Πρωταθλήτριες στην αστυνομοκρατία Ελλάδα και Κύπρος

   

Καθεστώς πλήρους αστυνομοκρατίας για τη χώρα μας περιγράφουν για ακόμα ένα έτος τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που τοποθετούν την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για το 2016, και μάλιστα με αυξημένο τον αριθμό των αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Πρωτιά για την Κύπρο, την ώρα που ο αριθμός για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της εμφανίζεται να βαίνει μειούμενος σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η Ελλάδα έρχεται τρίτη στη σχετική κατάταξη, απασχολώντας το 2016 492 αστυνομικούς ανά 100.000 κατοίκους, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στους 318. Σε σχέση με τα στοιχεία του 2015, ο αριθμός των αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε κατά 14 αστυνομικούς, καθώς και το 2015 η χώρας μας βρισκόταν στην τρίτη θέση, με 478 αστυνομικούς.

Η λίστα με την κατάταξη των χωρών ανά 100.000 κατοίκους (πηγή: ec.europa.eu/eurostat)
Στην πρώτη θέση παραμένει η Κύπρος για το 2016 με 573 αστυνομικούς ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Μάλτα με 505. Την πρώτη τριάδα ακολουθούν η Κροατία με 490 αστυνομικούς, η Λετονία με 461, η Ιταλία με 453, η Πορτογαλία με 451 και η Σλοβακία με 410. Στις τελευταίες θέσεις εμφανίζεται η Ουγγαρία με 90 αστυνομικούς, η Φινλανδία με 137 και Δανία με 186.
Στους 361 αστυνομικούς ανά 100.000 κατοίκους οι αστυνομικοί της Ισπανίας, στους 326 της Γαλλίας, ενώ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Ολλανδία με 299 και η Γερμανία με 297. 
Κατά τα ίδια στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται σε 1,62 εκατ., αριθμός μειωμένος κατά 3,4% σε σχέση με το 2009. 

Ο αντίστοιχος αριθμός αστυνομικών στην ΕΕ το 2015 (jodi.graphics με πηγή Eurostat)

Ινστιτούτο ακυρώνει την απονομή βραβείου στην Άντζελα Ντέιβις λόγω της υποστήριξής της στην Παλαιστίνη

 

Το Ινστιτούτο Πολιτικών Δικαιωμάτων του Μπέρμιγχαμ (BCRI), στο νότιο κράτος της Αλαμπάμα, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την τελετή για την απονομή βραβείου στην ακαδημαϊκό και πολιτική ακτιβίστρια Άντζελα Ντέιβις.

Στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο αναφέρει ότι «μετά από προσεκτικότερη εξέταση των δηλώσεων και των δημόσιων αρχείων της κ. Ντέιβις καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς δεν πληροί όλα τα κριτήρια στα οποία το βραβείο βασίζεται». Στη συνέχεια της δήλωσής του το BCRI αναφέρει επίσης ότι «οι υποστηρικτές και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα και οργανώσεις, τόσο εντός όσο και εκτός της τοπικής μας κοινότητας, άρχισαν να ζητούν να αναθεωρήσουμε την απόφασή μας».

Παρόλο που το ινστιτούτο δεν ονόμασε ειδικά την Εβραϊκή-Αμερικανική κοινότητα, ο δήμαρχος του Μπίρμινχαμ, Randall Woodfin, δήλωσε ότι «απογοητεύτηκε» από την απόφαση, η οποία ακολούθησε «διαμαρτυρίες από την τοπική εβραϊκή κοινότητα και κάποιων από τους συμμάχους της».

Φαίνεται ότι οι «δηλώσεις και τα δημόσια αρχεία» στα οποία αναφέρεται το BCRI ήταν η υποστήριξη του Davis για το Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ (BDS) και η υπεράσπισή της στα παλαιστινιακά δικαιώματα, κατά των οποίων τα μέλη της Εβραϊκής-Αμερικανικής κοινότητας έκαναν καταγγελία.

Το εβραϊκό περιοδικό Forward, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι η Εβραϊκή Ομοσπονδία του Μπέρμιγχαμ – μια ομπρέλα που εξυπηρετεί τοπικά εβραϊκά ιδρύματα στην πόλη – έγραψε ένα μήνυμα στα μέλη της αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ευχαριστώντας το BCRI για την αλλαγή θέσης: «Η Εβραϊκή Ομοσπονδία του Μπέρμιγχαμ ευχαριστεί το συμβούλιο του BCRI για τη στοχαστική και θαρραλέα επανεξέτασή του. Το BCRI είναι ένας μεγάλος θεσμός που κάνει πολλά για να ωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα μας».

Άφωνοι , για το κύμα συμπαράστασης


Ο Γάλλος μποξέρ που έδειρε μισή διμοιρία ΜΑΤ παραδόθηκε στην αστυνομία,μετά την επικήρυξη του,λέγοντας ότι δεν είναι ακροδεξιός,όπως τον κατηγορούν,αλλά σιχάθηκε να βλέπει την αστυνομία να χτυπά ειρηνικούς διαδηλωτες.

Κινδυνεύει με 5 χρόνια φυλάκισης και ήδη ομάδες αλληλεγγύης σε αυτόν έχουν συγκεντρώσει 114 χιλιάδες ευρώ για τα δικαστικά του έξοδα.

Άφωνοι οι υπουργοί της κυβέρνησης για το κύμα συμπαράστασης.
Και για να μην ξεχνιόμαστε

Μπατσοι Γουρουνια Δολοφόνοι