Μνημείο γκεμπελισμού η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΟΧΙ




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο περσινό δημοψήφισμα

«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μεγάλο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015.
Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας. Είπε ΌΧΙ στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στην εκστρατεία τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από όλο το εγχώριο και διεθνές σύστημα.

Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν άνοιξε ο δρόμος για μια διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό πρόσημο, δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα στα οποία είχαν δεσμευτεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε μπροστά μας και άλλες μεγάλες μάχες και αγώνες, που μόνο με αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε και θα νικήσουμε»

Ποια Μνημόνια,κωλοτούμπες,ξεπουλήματα και αηδίες, αν δεν το καταλάβατε νίκησε το ΟΧΙ και με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν άνοιξε ο δρόμος για μια διαφορετική πολιτική


Ξανθός: Κάποτε τον χαρακτήριζε «εκφραστή του νέου φασισμού», σήμερα τον επιβραβεύει και τον διορίζει νέο διοικητή του ΠΑΓΝΗ



xanthos-giatroi rethimno 1

Κάποτε ως μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ρεθύμνου ο Ανδρέας Ξανθός κατηγορούσε τον τότε διοικητή του ΓΝ Ρεθύμνου Γιώργο Μοσχοβάκη ως «εκφραστή του νέου φασισμού» και ως «επικίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Μάλιστα, σε διαμαρτυρία της Ένωσης, όπως έχει καταγραφεί σε ρεπορτάζ της τότε εποχής, και συγκεκριμένα το 2012, «γιατροί και νοσηλευτές εισέβαλαν στο γραφείο του διοικητή, ζητώντας την παραίτησή του, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο, ενώ εκτοξεύτηκαν και αβγά εναντίον του. Ακόμη, με ένα ψαλίδι του έκοψαν τα καλώδια του υπολογιστή», «...ενώ γράφτηκε στο τοίχο του το σύνθημα “έξω οι φασίστες από το νοσοκομείο”».

Σήμερα, ως υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, έκρινε ότι όλα όσα κατηγορούσε τον τότε διοικητή δεν υφίστανται, και για αυτό, για να τον ανταμείψει για τη... μετάλλαξή του, τον διόρισε ως το νέο διοικητική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Όπως χαρακτηριστικά και δηκτικά σχολιάζει το ygeionomikoi.gr, «έχει γραφεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των διοικητών που τοποθετεί η σημερινή κυβέρνηση στα νοσοκομεία αποτελούν άτομα που είχαν επιλεγεί και χρησιμοποιηθεί ως διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η “αλλαγή του καθεστώτος” που βροντοφωνάζει ο Π. Πολάκης φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο αλλαγή…»,
  • Διαβάστε αναλυτικότερα για το θέμα, εδώ.