Θερινό σινεμά στο ραδιομέγαρο

αγέλαστος πέτρα


προσοχή στα πρωτοσέλιδα!

http://www.francescosantoianni.it/wordpress/wp-content/uploads/2013/08/sistemi-di-protezione-gas-nervini.jpg

  

Αέρια νεύρων στη Συρία. Η δυσοίωνη αποτελεσματικότητα ενός προφανούς ψεύδους


Θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο άσχημες συνέπειες από τις "συνηθισμένες" η τρέχουσα εκστρατεία πολλών καθεστωτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (με επικεφαλής, φυσικά, τις "αγαθές ψυχές" της "αριστεράς"), σχετικά με τη χρήση δηλητηριωδών αερίων από την κυβέρνηση Άσαντ. Οι γνωστές μπαγιάτικες "ειδήσεις" για δήθεν "όπλα μαζικής καταστροφής" στα χέρια του κάθε φορά Σαντάμ ώστε να δικαιολογηθεί μία ακόμη επέμβαση της Δύσης, ένας πόλεμος; Ίσως, αυτή τη φορά, να μην είναι έτσι.

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο προφανή.

Πριν απ’όλα, Ποιος ωφελείται; Τι όφελος θα είχε ο Aσαντ σήμερα, να χρησιμοποιήσει δηλητηριώδη αέρια στα προάστια της Δαμασκού κάτω από τα μάτια των επιθεωρητών του ΟΗΕ που μόλις έφτασαν στη Συρία,;

Και για ποια στρατιωτικά οφέλη; Μετά από δύο χρόνια πολέμου, ο συριακός στρατός επανακτά όλες τις θέσεις που είχαν καταλάβει οι "επαναστάτες" (οι οποίοι, εξάλλου, κυριολεκτικά, σφάζονται μεταξύ τους) και τα ίδια τα Δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναγκάζονται να επικρίνουν όλο και περισσότερο το πραγματικό πρόσωπο αυτού του πολέμου εισβολής.


 Εξάλλου,για τον   Άσαντ μια επίθεση με δηλητηριώδη αέρια (ακατανόητο από στρατιωτική άποψη, δεδομένης και της τοποθεσίας που σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χτυπήθηκε) θα σήμαινε υπέρβαση της "κόκκινηςγραμμής" του Ομπάμα πέραν της οποίας
​​ υπάρχουν μόνο ζώνες απαγόρευσης πτήσεων και βομβαρδισμοί: μία κατάληξη σίγουρα μοιραία για το συριακό κράτος, αλλά που η ίδια η Δύση (δείτε σχετικά, μετά τις πρώτες φιλοπόλεμες δηλώσεις, τη μακιαβελική αντίδραση του Ολάντ), μετά την ουσιαστική αποτυχία του πολέμου της στη Συρία αλλά, κυρίως ,την πανωλεθρία της στην Αίγυπτο, φαίνεται σήμερα να μη την επιδιώκει. Αλλά τότε, γιατί αυτό το νέο ψέμα περί αερίων νεύρων, τόσο διαφορετικό από τις άλλες πιο σύνθετες εκστρατείες που αποσκοπούσαν στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, και για το οποίαο το συνήθως φιλοπόλεμο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε μόνο μια γενικόλογη "διευκρίνηση" χωρίς να ξεκινήσει καμία Εξεταστική Επιτροπή;

