίθετος με την πολιτική του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο ουκρανικό, διέκοψε την παροχή όπλων και πυρομαχικών από τη χώρα του στην Ουκρανία και επέκρινε την υποκρισία των Ευρωπαίων ηγετών που αρνούνται να αναγνωρίσουν τις ισραηλινές φρικαλεότητες στη Γάζα.

 

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ακολουθούμενα από τα ελληνικά, έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αποσυνδέσουν τη δολοφονική απόπειρα κατά του Φίτσο από τις θέσεις και την πολιτική του και από τη διεθνή συγκυρία κατά την οποία εκδηλώθηκε, να την εμφανίσουν ως «προσωπική υπόθεση» και να αποδώσουν σχεδόν την ευθύνη της στον ίδιο γιατί τάχα μου «πόλωσε» τη σλοβάκικη κοινωνία. Εξαπέλυσαν ταυτόχρονα κάθε είδους ψέμα και συκοφαντία κατά του Φίτσο.

 

Ακόμα και μια εφημερίδα που ισχυρίζεται ότι εκφράζει την αριστερά εδώ στην Ελλάδα έβαλε τίτλο στο σχετικό θέμα «Προσωπική Υπόθεση. Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, θύμα της τοξικότητας που έσπειρε ο ίδιος». Τα ‘θελε και τα έπαθε δηλαδή. Την ίδια γραμμή σημειωτέον ακολούθησαν και το Fox, το BBC, η Guardian και άλλα όργανα του καλπάζοντος δυτικού ολοκληρωτισμού, που απέδωσαν περίπου στον ίδιο τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας την ευθύνη της απόπειρας και τον αντιμετώπισαν όπως αντιμετώπισαν την Ελλάδα πριν της φορέσουν τα Μνημόνια. (δες και το σχετικό σχόλιο της New Left Review). Το ότι μια υποτίθεται εφημερίδα της αριστεράς γράφει αυτά τα πράγματα δείχνει πόσο και αυτή και μεγάλο μέρος της ελληνικής αριστεράς έχει προσβληθεί (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου) από τον Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ιό, γεγονός άλλωστε που δεν είναι άσχετο με την άνευ προηγουμένου σημερινή παρακμή της.

 

Δεν υπάρχει στην ευρωπαϊκή ιστορία δολοφονία ή απόπειρα δολοφονίας που να έγινε από κάποιο «μουρλαμένο» και να μην είχε πολύ σημαντικά πολιτικά κίνητρα, ενώ συχνά αναμείχτηκαν και εξωευρωπαϊκές δυνάμεις (Μόρο, Πάλμε). Η πορεία και προς τον Α’ και προς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χαρακτηρίστηκε και χρειάστηκε πολλές δολοφονίες με πιο χαρακτηριστική αυτή του Ζαν Ζωρές. Για τις ΗΠΑ και τις δολοφονίες εντός και εκτός τους, από τη φυσική εξόντωση της αμερικανικής αριστεράς στη δεκαετία του 1920, τους Κένεντι, Κινγκ και Μάλκολμ Χ ή και τις άπειρες διεθνώς δολοφονίες, καλύτερα να μη μιλήσουμε. 

 

Όσο για την υποτιθέμενη «πόλωση» στη Σλοβακία, δήθεν υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας, δεν ήταν παρά μια συνηθισμένη ατμόσφαιρα πολιτικής αντιπαράθεσης, ανάλογη με αυτή που υπάρχει σε όλη την ήπειρο. Δεν άγγιξε ούτε κατά διάνοια τα επίπεδα που άγγιξε η πόλωση στην Ελλάδα με τα Μνημόνια και τις Πρέσπες, τη Γαλλία με τα Κίτρινα Γιλέκα, όπου μάλιστα σκοτώθηκαν άνθρωποι και εκατοντάδες έμειναν ανάπηροι, ή την Πολωνία. Δεν πήρε όμως κάποιος ένα κουμπούρι να καθαρίσει τους πρωθυπουργούς αυτών των χωρών. ‘Ασε που χρειάζεται και κάποια οργάνωση για να ξέρεις που θα είναι ένας Πρωθυπουργός, να τον πλησιάσεις, να δοκιμάσεις να τον σκοτώσεις και παρολίγον να το καταφέρεις.

