Υπέγραψαν σύμβαση; Φάτε τους.

  της Ντίνας Μπατζιά

Ένας μηχανισμός στοχοποίησης εργαζομένων και συνδικαλιστών μπήκε από χτες σε λειτουργία από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, παρασύροντας σε έναν πρωτοφανή κοινωνικό αυτοματισμό εκατοντάδες πολίτες που προφανώς αγνοούν όλες τις πτυχές του θέματος. Στόχος της επίθεσης οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί κατάφεραν να υπογράψουν ΣΣΕ. 

"Zerohedge": Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν ήδη χρεοκοπήσει...


Με αφορμή την αντίδραση της Πορτογαλίας στην επέκταση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η οικονομική ιστοσελίδα "Zerohedge" κάνει σύγκριση των δύο χωρών και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Ελλάδα και Πορτογαλία βρίσκονται στην ίδια δυσμενή μοίρα, αφού έχουν ήδη χρεοκοπήσει.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ειδικά για την Ελλάδα πως «τα ΜΜΕ συχνά αναφέρουν ότι χάρη στην επέκταση του προγράμματος στο Eurogroup η χρεοκοπία απεφεύχθη. Αυτό είναι χαζομάρες.
Αυτό που αναβλήθηκε δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η χρεοκοπία αλλά η επίσημη διακήρυξη της χρεοκοπίας» σημειώνεται.

Κ. Λαπαβίτσας: “Η μάχη για την Ελλάδα μόλις ξεκίνησε”

Με σημερινό του άρθρο στη βρεταννική Guardian ο Κώστας Λαπαβίτσας εξηγεί τι συνέβη στη διαπραγμάτευση του Φεβρουαρίου, τι κερδήθηκε και τι πρέπει να διεκδικηθεί τους επόμενους κρίσιμους τέσσερις μήνας. Αναλύει τι σημαίνει  Η μάχη για την Ελλάδα μόλις άρχισε (Τhe fight for Greece has just begun), που ήταν και ο αρχικός τίτλος του άρθρου τον οποίο η εφημερίδα άλλαξε σε To beat austerity Greece must break free from the euro.

Η συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και της ΕΕ μετά από τρεις βδομάδες εντόνων διαπραγματεύσεων, αποτελεί ένα συμβιβασμό που επιτεύχθηκε κάτω από οικονομικούς εξαναγκασμούς. Το κέρδος για την Ελληνική πλευρά είναι ότι κράτησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζωντανή και ικανή να δώσει τη μάχη την επόμενη μέρα.