Ας κάνουμε μια υπόθεση. Γιατί αυτή τη φορά την εκστρατεία για όπλα μαζικής καταστροφής δεν την διαχειρίστηκε η εταιρεία
Hill & Knowlton ή άλλες εταιρείες δημοσίων σχέσεων που τις καλοπληρώνει το Πεντάγωνο, αλλά απευθείας οι "αντάρτες" για να πιέσουν (ή να απειλήσουν) τη Δύση να κινηθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι, μετά από μια αρχική "έκρηξη", η εκστρατεία έχει ήδη ξεθυμάνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αλλά και η "ποιότητα" του ψεύδους αυτή τη φορά φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτή την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, για την τεκμηρίωση της "αλήθειας" της επίθεσης χρησιμοποιούν μαρτυρίες ανώνυμων. Εκτός από την εφημερίδα
Repubblica που, ελλείψει καλύτερης μαρτυρίας στηρίζεται στην πρόεδρο μιας σκοτεινής οργάνωσης που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2013, η οποία, μεταφέρει την τηλεφωνική μαρτυρία γιατρών της οργάνωσης της (για 1300 νεκρούς!) και επαναλαμβάνει αυτά που όλοι γνωρίζουν  αναφορικά με τις επιπτώσεις του αερίου νεύρων σε επιζώντες: ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των ούρων και των κοπράνων. Κρίμα που κανένα από τα αμέτρητα βίντεο που έχουν γεμίσει το διαδίκτυο δεν δείχνουν να αποτυπώνεται αυτό στα ρούχα (που προφανώς δεν τα άλλαξαν) των φερομένων ως θυμάτων, για να μην αναφερθούμε και στα άλλα συμπτώματα που αποδίδονται στα αέρια νεύρων και στα οποία  υποτίθεται ότι οφείλονται οι θάνατοι (εδώ ή εδώ), και στις θεραπείες που υποτίθεται ότι πρέπει να υποβάλλονται τα θύματα, όπως π.χ. η ένεση σε ένα παιδί "νεκρό", που βλέπουμε σε ένα άλλο βίντεο.

Παραμύθια. Παραμύθια  άσχημα σκηνοθετημένα,φτηνά. Με σενάριο, διανομή ρόλων και σκηνικά  πραγματικά αυτοσχέδια. Τα οποία, μεταξύ άλλων, είναι κραυγαλέα ασυνεπή: Γιατί δεν βλέπουμε πουθενά τους γονείς των παιδιών; Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες θύματα στην ταινία; Γιατί όλα τα αγόρια είναι χωρίς ρούχα ενώ τα κορίτσια ντυμένα; Γιατί,κυριολεκτικά, πολλά από αυτά τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο μια ημέρα πριν από την ημερομηνία της υποτιθέμενης επίθεσης; Αλλά ... στο θέμα αυτό αναφέρεται λεπτομερώς το Sibialiria.

Και τώρα μια διευκρίνιση, που αισθάνομαι ότι πρεπει να την κάνω, αφού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θήτευσα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας
NBCR
. Μπορεί στη Συρία, αυτά τα δύο χρόνια του πολέμου, να έχουν χρησιμοποιηθεί τοξικά αέρια,όπως αέρια αντιμετώπισης διαδηλωτών (για να ξετρυπώσουν ή να σκοτώσουν κάποιο μαχητή που είχε καταφύγει σε κτίρια ή σήραγγες), τα οποία σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι δηλητηριώδη ή θανατηφόρα, αυτοσχέδιας βέβαια παρασκευής. 

Σε καμία,όμως, περίπτωση αέρια νεύρων, τα οποία είναι θανατηφόρα (αρκεί μια σταγόνα στο δέρμα για να πεθάνεις), και τα οποία παραμένουν στο περιβάλλον για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (ως εκ τούτου, εύκολα ανιχνεύονται με επιτόπια έρευνα), τα οποία χρησιμοποιούνται με ρίψη από αέρος ( ειδικούς νεφελοποιητές, βόμβες αεροπλάνου, πυραύλους ...) και που αντιμετωπίζονται, όχι με μια "μάσκα αερίου", αλλά με μία ειδική φόρμα - συνήθως από Tyvek C-3 ενισχυμένο για στρατιωτική χρήση – που ποτέ δεν έχουμε δει ακόμη στα αμέτρητα βίντεο και φωτογραφίες από τη Συρία. Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι ο στρατός του Άσαντ (ο οποίος δήλωσε ότι διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα χημικών όπλων) έχει κάνει ποτέ χρήση αερίων νεύρων και ούτε και πιστεύω ότι το έχουν κάνει ποτέ οι "Σύροι αντάρτες" (παρά τα όσα υποστηρίζουν οι ρώσοι και η Del Ponte).

