H πατσαβούρα Bild



 ...και τα φαιδρά ξεσπάσματα φαιδρών ανθρώπων

 

Κάτω η Χούντα του Τσίπρα

«Τη Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν και πάλι στις Βρυξέλλες για να αποφύγουν τα χειρότερα. Πρωταγωνιστής σε αυτό το δράμα θα είναι και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επιδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, τότε θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους».
 
Διαβάζεις αυτά τα εμετικά στην "Bild", στην πατσαβούρα που κατά τον Σόιμπλε παραμένει μια σοβαρή εφημερίδα, τα διαβάζεις, δυστυχώς, και σε ελληνικά ΜΜΕ και μάλιστα με σχεδόν παρόμοιες διατυπώσεις.
 
Ώρες- ώρες το πράγμα ξεφεύγει εντελώς. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βγήκε πριν από μερικές ημέρες στο ραδιόφωνο του Σκάι και δήλωσε ότι διακρίνει στα στελέχη της κυβέρνησης διαθέσεις δικτατορίας. «Αν είχαν πετρέλαιο, θα είχαν γίνει ήδη δικτάτορες σαν τον Τσάβες», είπε επί λέξει, θεωρώντας προφανές ότι ένας ηγέτης που έχει εκλεγεί τρεις φορές από τον λαό του με ποσοστά από 50% έως 60% είναι δικτάτορας εξ ορισμού.

 Ποια είναι, όμως, η δικτατορική διάθεση που διέγνωσε ο Μπάμπης; Πρώτον, ότι ο Γιάννης Πανούσης απέπεμψε τον ταξίαρχο της αστυνομίας που εξέδωσε την εγκύκλιο για τους μετανάστες, χωρίς να ενημερώσει τον υπουργό. 
 
Αυτό είναι το πρόβλημα κι όχι ότι ο ταξίαρχος έκανε του κεφαλιού του χωρίς να ενημερώσει τον υπουργό. Το δεύτερο περιστατικό δικτατορικής διάθεσης ήταν η παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, που ζήτησε από δύο δημοσιογράφους να μην μιλούν μεταξύ τους την ώρα της συνέντευξης Τύπου. Νομίζω ότι τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποιούσαν και ο Μάλιος με τον Μπάμπαλη.
 
Τη Δευτέρα ο Μπάμπης το χόντρυνε ακόμη περισσότερο: Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης για τα πολιτιστικά είναι, τηρουμένων των αναλογιών, σαν τους τζιχαντιστές του ISIS που σπάνε τους ναούς και τα αγάλματα στο Ιράκ. ΄Εχουν βάλει στόχο, Άρη μου, το Μουσείο της Ακρόπολης, είπε ο Μπάμπης κι εγώ φαντάστηκα τον Ξυδάκη να μπουκάρει στο Μουσείο μαντιλοδεμένος και να ξεπαστρεύει με τη βαριοπούλα κούρους και καρυάτιδες. Τελικά, όπως εξήγησε ο Μπάμπης, δεν είναι η θραύση των αγαλμάτων που εξισώνει το υπουργείο Πολιτισμού με το ISIS, είναι η πρόθεση του υπουργείου να περιορίσει κατά τι τις ώρες που το Μουσείο είναι ανοιχτός στο κοινό. Τύφλα να 'χουν οι τζιχαντιστές.
 
Όλα τούτα μοιάζουν φαιδρά ξεσπάσματα φαιδρών ανθρώπων. Μπορεί να είναι κι έτσι, μπορεί να είναι και κάτι πιο σοβαρό. Θα το διαπιστώσουμε όταν σφίξουν, αν σφίξουν, τα γάλατα στην οικονομία και αρχίσουν διάφοροι ερίφηδες να φωνάζουν «Κάτω η Χούντα του Τσίπρα!» και άλλα παρόμοια.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης
   (Αυγή) 







Οι ''τύποι'' (οι εταίροι) δεν παίζοντα πλέον. Μιλάμε για κανονικό πραξικόπημα

αν δεν το έχετε  καταλάβει.Το έχουν κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα και μία παραπάνω δεν θα τους πείραζε.
Τα πραξικοπήματα δεν αντιμετωπίζονται (μόνο)  επικοινωνιακά