Ποινικός Κώδικας #2



Αρθρα 167Α και 168

167Α "Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων", με αυξημένη ποινή. Με βάση το άρθρο αυτό "δημιουργείται μια νέα διάταξη, με την οποία διευρύνεται το αξιόποινο, καλύπτοντας πράξεις αθέμιτης επιρροής, πίεσης ή απειλής, μέσω των οποίων επιχειρεί ο δράστης να επιβάλλει σε δικαστικό λειτουργό, διαιτητή ή ένορκο την ενέργεια πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά του ή την παράλειψη της νόμιμης πράξης ή την ευνοϊκή ή δυσμενή μεταχείριση ορισμένου διαδίκου". 

Δηλαδή και με λίγα λόγια: κίνημα κατά των πλειστηριασμών και οποιοδήποτε άλλο κίνημα με παρόμοια δράση τώρα ή στο μέλλον, η παρουσία μέσα σε δικαστήρια σωματείων ή συνδικαλιστικών οργανώσεων σε αντίστοιχες δίκες κλπ κλπ θα είναι ....βία! Και να σημειώσω ότι και οι συμβολαιογράφοι είναι μιας μορφής δικαστικά πρόσωπα!

Άρθρο 168 "Διατάραξη δημόσιας λειτουργίας". Εώς και 2 χρόνια φυλάκιση για όποιον εισέρχεται παράνομα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και προκαλεί σοβαρή διατάραξη της ομαλής λειτουργίας. 

Στην δεύτερη δε παράγραφο που αναφέρεται στις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις έως και 2 έτη φυλάκιση για όποιον " χωρίς να διαταράξει την κοινή ειρήνη, εμποδίζει αυθαίρετα ή διαταράσσει σοβαρά τις συνεδριάσεις συλλογικού οργάνου συγκροτούμενο σύμφωνα με το νόμο για την διεξαγωγή δημοσίων υποθέσεων."

Με απλά λόγια: το κίνημα κατά των εξορύξεων εδώ στα μέρη μας, που τόσες φορές έχει παραστεί σε Δημοτικά Συμβούλια, οι κινητοποιήσεις εργαζόμενων ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων πάλι σε συνεδριάσεις Δημοτικών ή Διοικητικών Συμβουλίων κλπ κλπ θα πάει ...κατηγορούμενο!


Ποινικός Κώδικας #3



Αρθρο 187 ( σκέτο, Α και Β)

σελίδα 80 αιτιολογικής έκθεσης: " Η ουσιώδης αλλαγή στο έγκλημα της τρομοκρατίας είναι η κατάργηση του καταλόγου των αξιόποινων πράξεων που μπορούν να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές, όπως συνέβη και με το έγκλημα της εγκληματικής οργάνωσης. Προβλέπεται έτσι ότι τρομοκρατικό έγκλημα μπορεί να είναι οποιοδήποτε κακούργημα ή οποιοδήποτε κοινώς επικίνδυνο έγκλημα, εφόσον τελείται υπό συνθήκες ή με τέτοιο τρόπο ή σε τέτοια έκταση που να προκαλεί σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα ή για διεθνή οργανισμό και με τους σκοπούς που περιγράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο". Να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους εκτελεστές ( ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ κλπ κλπ) για το ότι κάποια στιγμή ίσως πολλοί να μπορούν να κατηγορηθούν με τον 187!!!!! 
Ειλικρινά αυτό το "με τέτοιο τρόπο ή σε τέτοια έκταση" μιλάμε είναι η επιτομή της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας!!!!

Παραγραφος 6, άρθρο 187Α: "Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη".

Και αφού η "τρομοκρατική πράξη" πριν έχει οριστεί με τον πιο πάνω ορισμό του 187, εδώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα άρθρα σας στα blog μόνο τραγουδάκια και λουλουδάκια θα βάζετε!

187Β Ποινικοποιείται οποιαδήποτε υποστήριξη, υλική ή σε επίπεδο πληροφοριών, όσων χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές οργανώσεις» ή και «ατομικοί τρομοκράτες», και τιμωρείται με έως 10 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αυτό να ισχύει για τις «εγκληματικές οργανώσεις». Ποινικοποιείται οποιαδήποτε εκδήλωση αλληλεγγύης, με σκοπό την περιθωριοποίηση των χαρακτηριζόμενων κάθε φορά ως ''τρομοκρατών''. Να σημειώσω ότι η ΧΑ είναι ....εγκληματική οργάνωση, οπότε δεν υπάρχει θέμα με αυτό! Τέρμα οι συναυλίες για την Ηριάνα και τον Περικλή! Τέρμα οι υπογραφές και τα κείμενα για απεργούς πείνας! 

Αλήθεια, φίλοι, συγγενείς θα έχουν κι αυτοί επιπτώσεις; Θα μας το πείτε τώρα ή θα το αφήσετε για έκπληξη;;;;

Ξανά θερμά συγχαρητήρια! Για τις μεγάλες επιτυχίες της κυβερνήσεως και του συστήματος!