Γιατί αυτή η διευκρίνηση; Γιατί τώρα, με τη χαλαρότητα με τους παλιούς χορηγούς τους, με τα οπλοστάσια των κρατών - όπως, ας πούμε, του Κατάρ και της Τουρκίας - και με τη μέτρια προπαγανδιστική εκστρατεία που έχουν καταφέρει να σχεδιάσουν, κάποια από τις τόσες "αντάρτικες " ομάδες- αντί, ή πριν γυρίσει σπίτι της - θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πραγματικά αέρια νεύρων στη Συρία. Η ίδια λογική που, με ντιρεχτίβα του Κατάρ, έσπρωξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο να πάρει πρώτη τα όπλα με την ελπίδα ότι θα τους θυμόμαστε όχι ως ηττημένους, αλλά ως μάρτυρες.

 

22/08/2013










 Χημικά όπλα στη Συρία : ένα νέο επεισόδιο του Τονκίνου ;


Η Sibialiria, από καιρό δεσμευμένη ενάντια στα ψέματα που βοηθούν τις στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους, σε αυτό το πρώτο άρθρ αναλύει : α) τα βίντεο και τα μέχρι τώρα δημοσιοποιημένα "στοιχεία" στο διαδίκτυο εντοπίζοντας σε πολλά από αυτά αντιφατικά στοιχεία, στοιχεία που πιθανόν να έχουν σκηνοθετηθεί, και σε όλα, την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με το ποιος ευθύνεται, β) τις αναλύσεις που έγιναν ακόμα και από ερευνητές αντίπαλους του Άσαντ, και δείχνουν ως υπαίτιους τις ένοπλες ομάδες, γ) την αλληλουχία και το σκοπό των πολλών " συναγερμών για χημικά όπλα" μέχρι σήμερα στη Συρία ....

Η σύνταξη της Sibialira



Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν με αέριο νεύρων, σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους στον ύπνο τους στη Ghouta κοντά στη Δαμασκό, τα χαράματα τις 21 Αυγούστου 2013, σε χρονική σύμπτωση (όπως είχε γίνει και σε πολλές άλλες καταγγελίες για σφαγές), δηλαδή, την ίδια στιγμή που έφταναν στη Δαμασκό οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών (που είχαν την εντολή να διερευνήσουν για υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων στο Khan el Assal, στη βόρεια Συρία) και συνεδρίαζε το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, με θέμα, μεταξύ άλλων, τη Συρία.

Για την υποτιθέμενη επίθεση υπάρχουν διάφορες εκδοχές, μερικά βίντεο τραγικά αλλά αμφιλεγόμενα και καμία  αντικειμενική ένδειξη για το τι συνέβη και ποιοί είναι οι δράστες.

Άλλη μια φορά, από τους πρώτους που διέδωσαν την είδηση
​​ήταν το σαουδαραβικό δίκτυο Al-Arabiya ,γνωστό για επεισόδια χειραγώγησης ειδήσεων (θυμηθείτε τη δήλωσή του σχετικά με τις "δέκα χιλιάδες νεκρούς του Καντάφι" το Φεβρουάριο του 2011). Το  Al-Arabiya  δημοσιεύει δύο εκδοχές για το συμβάν: στην πρώτα τα θύματα ήταν 280, στη δεύτερη 1.188. Άλλα στοιχεία δίνει το στρατιωτικό Επαναστατικό Συμβούλιο: 1.300 νεκροί, ο Συριακό Εθνικός Συνασπισμός: 650, οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού: 750. Το συριακό Παρατηρητήριο
των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Λονδίνο δίνει ένα πιο περιορισμένο αριθμό θυμάτων (170), αλλά εστιάζει την προσοχή του στην παρουσία πολλών παιδιών.


Μέσα μαζικής ενημέρωσης, διπλωμάτες και ακόμα και πηγές της αντιπολίτευσης αμφιβάλλουν αν ευθύνεται ο συριακός στρατός

Δεν είναι λίγα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι εμπειρογνώμονες και οι διπλωμάτες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αλήθεια αυτής της είδησης
​​.

Ο ειδικός στον τομέα των μη συμβατικών όπλων, Gwyn Winfiled, σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Republica στις 22 Αυγούστου υποστηρίζει ότι "Η χθεσινή επίθεση με τοξικά αέρια στη Συρία φαίνεται να έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός νέου επεισοδίου του Toνκίνου, ένα "casus
belli" κατασκευασμένο για να δικαιολογηθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση των ξένων δυνάμεων, όπως αυτό που το '64 επέτρεψε την αμερικανική επέμβαση στο Βιετνάμ".  Κατά τη γνώμη του Winfiled, υπεύθυνος για τη σφαγή δεν είναι ο Ασαντ: "Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το καθεστώς Άσαντ εγκαινιάζει μια επίθεση του είδους αυτου στη Δαμασκό ταυτόχρονα με την άφιξη των επιθεωρητών του ΟΗΕ που είναι επιφορτισμένοι με τις έρευνες για τα χημικά όπλα. Όπως σε κάθε φόνο, ο ερευνητής πρέπει να ρωτήσει ποιος ωφελείται; Σίγουρα δεν συμφέρει το καθεστώς, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα θεωρηθεί ένοχο".

Ο ανταποκριτής του BBC, Frank Gardner, ρωτά: "Γιατί η κυβέρνηση Άσαντ, η οποία πρόσφατα έχει ανακτήσει έδαφος έναντι των ανταρτών, θα πρέπει να προβεί σε χημική επίθεση, ενώ οι επιθεωρητές του ΟΗΕ βρίσκονται στη χώρα;"

Το ίδιο και ο Σουηδός διπλωμάτης και πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ Rolf Ekeus, ο οποίος δήλωσε στο Reuters: "Θα ήταν πολύ περίεργο αν ήταν η κυβέρνηση που το έκανε αυτό ακριβώς τη στιγμή που οι ξένοι επιθεωρητές φτάνουν στη χώρα .... τουλάχιστον, δεν θα ήταν πολύ έξυπνο".

Αλλά και ο Σουηδός Ake Sellstrom, εμπειρογνώμονας στα χημικά όπλα, ο οποίος ηγείται της ομάδας των επιθεωρητών του ΟΗΕ έκφρασε την ανησυχία του για τη δυναμική της επίθεσης, θεωρώντας, μεταξύ άλλων, ως "ύποπτο" τον μεγάλο αριθμό θανάτων και τραυματισμών που ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.



Η ισραηλινή Jerusalem Post εκφράζει και αυτή αμφιβολίες σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση, μεταφέροντας, για παράδειγμα, τη δήλωση του Charles Lister, αναλυτή του  IHS Janes Terrorism and Insurgency Center: "Δεν θα ήταν και τόσο λογικό για τη συριακή κυβέρνηση να χρησιμοποίησει χημικά τέτοια ώρα, κυρίως λόγω  της σχετικής εγγύτητας των σημείων προορισμού (της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών). "

Και ο Silvano Μαρία Tomasi,ο Μόνιμος Παρατηρητής της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, είπε: "Δεν μπορεί, κατά τη γνώμη μου,να ξεκινήσουμε προκατειλημμένοι, λέγοντας ότι αυτός ή εκείνος είναι υπεύθυνοι. Το γεγονός πρέπει να διερευνηθεί, και γιατί από την άποψη των άμεσων συμφερόντων,η κυβέρνηση της Δαμασκού δεν ωφελείται από αυτό το είδος τραγωδίας, γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτή θα θεωρηθεί υπευθυνη. Όπως και σε μια ερευνα για φόνο, θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: Ποιος πραγματικά έχει συμφέρον από αυτό το απάνθρωπο έγκλημα ; "

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Alexander Lukashevick, μίλησε για "σχεδιασμένη πρόκληση" με μια επιθετική εκστρατεία ενορχηστρωμένη από τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, ρίχνοντας το φταίξιμο στην κυβέρνηση. Το ρωσικό Υπουργείο, επικαλούμενο δικές του πηγές, υποστηρίζει ότι από μια περιοχή που ελέγχεται από την αντιπολίτευση εκτοξεύτηκε ένας αυτοσχέδιο βλήμα με άγνωστες χημικές ουσίες (όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν το Μάρτιο, στη σφαγή του Khan el Assal, την οποία η συριακή κυβέρνηση ζήτησε να διερευνήσουν οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών, στμ.)

