Τα αυτονόητα


                          «Παραινέσεις από το Ισραήλ» λοιπόν, κε Παππά;

....ο πρώην υπουργός κος Παππάς είπε στο δελτίο ειδήσεων ότι παρενέβη σε υποθέσεις επιχειρηματία με τη δικαιοσύνη και με άλλους επιχειρηματίες, κατόπιν παραίνεσης του κράτους του Ισραήλ και μάλιστα το εκστόμισε σα να έλεγε το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο.

Δεν υπάρχει μπανανία στον κόσμο, στην οποία λέγεται επισήμως, ότι ξένο κράτος μπορεί να απευθύνει παραινέσεις σε υπουργούς, προκειμένου εκείνοι να παρεμβαίνουν σε υποθέσεις επιχειρηματιών- πολιτών τους και ότι οι εν λόγω υπουργοί πειθαρχούν στις παραινέσεις αυτές, εν γνώσει μάλιστα και του πρωθυπουργού.

Μάλιστα ειπώθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν επρόκειτο για επίσημο τρόπον τινά αίτημα που να απευθύνεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά για χάρη η οποία ζητήθηκε από τον πιο ισχυρό υπουργό της κυβέρνησης.

Με μια πρωτοφανή άγνοια κινδύνου, ο κος Παππάς αποκάλυψε τι συμβαίνει τα πολλά τελευταία χρόνια και όχι μόνο επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Με πρόσχημα τον αντισημιτισμό, το μόνο ανοιχτά αντισημιτικό κράτος στον κόσμο, το Ισραήλ, πέρα από όλα τα άλλα που παίρνει από την Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα ζητά και χάρες για φίλους- επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί και να έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη. Παρεμβαίνει ευθέως στον στενό πυρήνα των συνταγματικών λειτουργιών. Και οι ελληνικές κυβερνήσεις πειθαρχούν αμέσως. Αυτά παρεμπιπτόντως λάμβαναν χώρα ενόσω ο πολύς Νίκος Κοτζιάς απέλαυνε διπλωμάτες της Ρωσίας κατηγορώντας τους για παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή...