Γερμανία,Βέλγιο

 


Στη Γερμανία οι λαϊκές κινητοποιήσεις μετά τις ανατολικές περιοχές, το Βερολίνο και τα μεγάλα βιομηχανικά κέντρα, εξαπλώθηκαν και στη συντηρητική, παραδοσιακή Βαυαρία:

 

Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους ενάντια στο κόστος ενέργειας και ζωής και την πολιτική Σόλτς ακόμα και στο λαμπερό Μόναχο!

 

 


 

 

Και στο Βέλγιο δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές:

«Λεφτά για τους μισθούς κι όχι για τον πόλεμο», «Σταματήστε το ΝΑΤΟ» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν!

 

ΠΗΓΗ: ΘΕΡΣΙΤΗΣ στο Telegram

Περού

 

Στο Περού χιλιάδες εξεγερμένοι διαδηλωτές τρέπουν σε φυγή την αστυνομία ενώ και μια ομάδα αστυνομικών ενώνεται μαζί τους!

 

🔥Το Περού ακολουθεί το μονοπάτι της Βολιβίας και της Βενεζουέλας: Μπορεί ο ανατραπείς αριστερός πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο και οι υποστηρικτές του να «αντεπιτεθεί» στους Αμερικανούς;

Το ίδιο είχε γίνει παλιότερα στη Βενεζουέλα όταν ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, ο οποίος συνελήφθη από τους αντιπάλους του, ανέκτησε την εξουσία μέσω λαϊκών διαδηλώσεων. Όπως και στη Βολιβία όπου οι αριστερές δυνάμεις του ανατραπέντος Μοράλες επανήλθαν τελικά στην εξουσία με εκλογές που επέβαλαν οι διαδηλώσεις.

🔥 Από τις 9 Δεκέμβρη οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί σε κάθε γωνιά του Περού σαν εξέγερση και ανυπακοή στο φιλοαμερικάνικο πραξικόπημα της 7 Δεκέμβρη που οδήγησε στην ανατροπή και σύλληψη του Πέδρο Καστίγιο

👉 Και στο Περού η συνταγή του πραξικοπήματος ήταν η ίδια ακριβώς όπως στα αποτυχημένα στη Βενεζουέλα και τη Βολιβία, το πετυχημένο στη Βραζιλία και αυτό που είναι σε εξέλιξη στην Αργεντινή :

-Δεν βγάζουν μπροστά πια τάνκς, χούντες και στρατηγούς αλλά μοχλός είναι κάποιοι Ανώτεροι Δικαστές κι ένα ελεγχόμενο αντιπροσωπευτικό σώμα, Βουλή ή Γερουσία.

 

Έλα όμως που υπάρχει και λαός που έχει τη δική του θέληση!

 


 

ΠΗΓΗ: ΘΕΡΣΙΤΗΣ στο Telegram