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως "ψευδείς" που αποσκοπούν στο να "εμποδίσουν τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών να διενεργήσουν έρευνα για υποτιθεμένη χρήση χημικών όπλων στη Khan el Assal"

Πιο λεπτομερής η ιστοσελίδα ενημέρωσης (δεν είναι φιλοκυβερνητική) SyriaTruth που συνδέει το επεισόδιο με μια επιχείρηση που οργάνωσαν οι "τουρκμένικες ταξιαρχίες " της Λατάκειας και της Δαμασκού, και συγκεκριμένα, η ταξιαρχία "το λάβαρο του Ισλάμ" και "οι  ταξιαρχίες των απογόνων του προφήτη". 
Οι ομάδες αυτές κατάφεραν να αποκτήσουν χημικά για να τα χρησιμοποιήσουν σε "σφαγές κατόπιν παραγγελίας" στην εκστρατεία κατά της Λατάκειας σε σφαγές θρησκευτικής εκκαθάρισης και στη Δαμασκό για να τροφοδοτήσουν τη διεθνή εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου 2013 είχαν ήδη προγραμματίσει μια σφαγή σε τοποθεσία, κοντά στη Δαμασκό, στις αρχες της τρίτης εβδομάδας του Αυγούστου, η οποία συμπίπτει με την άφιξη της ομάδας της Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής στη Δαμασκό.

Μια ενδιαφέρουσα άποψη για την ελάχιστη αληθοφάνεια της χημικής επίθεσης, έγινε από στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που επισήμαναν ότι στις 21 Αύγουστου  στην περιοχή της Ghouta φύσαγε αρκετά: δηλαδή οι μετεωρολογικές συνθήκες από τεχνική άποψη δεν ευνοούσαν  μια επίθεση με χημικά, δεδομένου ότι ο αέρας θα προκαλούσε πολλά θύματα και στις γύρω περιοχές.





Οι "μαρτυρίες" και τα βίντεο
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν δραματικές σκηνές, αλλά δημιουργούν και πολλές αμφιβολίες. Μια πλήρης ανάλυση θα είναι το θέμα ενός μελλοντικού άρθρου μας.

1. Εν τω μεταξύ, αν δεχτούμε  ότι η επίθεση έγινε πραγματικά, και ότι μπορούμε να την τοποθετήσουμε στις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης
​​Αυγούστου - αυτό υποστηρίζουν πηγές της αντιπολίτευσης –πώς είναι δυνατό μερικά βίντεο να έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο από τις 20 Αυγούστου; Σύμφωνα με όλους τους δικτυακούς τόπους της αντιπολίτευσης οι βομβαρδισμοί με χημικά όπλα ξεκίνησαν στις 3 το πρωί της 21/08/2013. Αυτό το βίντεο, που κυκλοφόρησε από την αντιπολίτευση κατά του Aσαντ φορτώθηκε στις 20/08/2013 στο YouTube, και οι εικόνες τραβήχτηκαν την ημέρα, σαφώς υπό το φως του ήλιου.
 

Και αυτά τα βίντεο αναρτήθηκαν στις 20 Αυγούστου
 
Ωστόσο, αυτά τα βίντεο διαδόθηκαν αμέσως στο Διαδίκτυο, μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, και έγιναν αποδεκτά  από μια απρόσεκτη κοινή γνώμη σαν αδιάσειστα στοιχεία των συνεπειών της επίθεσης.

2. Πώς είναι δυνατόν  σε μια εξαιρετικά μολυσμένη περιοχή - όπως θα έπρεπε να είναι αυτή που πλήγηκε από μια επίθεση με χημικά αυτού του μεγέθους – να πηγαινοέρχονται σα να μη συμβαίνει τίποτα πολίτες, που φαίνονται σε διάφορα βίντεο να κυκλοφορούν χωρίς καμία προστασία, και αυτό που παρουσιάζεται ως ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό να περιπλανιέται χωρίς μέτρα προφύλαξης, χωρίς να βγάζουν καν από τα θύματα τα ρούχα που εξακολουθούν να είναι μολυσμένα, όταν κανονικά θα έπρεπε να περιμένουν ώρες ή ακόμα και μέρες, πριν πάνε στον τόπο της επίθεσης;

3. Εκείνη την ημέρα στην περιοχή φυσούσε αέρας με ταχύτητα 23 και 25 km / h, δηλαδή οι  μετεωρολογικές συνθήκες ήταν σχεδόν ακατάλληλες για μια χημική επίθεση, δεδομένου ότι ο αέρας θα προκαλούσε ένα μεγάλο αριθμό θυμάτων και στις γύρω περιοχές.

4. Γιατί σε μερικά βίντεο υπάρχουν παλιές σκηνές από τις σφαγές στην Αίγυπτο και κάποια πτώματα εμφανίζονται σε περισσότερες σκηνές σε διαφορετικές στάσεις;

5. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτά τα βίντεο έχουν γυριστεί στη Συρία και σε εκείνη τη τοποθεσία. Επίσης, δεν υπάρχουν βίντεο των νεκρών στα σπίτια τους ή όταν μεταφέρονται μακριά.

6. Γιατί ορισμένοι (παρόντες και αυτοί και χωρίς καμία προστασία σε μια περιοχή θεωρητικά μολυσμένη) κυκλοφορούν μεταξύ των άψυχων σωμάτων των θυμάτων, κάνοντας τους ενέσεις;

7. Για την τεκμηρίωση της "αλήθειας" της επίθεσης με αέρια νεύρων χρησιμοποιούν μαρτυρίες ανώνυμων.Οχι όλοι.Η Ρεπούμπλικα, για παράδειγμα, βασίζεται στην Elisa Fangareggi,την πρόεδρο μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2013 για εργασία σε στρατόπεδα προσφύγων, η οποία, μεταφέροντας τη μαρτυρία των Σύρων γιατρών της οργάνωσης της (και υποστηρίζει ότι είναι πολύ λίγοι στη Συρία,το οποία δεν είναι καθόλου αλήθεια) επαναλαμβάνει αυτό που όλοι γνωρίζουν σχετικά με τις επιπτώσεις των αερίων νεύρων στα θύματα που φτάνουν στο νοσοκομείο: ανεξέλεγκτη εκκένωση ούρων και κοπράνων. Αλλά κανένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δεν δείχνει αυτά τα συμπτώματα στα ρούχα των φερομένων ως θύματα, για να μην αναφέρουμε, τότε τα άλλα συμπτώματα που υποτίθεται ότι δείχνουν εδώ ή εδώ.

8. Παίρνουν συνέντευξη από κάποιον ανώνυμο ο οποίος λέει ότι είναι γιατρός που δουλεύει για την οργάνωση σε ένα νοσοκομείο 5 χλμ. από την Δαμασκό, κοντά στην Ghouta, και ισχυρίζεται ότι περιέθαλψε πολλούς ανθρώπους που χτυπήθηκαν από το αεριο σαρίν, στο νοσοκομείο, σε συντονισμό με άλλα νοσοκομεία και μετρησε συνολικά 1.300 νεκρούς,από τους οποίους πάνω από 300 παιδιά (πέρα από αμέτρητους τραυματίες ανίατους). Αλλά, σε ποια νοσοκομεία αναφέρεται; Δημόσια νοσοκομεία; Τα βίντεο γυρίστηκαν σε αυτά τα νοσοκομεία; Γιατί τα βίντεο δεν δείχνουν σκηνές από τα νοσοκομεία;

9. Στο σύνολο τους τα θύματα άμαχοι είναι, όπως δηλώνουν στο SyriaTruth πηγές της αντιπολίτευσης, 17 γυναίκες και 33 ή 34 παιδιά, ενώ οι άλλοι είναι ένοπλοι. Πού είναι η υπόλοιπη οικογένεια; Τι έκαναν στις τρεις τα ξημερώματα τόσα πολλά παιδιά συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, δεδομένου ότι επρόκειτο για μια ζώνη συγκρούσεων, χωρίς σχολεία ή χώρους συγκέντρωσης; Γιατί τα παιδιά κείτονται στο έδαφος σαν να μην ήταν στο νοσοκομείο;