Πάει κι ο Ποδονίφτης

 

 «Μπετόν αρμέ» η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής υπερψήφισε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον εγκιβωτισμό του Ποδονίφτη, αγνοώντας τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των δήμων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Αθηνών. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου που θα καταστρέψει την φυσική κοίτη του ποταμού στο μικρό τμήμα των 770 μέτρων που έχει απομείνει και θα το μετατρέψει σε τσιμέντο, όπως ακριβώς στο νοτιότερο τμήμα του. 

Η διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου δείχνει ότι τα πάντα ήταν προαποφασισμένα. Από τις σημαντικές παραλείψεις της εισήγησης (χαρακτηριστικότερη η μη αναφορά στην αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) μέχρι τις εικόνες που δεν αποτύπωναν τη σημερινή κατάσταση του ποταμού και από τις υπερβάλλουσες επικλήσεις πλημμυρικών κινδύνων μέχρι την παραποίηση απόψεων και θέσεων.

Φιλικές μικροεξυπηρετήσεις


 Αποτέλεσμα εικόνας για δήμαρχος κερατσινίου

 Αποτέλεσμα εικόνας για δήμαρχος κερατσινίου

Η κυβέρνηση με το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη βουλή, παρατείνει την παραμονή των ρυπογόνων εγκαταστάσεων της OIL ONE και της LAFARGE στην πόλη μας για 20 χρόνια.

Πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση που παραπέμπει σε άλλες εποχές και γυρνάει την πόλη μας 50 χρόνια πίσω. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας αντιμετωπίσει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας για ακόμα μία φορά.

Η πόλη μας είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν έχει αλλάξει σελίδα.

Απαιτούμε:

Άμεσο και σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση του τσιμεντάδικου της LAFARGE, της OIL ONE και των ανενεργών δεξαμενών των ΕΛ.ΠΕ

Άμεση ανάκληση της άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών της OIL ONE, η οποία εκδόθηκε μετά από την αλλαγή των χρήσεων γης από τον Υπουργό ΠΕ.ΚΑ

Απαγόρευση επέκτασης δραστηριοτήτων των εγκαταστάσεων για το μεταβατικό διάστημα που παραμένουν στην πόλη

Άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκαλούν.