1 Οκτώβρη. Η μεγάλη δίκη των Σκουριών. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. #skouries


     
Η μεγαλύτερη δίκη της τοπικής κοινωνίας της Χαλκιδικής που αντιστάθηκε στα καταστροφικά σχέδια της Καναδικής Eldorado ξεκινά στις 1 Οκτωβρίου, στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μετά από τρεις αναβολές.
             

 
21 κάτοικοι δικάζονται για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών το Φεβρουάριο 2013, με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που περιλαμβάνουν ακόμα και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Οι ποινικές διώξεις, με έωλα κατηγορητήρια και ανύπαρκτα στοιχεία, είναι η συνέχεια της βάρβαρης καταστολής των κινητοποιήσεων, του ξύλου, των δακρυγόνων, των βίαιων προσαγωγών, των απαγωγών και εξαφανίσεων στα μπουντρούμια της κρατικής Ασφάλειας, της παράνομης λήψης DNA από εκατοντάδες κατοίκους και των πολύμηνων προφυλακίσεων αγωνιστών. Είναι το αποκορύφωμα της προσπάθειας τρομοκράτησης της τοπικής κοινωνίας και όλου του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη, για να σταματήσει να αντιδρά και να αντιστέκεται, να κάτσει σπίτι, να ξεχάσει την καταστροφή του τόπου. Έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρεία να υλοποιήσει ανενόχλητη τους σχεδιασμούς της.

Στη 1 του Οκτώβρη θα είμαστε όλοι εκεί.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο.
Η σκευωρία θα αποδειχθεί και οι κατηγορίες θα καταπέσουν.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! 

Ας ξεκινήσουν οι χοροί των αγορών


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανοξύστης και υπαίθριες δραστηριότητες
Ας ξεκινήσουν οι χοροί των αγορών.
Ο οργανοΜπαίχτης κατέφθασε...

  
Το ένα μετά το άλλο, δημόσια ακίνητα μεταβιβάζονται στο ''υπερταμείο'', όπως αποκαλύπτεται, αφού μετά τους Αρχαιολογικούς χώρους, τα Μνημεία και τα Νοσοκομεία στη λίστα ,τώρα και τα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ) της Θεσσαλονίκης, το Ινδικό νεκροταφείο αλλά και εκκλησιαστικοί χώροι στη Θεσσαλονίκη πάνε για ξεπούλημα .
Δεν θα μείνουν ούτε τα… ''ασημικά '' !

Ειδικότερα:

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταβίβαση του νοσοκομείου στο ''υπερταμείο'' καταγγέλουν ότι παρόλο που ο Τσακαλώτος-το ''τσακάλι''-λέει ότι δεν μεταβιβάζονται τα ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) στο ''υπερταμείο'' (ΤΑΙΠΕΔ) ,ψεύδεται αφού , το νομικό πρόσωπο είναι ένα χαρτί, είναι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου.

Οι εγκαταστάσεις όμως δεν ανήκουν στο νομικό πρόσωπο, το νομικό πρόσωπο απλώς στεγάζεται στον χώρο αυτό και λειτουργεί ως νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

Tον χώρο (ακίνητο) μεταβιβάζουν και όχι τα νομικά πρόσωπα (χρήση)!

Πως έγινε το ''κόλπο'' ;

Η κυβέρνηση ενέκρινε τους κωδικούς αριθμούς του Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) των 10.119 (!) μεταβιβαζόμενων ακινήτων (στα οποία περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία Γ. Γεννηματάς και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης) που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ κατόπιν πρότασης του ''εντεταλμένου συμβούλου'' του ''υπερταμείου''.

Ο υπουργός Υγείας μέσα στη Βουλή παραδέχτηκε ότι έχουν περάσει στο υπερταμείο ''κάποια'' κτίρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όχι για εκποίηση αλλά για δήθεν ...''αξιοποίηση''.

Ερώτημα: Ποια είναι αυτή η αξιοποίηση στο ''υπερταμείο'' που δεν μπορεί να κάνει το Ελληνικό κράτος και με τι τίμημα;

Η κυβέρνηση όταν αποκαλύφθηκε το ξεπούλημα , ανέφερε ότι έγινε ...''εκ παραδρομής''.
Αφού λοιπόν είναι ''εκ παραδρομής'', γιατί δεν υπάρχει ορθή επανακοινοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης σε ΦΕΚ όπου θα απουσιάζει ο αριθμός κτηματολογίου του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου Ιπποκράτειου ή κάποιων άλλων νοσοκομείων;

Κάτι τέτοιο, από ό,τι γνωρίζουμε, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί διότι η όποια απόφαση προφανώς θέλει τη ''συναίνεση των δανειστών'' που δεν πρόκειται να υπάρξει...

Προφανώς ''οι δανειστές'' πρότειναν τα προς μεταβίβαση ακίνητα όχι με τους κωδικούς αλλά με το όνομα τους, αλλά η κυβέρνηση φοβούμενη τις αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος αποφάσισε να δημοσιοποίησει μόνο τους κωδικούς τους.

Δηλαδή δημοσίευσε μόνο τους κωδικούς τους , χωρίς να κατονομάζει τα κτίρια στα οποία αντιστοιχούν, για να μην μπορεί κάποιος να βρει σε τι αντιστοιχεί ο κάθε κωδικός !

''Τσακάλι'' ,ο Τσακαλώτος με το νεοαποικιοκρατικό ξεπούλημα..