Το Μεγάλο Καρφί του Αρχηγού


                                  
Η απολογία Μιχαλολιάκου θα περάσει στην ιστορία των πολιτικών και ποινικών χρονικών ως το μεγαλύτερο άδειασμα συγκατηγορούμενων από κατηγορούμενο ηγέτη πολιτικής οργάνωσης και φερόμενο ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Μιχαλολιάκος δεν αρκέστηκε να αρνηθεί τη γνώση αξιόποινων πράξεων. Αυτό, εξάλλου, ήταν το φυσιολογικό και το αναμενόμενο για οποιονδήποτε κατηγορούμενο, πόσο μάλλον για κάποιον που κινδυνεύει με ποινή πολύχρονης κάθειρξης (δυο κακουργηματα με ποινές έως 15 έτη αμφότερα).

Αυτό που ξένισε στη σημερινή διαδικασία ήταν ο τρόπος και η ευκολία με την οποία ο Μιχαλολιάκος “άδειαζε” και “έδινε” του συναγωνιστές τους, από τους βουλευτές μέχρι τους “στρατιώτες” των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης, που κατά δήλωση του Αρχηγού “θα ακόνιζαν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια”.

Ο Μιχαλολιάκος “κάρφωσε” ολοκληρωτικά τη Νίκαια, δείχνοντας τον Πατέλη και τον Καζαντζόγλου ως εμπλεκόμενους στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Άδειασε τον ισχυρισμό περί φυλλαδίων λέγοντας με νόημα: “μου φαίνεται περίεργο να πήγαν το βράδυ να μοιράσουν τρικάκια, αυτές οι δράσεις γίνονται συνήθως τη μέρα…”. Προσκόμισε έγγραφο απόλυσης των δύο έμμισθων στελεχών της Μεσογείων (με ημερομηνία αναγγελίας την 20/9/2013). Δήλωσε ρητά ότι η τοπική οργάνωση έκλεισε την επόμενη μέρα της δολοφονίας και δικαιολόγησε τη συνέντευξή του στη Βεργίνα Τηλεόραση στις 26/9/2013 όπου έλεγε το αντίθετο λέγοντας ότι δεν ήθελε να δώσει δημόσια εικόνα διάλυσης της οργάνωσης. Φυσικά, ο Πατέλης και ο Καζαντζόγλου αρνήθηκαν ότι εκδιώχτηκαν από τη Χρυσή Αυγή ή ότι έκλεισε η τοπική, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες με τον Πατέλη στα γραφεία του Πειραιά ακόμα και το 2018. Ακόμα και για τη στρατιωτικοποίηση της οργάνωσης, είπε ο Μιχαλολιάκος: “ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ φορούσε παραλλαγές, είχαμε 60 τοπικές, πού να ξέρω τι κάνανε όλες…”.

Ο Μιχαλολιάκος “έδωσε” επανειλημμένα τον Λαγό: για τη συνομιλία Λαγού-Πατέλη στις 23/9 “Γιώργο μένεις” προσέθεσε με νόημα ότι η φράση του Λαγού είναι “γνώμη μου είναι ότι μένεις”. Απέδωσε δηλαδή πλήρως την ευθύνη της συγκάλυψης στον Λαγό, τον οποίο και κάρφωσε για την τηλεφωνική συνομιλία της 18/9 με τον Δεβελέκο (με περιεχόμενο “δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει”): “…δική μου άποψη ήταν να εμφανιστούν όλοι (σσ. αν κληθούν από την Αστυνομία)… Δεν ξέρω γιατί υποστηρίζει αυτή την άποψη ο Λαγός… Δεν ήμουν παρών στη συνομιλία… Μπορεί να ήμουν. Ήμουν της άποψης να εμφανιστούν άπαντες… Εγώ είπα να μην αποκρύψει κανείς τίποτα”. Για τα μηνύματα Λαγού όσον αφορά το ΠΑΜΕ, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε: “Δεν μου άρεσαν καθόλου αυτά τα μηνύματα”, εκθέτοντας ακόμα μια φορά τον πρώην σωματοφύλακά του. Για το Συνεργείο, είπε ότι του μεταφέρθηκε ότι: “κάποιοι αντιφρονούντες επετέθηκαν στη μοτοπορεία και έγινε συμπλοκή”, αδειάζοντας την εκδοχή Λαγού ότι δεν ήταν παρών. Μάλιστα πρόσθεσε: “Δεν επέτρεψα άλλη μοτοπορεία για να μην περάσει από κάποιο στέκι και γίνουν επεισόδια”.

