Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ




Τα αφεντικά τσιμεντάδες της περιοχής ετοιμάζονται να φτιάξουν κοινή μονάδα παραγωγής τσιμέντου στον άμοιρο Καβοντόρο. Ο εξοπλισμός θα έρθει από τους "φίλους" εξ Ανατολής. Αλλο ένα βήμα προς την ολοκληρωτική καταστροφή και βιομηχανοποίηση του Καβοντόρου εν όψει των περίπου 100 ανεμογεννητριών με άδεια εγκατάστασης των ΤΕΡΝΑ και RF ENERGY (δηλαδή ξεκινούν άμεσα) και των περίπου 60 που έχουν άδεια παραγωγής. 
Η ισοπέδωση της Οχης συνεχίζεται με ζήλο και κυρίως τα χωριά Πλατανιστός, Αντιά, Κόμιτο, Ευαγγελισμός, Καψούρι, Ζαχαριά, Σχίζαλι και Πρινιά θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. 

Προστατευόμενη περιοχή δικτύου Natura 2000 στα χαρτιά. Υποβάθμιση της αξίας της γης και ανεπανόρθωτη μακροπρόθεσμη οικονομική καταστροφή στην πράξη.
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό, κείμενο που λέει "ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA οΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ! Αντίαιολικό Μέτωπο Αντίστασης Καρυστίας"

[---->]

Μαρία Δεναξά: Για… τα πανηγύρια (η Συμφωνία των Βρυξελλών)


Του Μανώλη Κομνηνού

Στις προβληματικές πτυχές της Συμφωνίας των Βρυξελλών, στάθηκε η Μαρία Δεναξά με αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

Η καλή δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

Επικράτηση των σκληρών στην Ευρώπη. Για την παροχή των κονδυλίων (επιχορηγήσεις+δάνεια) επιβάλλονται όροι επιτήρησης (βλέπε μνημόνιο). Διάθεση των ποσών από το καλοκαίρι του 2021! Για τα πανηγύρια!

Χειρότερη αναλογία επιχορηγήσεων-δανείων για την Ελλάδα. Επιχορηγήσεις: 19 δις από 22.5 που ήταν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δάνεια: 12 δις από 9.4.

Για την επίτευξη της συμφωνίας θυσιάστηκαν ή υπέστησαν περικοπές, σημαντικά προγράμματα για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία ((Horizon, Erasmus), ενώ το πρόγραμμα EU4Health των 9δις για την Υγεία, εξαφανίστηκε. Για ποια ιστορική ημέρα για την Ευρώπη μιλάμε;

 


 







[----->]

''Ποιος διοικεί αυτό το κράτος?''


Προστάτευαν τους Βαρδινογιανναίους ακόμη κι όταν η φωτιά ήταν απολύτως ελεγχόμενη και άφησαν το Μάτι ανυπεράσπιστο. Ποιος διοικεί αυτό το κράτος?
<από τις 16.46 έχουν ενημέρωση στο συντονιστικό κέντρο από αξιωματικό που πετάει στην περιοχή, πως η φωτιά κοντά στα διυλιστήρια είναι ελεγχόμενη «έρπουσα σε θάμνους», εκείνοι συνεχίζουν τις εκτροπές προς την Κόρινθο, αφήνοντας όμως το Μάτι χωρίς εναέρια.
Ο ανακριτής παραθέτει μια λίστα με 12 αεροσκάφη που θα μπορούσαν και έπρεπε να έχουν επιχειρήσει στο Μάτι από τις 16.41 έως και τις 18.00. Κάποια έχουν σταλεί χωρίς να υπάρχει τελικά ανάγκη στην Κόρινθο>


[---->]