Blanchard (πρ. στέλεχος ΔΝΤ): Από το 2010 γνωρίζαμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν... βγαίνει



Blanchard (πρ. στέλεχος ΔΝΤ): Από το 2010 γνωρίζαμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν... βγαίνει 
 Πέρασαν 7 χρόνια ελληνικής κρίσης και ακόμη δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο
Με ένα καυστικό tweet ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, υπενθυμίζει σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ότι δεν μπορούν να παρουσιάσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης προκειμένου η Ελλάδα να εξέλθει της κρίσης.
 
Ο Blanchard, υπενθυμίζει μάλιστα με μια φωτογραφία παρουσίασής του το 2010, ότι το σχεδιαζόμενο τότε πρώτο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, ακόμη και αν οι ελληνικές κυβερνήσεις παρέμεναν πιστές σε αυτό.
Ο πλέον ερευνητής του Peterson Institute έχει μάλιστα "μαρκάρει" τα σημεία της παρουσίασής του, στα οποία ανέφερε από τότε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενάντια στην αρνητική συμβολή του δημόσιου τομέα.
 
Η ανάκαμψη θα έχει σχήμα "L" (πτώση και σταθεροποίηση στα χαμηλά επίπεδα), με την ύφεση να είναι βαθύτερη και μακροβιότερη σε σχέση με αυτό που αναμενόταν, γεγονός που θα σημάνει σημαντικές απώλειες για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. 



«Δεν έκανα εγώ τη διαρροή, αλλά δεν είμαι και πολύ δυσαρεστημένος που έγινε:) . 7 χρόνια μετά και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο /ρεαλιστικό σχέδιο».
Έτσι σχολίασε στο Twitter ο Blanchard την ανάρτηση της έκθεσης/προειδοποίησης του 2010.