Ο Μιχαλολιάκος στη συνέχεια με ρυθμό πολυβόλου “έδινε” στο δικαστήριο στην κυριολεξία κάθε όνομα για το οποίο ερωτάτο. Σταχυολογούμε:


  •     Για τον Σιατούνη: “Μια από τις περιπτώσεις που λειτούργησε η Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν με τον Σιατούνη. Τον διαγράψαμε από την Κεντρική Επιτροπή το 2008 (σσ: μετά την επίθεση στο Αντίπνοια). Στη συνέχεια επέστρεψε, αλλά όχι ως μέλος”.

  •     Για τον Αποστόλου: “Τον είχα γνωρίσει στα γραφεία μας στον Πειραιά μια φορά. Τερατολόγος, έλεγε διαρκώς ψέματα”.

  •     Για τον Μίχο και τον ισχυρισμό ότι ζήτησε διαγραφές μελών για Αιγύπτιους και Φύσσα: “Στη δήλωση αποχώρησής του, δεν αναφέρει τέτοια πράγματα. Ο Μίχος δεν πλήρωνε τις συνδρομές του, μετά πήγε σε ΛΑΟΣ και Βελόπουλο. Την προηγουμένη των εκλογών ζήτησε να επιστρέψει, αλλά δεν ασχολήθηκα και τον παρέπεμψα στον Παναγιώταρο”.

  •     Για τον Κουκούτση: “Μιλάει για παλαιοκομματισμό αυτός που ήρθε από τη Νέα Δημοκρατία και επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία. Ο ορισμός του Μαυρογιαλούρου!”.

  •     Για τον Μπούκουρα: “Ένας πρώην ΠΑΣΟΚος που πούλαγε τυρόπιτες και τον έκανα βουλευτή, όλο αυτό είναι για τα πανηγύρια”.

  •     Για τον Μουλιανάκη: “(σσ: για τους αιγύπτιους αλιεργάτες) Με διαβεβαίωσαν άπαντες ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή… μου μετεφέρθη ότι δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι, αυτό δήλωσα και στη Ζούγκλα… μίλησα με ανθρώπους από τον Πειραιά, με τον Μουλιανάκη, με έναν άλλον Παναγιώτη… εγώ το Πέραμα δεν ξέρω ούτε κατα πού πέφτει…”.

  •     Για τον Δεβελέκο: “αποδείχθηκε ότι δεν ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης… έλεγε τα χειρότερα για εμένα, με κατηγορούσε ως ανάξιο, κλπ… και έλεγε μετά για καραμπίνες και λειόκανα”.

  •     Για τον Περδικάρη: “αυτός ο κύριος είναι τόσο επαναστάτης που έγραφε με ψευδώνυμο…”.

  •     Για τον Παππά: “δεν έπεσε στην αντίληψή μας κάποιος που να επιθυμεί την επιστροφή στον εθνικοσοσιαλισμό… τα βίντεο (σσ: με τον Παππά και τα Χάιλ Χίτλερ) τα είδα μετά, δεν τα είχα υπόψιν μου, δεν ήξερα τι έκανε με το παιδί του…”.


