Για τον Βαγγέλη που έφυγε...


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΙΑΣ, ετών 33

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Τμήμα Συντήρησης του Εθνικού Θεάτρου

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 29 ΓΕΝΑΡΗ 2012

 

Ο Βαγγέλης Σταμούλιας από την Ανοιχτή Συνέλευση του Αιγάλεω ήταν πάντα ανάμεσα στους πολλούς διαδηλωτές.

 

Ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει με ότι γνώριζε ή μπορούσε να μάθει. Τον Φεβρουάριο του 2011 είχε συλληφθεί από τα ΜΑΤ. Αντίσταση κατά της αρχής να υποθέσω; Κάπως έτσι. Κατηγορήθηκε για επίθεση σε αστυνομικό (σύνηθες το… κακούργημα στα διαβιβαστικά της Ασφάλειας), λίγο καιρό αφέθηκε ελεύθερος.

 

Αλλά είχε μπει πια στο μάτι της εξουσίας.

 

Τι άλλο «κακό» έκανε ο Βαγγέλης Σταμούλιας; Επανασύνδεε το ρεύμα σε οικογένειες που η ΔΕΗ το είχε κόψει λόγω οφειλών-χαρατσίου και το είχαν ανάγκη! Ο άνθρωπος ήταν 33 ετών. Δεν άντεξε το εκδικητικό κυνήγι της εξουσίας. Δε θέλει πολύ ο άνθρωπος. Λυγάει, όσο δυνατός κι αν είναι. Είχε μία δίκη μπροστά του! Μια κατηγορία μπροστά του από το ΚΡΑΤΟΣ, τη ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

 

Γιατί κύριε έκανες επανασυνδέσεις στο ρεύμα των φτωχών; Έγκλημα!

 

Φούνταρε από τον τέταρτο όροφο, αφού λέει πρώτα είχε κάψει τα πολιτικά του βιβλία. Τι σημασία πια έχει τι έχει κάψει και τι είχε αφήσει όρθιο;

 

Τον περασμένο Φεβρουάριου κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, η σύζυγός του «κατέθετε»: «Ο άνδρας μου, Βαγγέλης Σταμούλιας, εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο στο Τμήμα Συντήρησης. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Στη διαδήλωση συμμετείχε στο μπλοκ του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και ήταν στην ομάδα περιφρούρησης. Όταν οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση στην οδό Πανεπιστημίου και πνίγηκαν μέσα στα δακρυγόνα, ο άνδρας μου μέσα στο χαμό που επικράτησε βρέθηκε στα χέρια των ΜΑΤ να δέχεται χτυπήματα, όπως αυτά που δείχνουν και οι φωτογραφίες σας. Στη συνέχεια προσήχθη στη ΓΑΔΑ και από τότε μέχρι και σήμερα κρατείται για να απολογηθεί αύριο το πρωί στον Ανακριτή. Είμαι συγκλονισμένη και εξοργισμένη. Ο άνδρας μου είναι ένας προοδευτικός ενεργός πολίτης, ο οποίος όπως κι άλλοι χιλιάδες άνθρωποι που αγωνιούν γι’ αυτόν τον τόπο, που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, κατέβηκε να διαδηλώσει ειρηνικά με τους συναδέλφους του. Ακόμα δεν το πιστεύω, όχι μόνο εγώ αλλά και όσοι των γνωρίζουν, πώς ο Βαγγέλης κατηγορείται για επίθεση σε αστυνομικό».

 

Και κατέληγε: «Στόχος είναι η προσπάθεια τρομοκράτησης των διαδηλωτών, οι οποίοι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς προσπαθούν να προασπίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, όπως είναι η εργασία, η περίθαλψη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι παρότι κατηγορείται για πλημμελήματα αντί να πάει αυτόφωρο, παραπέμφθηκε στον ανακριτή, με αποτέλεσμα αντί να αφεθεί ελεύθερος εχθές το μεσημέρι συνεχίζει να κρατείται».

 

Στην εποχή της κρίσης οι άνθρωποι πεθαίνουν σωματικά ή ψυχικά, αυτοκτονούν ψυχικά ή σωματικά,  δολοφονούνται ψυχικά ή σωματικά...