 

Σημειωτέον ότι σχεδόν κανένα δημοσίευμα δεν ανέφερε τις βιτριολικές επιθέσεις του Ζελένσκι κατά του Φίτσο στο παρελθόν. Θυμίζουμε επίσης ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορήθηκαν για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας Ρώσων δημοσιογράφων και πολιτικών στη Ρωσία, ενώ από το 2014 δημιουργήθηκε μια «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» με το όνομα Μιροτβόρετς, η οποία έχει καταρτίσει λίστα προγραφών εχθρών της Ουκρανίας στην οποία περιλαμβάνονται και πολλοί υπήκοοι ακόμα και δυτικών χωρών, όπως και της Ελλάδας, όπως κατήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ερευνητικός δημοσιογράφος Πέτρος Παπαμανωλάκης. Ενδεικτικά εδώ και εδώ.

 

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ή ένα νέο Gladio ενέχονται στη δολοφονική απόπειρα κατά του Φίτσο. Είναι όμως στοιχεία απαραίτητα για να μορφώσει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο περιβάλλον που επικρατεί σήμερα στην κεντρική Ευρώπη. Και αυτά τα στοιχεία αποκρύπτονται ουσιαστικά από την ελληνική και ευρύτερη δυτική κοινή γνώμη, που κινδυνεύει έτσι να βρεθεί μπλεγμένη σε πολύ μεγαλύτερο πόλεμο χωρίς να το πάρει χαμπάρι.

 

***

 

ΥΓ. Ζούμε στην εποχή της μεγάλης Σύγχυσης. Διαβάσαμε έτσι στο συμπαθητικό κατά τα άλλα αμερικανικό Common Dreams τον τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας κατά του ακροδεξιού Φίτσο». Πρόκειται για εξωφρενική ανακρίβεια, αφού ο άνθρωπος και το κόμμα του είναι αριστεροί. (Εκτός αν ως αριστερά θεωρούνται πλέον όχι τόσο οι αγωνιζόμενοι υπέρ των εργαζόμενων, των λαϊκών τάξεων και κατά του ιμπεριαλισμού, αλλά μόνον οι αγωνιζόμενοι κυρίως για κάθε λογικό και παράλογο αίτημα των ΛΟΑΤΚΙ+ ή όσοι λειτουργούν ως ΜΚΟ Μεταναστών). Στον αντίποδα, ο δεξιός Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Όρμπαν επιμένει να χαρακτηρίζει ανακριβώς «αριστερό» τον δράστη της απόπειρας, αν και δεν είναι, χρησιμοποιώντας εσκεμμένα τη λέξη λεβίτσε, από την πόλη που προέρχεται, που σημαίνει επίσης και αριστερός.

 

Η γενικευμένη σύγχυση και η καθολική απάτη υπήρξε το κατ’ εξοχήν όπλο των ολοκληρωτισμών του Μεσοπολέμου, της άκρας δεξιάς του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Στην ιστορική περίοδο που διανύουμε, περίοδο βίαιης αποδόμησης των επιτευγμάτων του πολιτισμού της νεώτερης εποχής και ιδίως του Εικοστού Αιώνα, είναι επίσης τα κύρια όπλα του κατεστημένου, είτε υπό τη μορφή του «ακραίου κέντρου», είτε υπό αυτή του plan B, της άκρας δεξιάς. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι όλα αυτά άρχισαν όταν έλεγαν, στην περίοδο της περεστρόικα στην ΕΣΣΔ, δεξιό τον Λιγκατσώφ και αριστερό τον Γέλτσιν, με μια μέθοδο που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «αντιστροφή προσήμου» και που λειτούργησε για να παραπλανήσουν πλήρως τις σοβιετικές μάζες για το που τις οδηγούσαν.

 

***

 

Σημειώση: Το άρθρο γράφτηκε όταν πληροφορηθήκαμε νεώτερες δηλώσεις του Σλοβάκου υπουργού Εσωτερικών σύμφωνα με τον οποίο έχουν προκύψει ενδείξεις ότι ενδεχομένως ο δράστης της δολοφονικής απόπειρας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο δεν έδρασε μόνος του.  Μπορεί να είναι απεικόνιση 1 άτομο και κείμενο που λέει "Δευτέρα, Δευτρα20υ,2024 20 Maiou, 2024 X IPAN efsyr gr )ဘ၊ PODCAST <<ΕΦ.ΣΥΝ>>> <<ΕΦ.ΣΥΝ> VIDEO ΓΑΖΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ・ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 18.05.2414:10 日 ENTYIIH ΕΝΤΥΠΗΕΚΔΟΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ίκυΚαπετανοπούλου BiKu POMnEPT ΦΙΤΣΟ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ Θύμα της τοξικότητας που έσπειρε και o ίδιος"Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "HOME WORLD US COMPANIES TECH MARKETS CLIMATE OPINION LEX FINANCIAL TIMES WORK & CAREERS LIFE & ARTS HTSI Slovaks debate if Fico will seek vengeance after assassination attempt"