Ταφόπλακα αποδείχτηκε τέλος για τον Μιχαλολιάκο η κατάθεση του μάρτυρα που ο ίδιος πρότεινε, του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου. Ο Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι “αυτόκλητα” εμφανίστηκε ο Σπίνος στους συνηγόρους του, οι οποίοι όμως τελικά τον συμπεριέλαβαν στον κατάλογο των μαρτύρων. Ο Σπίνος κατέθεσε ότι στο συνέδριο του 1992 διανεμήθηκε Καταστατικό στους συμμετέχοντες, ενώ δήλωσε ότι ο Μιχαλολιάκος τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα έμεινε ξάγρυπνος έχοντας πληροφορηθεί για τον φόνο (όπως είπε και ο κατηγορούμενος Μίχος). Ο Μιχαλολιάκος απέτυχε ωστόσο να δώσει μια λογική εξήγηση γιατί ο Σπίνος είπε τα όσα είπε, αν και στον χρόνο της κατάθεσής του είχε αρμονικές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή της οποίας ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής τον Μάιο του 2019.

Η απολογία Μιχαλολιάκου ολοκληρώθηκε και ο κατηγορούμενος αποχώρησε φυλασσόμενος από αστυνομικούς υπό τα συνθήματα του κοινού: “Δολοφόνοι”, “Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”. Αύριο το δικαστήριο ολοκληρώνει την αποδεικτική διαδικασία με απαντήσεις σε τελευταία αιτήματα και ισχυρισμούς πριν την εισαγγελική πρόταση, η ημερομηνία της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί.

Να μπουν στην γωνία 'απόψεις' περί 'αλλοίωσης του πολιτισμού'.


 

Η επανεμφάνιση του προσφυγικού, ως μείζονος θέματος ήταν αναμενόμενη, γιατί και στην Ελλάδα ,όπως και στην υπόλοιπη E.E. αντιμετωπίζεται εντελώς κοντόφθαλμα ,με λογικές περιορισμού των 'ροών' ..

Καθόλου τυχαίο πως η κυβέρνηση Μακρόν στην Γαλλία θέλει να περιορίσει την μετανάστευση σχεδόν με λογικές Λεπέν, γιατί πιστεύει πως έτσι θα ανακόψει τα ποσοστά της Λεπέν...λογική που έχει δείξει στο παρελθόν πλήρως αποτυχημένη, μιας και όταν υιοθετείται η ακροδεξιά ατζέντα από άλλους, συνήθως ενισχύεται η πραγματική ακροδεξιά..

Η υπουργός εργασίας Μυριέλ Πενικό δήλωσε ότι για πρώτη φορά πρόκειται να τεθούν όρια στον αριθμό των εργαζομένων που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δήλωση αυτή ακολούθησε ανάλογη του Γάλλου πρωθυπουργού, Εντουάρ Φιλίπ, που δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν αντιτίθεται στην καθιέρωση ποσοστώσεων για μετανάστες.

Πάντως η προσπάθεια της κ. Πενικό να υιοθετήσει μια τοποθέτηση την οποία μέχρι τώρα κυρίως έβαζε η ακροδεξιά ήταν εμφανής: « προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους Γάλλους να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Ύστερα θα καλωσορίσουμε τους πρόσφυγες προσφέροντάς τους τη δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας», υποστήριξε και πρόσθεσε «Εάν υπάρξουν περαιτέρω ανάγκες, προς όφελος της χώρας και των εταιρειών, θα φέρουμε το ανθρώπινο δυναμικό που χρειαζόμαστε, ανάλογα με το επάγγελμά τους και τα προσόντα τους».(Ιn.gr)..

Στην Ελλάδα επί 4.5 χρόνια το θέμα είτε κρυβόταν κάτω απο το χαλί ,είτε υμνούνταν τα άθλια στρατόπεδα της Μόριας, της Σάμου, της Χίου ως ΄Παράδεισοι' όταν ήδη οι άνθρωποι στοιβάζονταν ως ΄πράγματα'....Η πολιτική των ΑΝΕΛΛΣΥΡΙΖΑ πιστή στις λογικές της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας ,αλλά και σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την Γερμανία,δεν πέτυχε (και μάλλον δεν ήθελε κιόλας)καν να επιβάλλει την μεταφορά προσφύγων στην Ηπειρωτική χώρα ...