 

Ετσι, δε μερεύουν οι άνθρωποι, αγριεύουν...







Είναι μόνο η αρχή ;

Αθλιότητες του «Σκάι» κ.α. κατά του ΚΚΕ


Μετά το «μοντάζ» των απόψεων του κ.Διαμαντόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, ήρθε η σειρά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ -ΟΛΑ τα κανάλια, πρωτοστατούντος του «ΣΚΑΙ» μίλησαν για «κατάληψη» του Υπ. Εργασίας…
…τραβηγμένες από το ίδιο σημείο και «ω του θαύματος» στις δύο δεν υπάρχει καμία σπασμένη πόρτα ενώ στις άλλες δύο εμφανίζεται. Στις δύο το φωτιστικό είναι όρθιο και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο είναι πεσμένο. Στις δύο οι καρέκλες είναι μέσα στο γραφείο του υπουργού και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο έχουν ριχτεί στην πόρτα ώστε να δίνεται εικόνα μάχης.
…τραβηγμένες από το ίδιο σημείο και «ω του θαύματος» στις δύο δεν υπάρχει καμία σπασμένη πόρτα ενώ στις άλλες δύο εμφανίζεται. Στις δύο το φωτιστικό είναι όρθιο και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο είναι πεσμένο. Στις δύο οι καρέκλες είναι μέσα στο γραφείο του υπουργού και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο έχουν ριχτεί στην πόρτα ώστε να δίνεται εικόνα μάχης. (ΦΩΤΟ -902.gr)


Το πρωί της Τετάρτης, περίπου στις 10.30, εκπρόσωποι σωματείων και εκλεγμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια Ομοσπονδιών πραγματοποίησαν παρέμβαση με αφορμή τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, που, προλειαίνοντας το έδαφος για τις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές, δε δίστασε να ισχυριστεί πως το ασφαλιστικό σύστημα έχει οικοδομηθεί πάνω στη βάση πελατειακών σχέσεων! Ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό, ο οποίος έμενε άφαντος. Τους «υποδέχθηκε», όμως, μια ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών δυνάμεων που ειδοποιήθηκε να ανέβει στον 8ο όροφο, όπου βρισκόταν η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία.

Οι συνδικαλιστές παρέμειναν στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα, «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες»«Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και επιμένοντας να συναντήσουν τον υπουργό, μεταφέροντας την αγανάκτηση και την αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών που εκπροσωπούν. Ο υπουργός εξακολουθούσε να μένει άφαντος, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, «εγκλωβίζοντας» τους συγκεντρωμένους στον προθάλαμο του γραφείου του. Οταν οι συνδικαλιστές επιχείρησαν να αποχωρήσουν από το κτίριο συντεταγμένα, δυνάμεις καταστολής απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, με σκοπό να τους προσαγάγουν. [902.gr]

Ο Πορτοσάλτε με το «καλημέρα» παριστάνει τον ανήξερο για την προβοκάτσια που έστησε το Υπουργείο Εργασίας και ζητάει να δείξει σοβαρότητα το ΚΚΕ. Αλλά κάνει γαργάρα τόσο τις κατηγορηματικές δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, όσο και την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Από κοντά με τον Πορτοσάλτε, ο Οικονόμου στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ «τα σπάει», ενώ ήδη έχει αποδειχτεί ότι οι φωτογραφίες που παρουσίασε χτες το κανάλι του Αλαφούζου είναι στημένες από το Υπουργείο Εργασίας.


Η παράθεση των φωτογραφιών αποκαλύπτει το στήσιμο: Είναι τραβηγμένες από το ίδιο σημείο και «ω του θαύματος» στις δύο δεν υπάρχει καμία σπασμένη πόρτα ενώ στις άλλες δύο εμφανίζεται. Στις δύο το φωτιστικό είναι όρθιο και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο είναι πεσμένο. Στις δύο οι καρέκλες είναι μέσα στο γραφείο του υπουργού και «ω του θαύματος» στις άλλες δύο έχουν ριχτεί στην πόρτα ώστε να δίνεται εικόνα μάχης.

Εξακολουθούν στο «ΣΚΑΪ» να κάνουν γαργάρα τόσο τις κατηγορηματικές δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, όσο και την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές. […]»