 [---->]

 

Μούργες (την διαφθορά που στηρίζεις θα τη βρεις στο πιάτο του παιδιού σου)

 

Μούργες του δημοσίου χρήματος τις τελευταίες μέρες:

-Η εταιρεία Γιαννίτση, με τα χαλασμένα και δηλητηριασμένα γεύματα στη Λαμία. Ο Γιώργος Γιαννίτσης είναι επίσης Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Εγκατεστημένων στη ΒΙ.ΠΕ Λαμίας και β΄ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕ- ΒΙΠΕ). Είναι μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), ενώ το 2022 εξελέγη στη θέση του Συμβούλου Διοικητικού Συμβουλίου ΣΒΘΣΕ. Αποτελεί επίσης στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Τις δουλειές που έκανε με το δημόσιο θα τις βρείτε στο πρώτο σχόλιο. Αυτό που επίσης αξίζει να προσέξουμε είναι ότι ο καθαρός τζίρος του Ομίλου εταιρειών «Γιαννίτσης Group» για το 2022 κινήθηκε στα 7,8 εκατ. ευρώ, αυξημένος σημαντικά από τα 5,8 εκατ. ευρώ του 2021, ενώ και τις δύο χρονιές εμφανίζει οριακή κερδοφορία, 1.890 και 7.483 ευρώ αντίστοιχα. Ναι, καλά διαβάσατε, τζίρος εκατομμυρίων, ετήσια κέρδη λιγότερα από το μισθό του Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης.

Πληρώστε εσείς οι φορολογούμενοι μισθωτοί για να μην έχετε ούτε δωρεάν χειρουργείο

-Η εταιρεία Syn International, εταιρεία-φάντασμα με απευθείας αναθέσεις από ΔΥΠΑ. Η εν λόγω εταιρεία, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από εκτενή σχετική έρευνα του Συλλόγου εργαζομένων, δεν διέθετε ηλεκτρονικό σάιτ, λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο, παρότι ως δραστηριότητα δηλώνεται ότι εξειδικεύεται (ΚΑΔ 62.01.11) στις υπηρεσίες Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τεχνολογιών της Πληροφορίας για Εφαρμογές. Επιπροσθέτως, δε βρέθηκαν δημοσιοποιημένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ανάλογη δραστηριότητα, δηλαδή ανάληψη έργων στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. (βλ. δεύτερο σχόλιο)

Κατά τα άλλα, στους ανέργους να κόβεται το επίδομα γιατί "είναι τεμπέληδες".

Τα δύο παραπάνω παραδείγματα αποτελούν την εξήγηση στο οικονομικό παράδοξο που παρουσίασε και ο Economist πριν λίγο καιρό: η Ελλάδα να είναι μια χώρα που η οικονομία φαίνεται να έχει αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης και η φτωχοποίηση του πληθυσμού αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης επίσης.

Έτσι συμβαίνει στις μπανανίες και τα προτεκτοράτα: οι φίλοι του καθεστώτος λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και οι πολλοί πεινάνε. Οι λίγοι που λυμαίνονται, αποζημιώνουν αναλόγως το πολιτικό προσωπικό, αγοράζουν ΜΜΕ και φροντίζουν να πείθουν τους πολλούς ότι η διαιώνιση του καθεστώτος είναι για το καλό όλων. Κι όταν όλο είναι μπίζνα, οι υποκλοπές και οι Μπελέρηδες -όπως και η διάβρωση της δημοκρατίας σε κάθε επίπεδο- είναι το φυσικό επόμενο. Πώς το είχε πει αυτός ο Τσέος ο φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη θυμάστε; "Δεν υπάρχει επιλογή εδώ."

Πράγματι, δεν υπάρχει επιλογή. Και για όποιον δεν το καταλαβαίνει, ταληράκια: την διαφθορά που στηρίζεις θα τη βρεις στο πιάτο του παιδιού σου.

(Η ίδια διαφθορά και ιδιωτικοποίηση οδήγησε και στο έγκλημα στα Τέμπη)


Φωτο: ο ευυπόληπτος επιχειρηματίας ασπάζεται τον αρμόδιο Υπουργό



https://www.facebook.com/dkoutsoumpa