Τώρα η νέα κυβέρνηση συνεχίζει αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική προσκρούοντας σε αντιδράσεις φαιδρών μειοψηφιών ξεκάθαρα ρατσιστικού και ακροδεξιού χαρακτήρα, αλλά και βλαχοδήμαρχων τοπικών κοινωνιών,καθώς και εσωτερικών αντιφάσεων..

Αν ρίξουμε μια ματιά σε στοιχεία της eurostat θα δούμε τα παρακάτω

1)Ο συνολικός μεταναστευτικός πληθυσμός στη Γαλλία είναι το 9,7% του γαλλικού πληθυσμού, ενώ το 1975 ήταν 7,5%

2) Τον Ιανουάριο του 2018 το συνολικό ποσοστό των αλλοδαπών στη Γερμανία ήταν 11,7%,

3)Στην Βρετανία το ποσοστό των αλλοδαπών στον πληθυσμό ήταν 9,5% τον Ιανουάριο του 2018,

4)Στην Ιταλία το συνολικό ποσοστό των αλλοδαπών στον πληθυσμό φτάνει το 8,5%, εκ των οποίων το 2,6% είναι πολίτες άλλων χωρών μελών της ΕΕ. Μάλιστα οι δύο πρώτες χώρες προέλευσης των μεταναστών στην Ιταλία παραμένουν η Ρουμανία και η Αλβανία...Αρα η ρητορική Σαλβίνι είναι εντελώς ψευδής και παραπλανητική .

5)Στην Ελλάδα το ποσοστό ήταν στο 7.6 %

Αλλο ενδιαφέρον στοιχείο της Eurostat είναι πως μιλάει για 2,4 εκατομμύρια ατόμων τρίτων που μετανάστευσαν προς την Ευρώπη από τρίτες χώρες. Παράλληλα υπήρξαν και 1,3 εκατομμύρια πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ που μετακινήθηκαν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη καθώς και 1 εκατομμύριο άτομα που επέστρεψαν στη χώρα μέλος της οποίας έχουν την ιθαγένεια.

Διαψεύδεται έτσι πλήρως η 'θεωρία της εισβολής αλλοδαπών'.

Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία είναι πως σε μια Ηπειρο 520.000.000.κατοικων διαμένουν 22,3 εκατομμύρια πολίτες άλλο χωρών (εκτός ΕΕ) ή 4,4% του πληθυσμού, ενώ υπήρχαν και 17,6 εκατομμύρια άνθρωποι που είχαν την ιθαγένεια άλλου κράτους της ΕΕ από αυτό στο οποίο διέμεναν...

Με άλλα λόγια και πάλι διαψεύδεται πλήρως η απαράδεκτη ' θεωρία της εισβολής αλλοδαπών'

Και μιλάμε για μια Ηπειρο που έχει το 22% του Παγκόσμιου ΑΕΠ.....

Και εδώ πλέον ανακύπτει ένα βασικό ερώτημα βλέποντας μια σχεδόν παρόμοια πολιτική σε ολη την Ευρώπη ,με το ένα άκρο να είναι οι χώρες του Βιζενγκραντ όπου πρωτοστατούν Ουγγαρία,Πολωνία,Τσεχία..με ακραία αντιπροσφυγική ρητορική,μόνο που δεν βλέπουμε και μεγάλες διαφορές απο Γαλλία,Γερμανία κλπ

Το ερώτημα αυτό είναι αν η καλύτερη πολιτική αντιμετώπισης του κύματος ξενοφοβίας είναι να τσουβαλιάζει κανείς τους κατοίκους των Χωρών, που εμφανίζονται εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας ως συλλήβδην ρατσιστές....

Στον τόπο,που μαστίζεται απο την οικονομική κρίση υπάρχουν και πολλοί σιωπηλοί πολίτες,που δεν έχουν εκφραστεί...Αυτοί θα χαριστούν στην ακροδεξια?

Επίσης υπάρχουν ιδεολογικοί μηχανισμοί αποπροσανατολισμού ,που παραπληροφορούν τον οικονομικά αδύναμο ή τσακισμένο πως για την κατάστασή του ευθύνεται 'ο ξένος'...Το ίδιο και για την εγκληματικότητα η οποία σε συνθήκες φτώχειας των πληθυσμών ευλόγως αυξάνεται....

Το θέμα εδώ είναι τι κάνει η Αριστερά στο σύνολό της ,που δυστυχώς πανευρωπαϊκά αλλά και στην Ελλάδα βρίσκεται σε άμυνα....

Ή επιλέγει την περιχαράκωση όπου απλά καταγγέλλει και τσουβαλιάζει τους πολίτες ως ακροδεξιούς ή προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις πανδημοκρατικής αφύπνισης ανθρώπων διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων, που είναι ευαισθητοποιημένοι στο προσφυγικό ζήτημα ή δυνητικά θα αφυπνισθούν...

Αναδεικνύει αναλυτικά τα αίτια της προσφυγιάς (πόλεμοι ,πείνα και αφόρητη φτώχεια) εξηγεί με σοβαρά επιχειρήματα πως κανένας 'ξένος' δεν τρώει το ψωμί του 'αυτόχθονα'- αν και συχνά βλέπουμε και φαινόμενα ανθρώπων που ανήκουν στην πρώτη γενιά μεταναστών, να ακολουθούν πολύ συντηρητικές θέσεις, για πρόσφυγες επομένων γενεών ,ακολουθώντας τον μηχανισμό της 'ταύτισης με τον επιτιθέμενο'- πιέζει για αποσυμφόρηση των νησιών και μεταφορά προσφύγων στην Ηπειρωτική Ελλάδα, με επιχειρήματα όπως το ότι είναι αδιανόητο διάφοροι 'πολιτιστικοί σύλλογοι' της συμφοράς και οργανωμένες μειοψηφίες να εμποδίζουν την εγκατάσταση, παραβιάζοντας κάθε αρχή κράτους δικαίου, ενώ διεθνοποιεί το θέμα ζητώντας οι πρόσφυγες που επιθυμούν να πηγαίνουν στις χώρες της επιλογής τους ,και συγχρόνως να υπάρξει καλύτερη κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε...και βέβαια αναδεικνύει με αριθμούς πως δεν υπάρχει καμιά 'θεωρία εισβολής'..

Από την άλλη εμμένει στο ότι η ίδια η Ευρώπη χρωστά πολλά ιστορικά στις μεγάλες μεταναστεύσεις του παρελθόντος και στην οικονομική ,αλλά και στην πολιτιστική της ανάπτυξη..

Την ίδια φυσικά στιγμή αναδεικνύει κάθε ρατσιστική και ακροδεξιά αντίδραση ως επικίνδυνη για την Δημοκρατία...

Ως προς την Ελλάδα που ανέκαθεν ήταν τόπος όσμωσης πολιτισμών αλλά και που γηγενείς αναδείχτηκαν στην διασπορά ,είναι δημοκρατική υποχρέωση να μπουν στην γωνία 'απόψεις' περί 'αλλοίωσης του πολιτισμού'.

Αρκεί η γνωστή στροφή του Σεφέρη 'Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας'..

Είτε λοιπόν θα ακολουθηθεί μια ψευτοελιτίστικη στάση τσουβαλιάσματος των πάντων ως ακροδεξιών είτε θα γίνει προσπάθεια μιας πανδημοκρατικής οργάνωσης και ανάδειξης των ανθρωπιστικών ιδεωδών και της καλής φιλοξενίας του 'Ικέτη' με ταυτόχρονη ρητή καταγγελία κάθε ρατσιστικής και ψεκασμένης αντίδρασης...

Ως προς τις διάφορες κοντόφθαλμες κυβερνήσεις ας έχουν υπ'οψη τους πως ούτε καν αυτές τις συμφέρουν τυφλές εξεγέρσεις απελπισμένων είτε συγκρούσεις 'ντόπιων' και 'ξένων' γιατί συχνά παίρνουν διαστάσεις ανεξέλεγκτες...

Εδώ πια έχουμε να κάνουμε με μια μάχη που οφείλει να αναδείξει τις αρχές της Δημοκρατίας ,της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς .!

Ο κυβερνητικός στρατός εντός των πετρελαιοπηγών στη β.α. Συρία (βίντεο)

Σε πρόσφατο βίντεο βλέπουμε το Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) να μετακινείται ελεύθερα μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στο κυβερνείο της Αλ Χασακά,της βόρειας Συρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συριακός Στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο των πετρελαιοπηγών Mullah Abbas, που βρίσκονται στην ανατολική ύπαιθρο της περιοχής Al-Qamishli.
Το τμήμα αυτό της Al-Qamishli  ήταν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Κούρδων και των συμμάχων τους του Συνασπισμού των ΗΠΑ.
Όπως φαίνεται και στο σύντομο βίντεο, παρακάτω, ο συριακός στρατός βρίσκεται εντός των πετρελαιοπηγών και μετακινείται ελεύθερα σε όλο το χώρο.


ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ!


Το θέμα με το μπάρμπεκιου,συγγνώμη που θα στενοχωρήσω κάποιους "οπαδούς της ελευθερίας της έκφρασης" που όμως όταν τους επιβάλλουν διάφορες απαγορεύσεις...σωπαίνουν,δεν είναι τόσο αθώο όσο δείχνει και ούτε για διακωμώδηση,όπως επιχειρούν τώρα τα ορφανά του Χίτλερ και οπαδοί της "σοβαρής" Χ.Α.Έχει τη δική του φρικτή σημειολογία.

Έχουν διοργανωθεί τέτοια "χάπενινγκς" κατά το παρελθόν,κυρίως στις ΗΠΑ έξω από συναγωγές με οργανωτές τους νεοναζί της Κ.Κ.Κ. και σκοπό είχαν να επαναφέρουν - μέσω της όρασης της κάπνας και της οσμής ψημένου κρέατος - στη μνήμη των Εβραίων τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των κρεματορίων και,φυσικά,λειτουργούσαν ως προειδοποίηση για το τι τους περιμένει στο μέλλον!

Πρόκειται για καθαρά φρικιαστικό και ναζιστικής έμπνευσης ακτιβισμό,τον οποίο οι φασίστες θέλουν να ντύσουν με τον μανδύα της "ελευθερίας της έκφρασης" και την προβιά της διακωμώδησης των αντιδράσεων (είναι γνωστό πως οι φασίστες όταν αντιληφθούν αντιδράσεις στους σκοπούς τους,τότε τους διακωμωδούν για να ξεχαστούν γρήγορα).Αυτόν τον ακτιβισμό,διάφοροι "ανιστόρητοι" Κυρανάκηδες (το "ανιστόρητοι" εντός παρένθεσης γιατί οι Κυρανάκηδες και λοιπά τέκνα των ηττημένων του Β' Π.Π. που,δυστυχώς,ξανασηκώνουν κεφάλι τα γνωρίζουν άριστα και γι αυτό επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία),όχι μόνο τον χειροκροτούν,αλλά τον ενθαρρύνουν κιόλας!

Χρειάζεται εγρήγορση και οργάνωση της δημοκρατικής κοινωνίας γιατί ο φασισμός πλησιάζει τρέχοντας!

                            Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, φαγητό και κείμενο